Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Sabtu, 13 Ogos 2011

Khamis @ 11 Ramadhan ~ Hazim tak pose..hu~

cerita hari Khamis 11 0gos 2011 @ 11 Ramadhan.... hari ni baru sempat nak pose sbb semalam sibuk ngn prepare bahan untuk audit akademik... punya lah sibuk sbb katanya pegawai dr PPD nak join skali meeting... Semua cikgu2 thn 6... sibuk lah ngn segalanya... sudahnya sampai habis meeting tak der pun yg sampai... harap2 jgn lah dtg lain kali... nak kena wat meeting lagi skali... sunggu tak best...

 Kisahnya....Hazim tak pose... huhu~
Sebab nya batuk non stop @ semput.... Asalnya dah 2 tiga hari gak Hazim dah batuk2 tapi dia still pose... Lepas berbuka baru lah batuk makin teruk... kita yg tengok pun takut... batuk lbh kurang 5 minit... dah lencun berpeluh... sangat2 kesian... sudahnya asyik mkn ubat batuk jer.... terfikir gak takut ada kesan nanti...

Bangun sahur pagi Khamis tu Hazim dah mula2 batuk dalam kol 4a.m... berlarutan sampai kol 5.30a.m... dalam masa tu dah bagi ubat dalam kol 4.30a.m... berkurang lah sket... my hubby dah bersiap2 nak bawa  p klinik 24jam... utk sedut gas.... tapi batuknya dah berhenti bila Hazim tido... tapi Hazim tetap bersahur... takut dia nak pose lak kalau sihat...

Petang bila p ambik dr rumah mak.... batuknya masih ada n kompem lah tak pose sbb aku pun dah prepare ubat kat dalam beg Hazim... siap pesan jgn pose kalau batuk2 lgi... tapi tak lah teruk sgt... tapi still rasa tak puas hati... Lepas berbuka mesti p klinik....

Lepas berbuka petang tu.... dalam kol 8p.m... my hubby yg bawa Hazim p klinik.... me n Hazmi dok rumah... 2 jam jugalah my hubby n Hazim kat klinik tu cz ramai lak yg ada.... dah jumpa doktor... kompem sedut gas lah... ubat lak dapat sampai 5 jenis... hu~~~

Terus bagi Hazim mkn nasi n ubat... ubat sakit tekak terus makan 2 biji sbb tekaknya pun dah merah sgt.... kesian plak mama tgk Hazim... tapi Hazim laks... makin lasak lah bila dah tak batuk.... Pesan doktor Hazim tak leh minum minuman yg manis cam susu, soya... kebetulan time berbuka memang Hazim suka minum susu Dutchlady tu... dan petang tu juga baru jer beli 6kotak susu tu lagi utk Hazim....

Jadinya Hazim leh minum air masak jer.... Kesian tgk... petang semalam buatkan juga milo panas... yg lain2 tu simpan dulu... kalau dah betul2 sembuh... boleh lah kalau minum sekali sekala.... Bak kata doktor... "nak kesian kat anak tengok anak sakit ker nak sayang anak tak nak anak sakit... kalau nak anak sihat ikut lah nasihat doktor... bagi minum air masak jer"...huhu~~~

harap2 antibodi badan Hazim makin kuat.... Semoga sihat n cergas selalu....

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~