Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Ahad, 7 Ogos 2011

~~Hazim, Batuk dan Ice~~

Syukur dah 6 hari Hazim dapat berpuasa penuh.... Masih nampak cergas dan kuat... Cuma hari pertama nampak letih sgt... start dari tgh hari asyik minta nak minum jer... Suara pun lemah semacam... Bila hari kedua dah ok tapi batuk n semput menjadi2... kesian lak tgk... last2 dia minta... "mama, boleh tak Hazim nak minum air hilang kan batuk"... pujuk2 akhirnya dia tido... cukup juga puasa hari kedua... hari2 seterusnya dah ok... harap2 hari ni dan seterusnya Hazim dapat puasa penuh... cukup 30 hari... puas juga dia bertanya kenapa mesti puasa 30 hari....hehe.... dah diterangkan bulan Ramadhan tahun ni memang 30 hari... sbb tu puasanya 30 hari... nanti lupa tanya lagi... cam tu lah kanak2 kan... hehe :-)

Hazim ni sama cam mamanya juga.... ada semput so memang masalah kalau asyik minum ice... tak nak bagi kesian lak bila buka puasa dia minta nak minum air jagung, milo ice, laici... last bagi juga.... Sudahnya mula lah batuk tanpa henti...

Tiap kali lepas berbuka mesti dia minum ubat batuk @ semput... waktu sahur pun minum lagi.... coz prepare takut siang hari nanti batuk laks....  Lepas berbuka semalam puas pujuk supaya berbuka petang nanti Hazim tak boleh minum ice lagi.... minum air panas jer... kalau tak nanti batuk lagi teruk... jawapan positif dari Hazim... dia setuju.... tgk lah petang nanti.... harap Hazim ok.... kadang2 tak nak bagi tapi bila anak minta mula lah hati ni lembut....huhu~~

Semoga Hazim dan mama cepat sembuh k.....



Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~