Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Jumaat, 30 September 2011

rasanya dah lama tul tak update

cam dah lama tak update ceciter sal Hazim dan Hazmi.... Hazmi sekarang makin lasak dan selalu buli abang Hazim... tapi untungnya Hazim ikut sama lasak coz tak nak kalah ngn Hazmi... Sudahnya dalam minggu ni abang Hazim dah gigit Hazmi sampai lebam gara2 Hazmi yg selalu sangat mengganggu nya...Semua benda yg ada kat rumah kalau boleh kena ada 2... asyik berebut jer... sbbnya pantang abang Hazim pegang... Hazmi terus minta dia nak juga...

Memang makin pening lah.... sampai PSP pun berebut tak sudah.... Takkan nak beli 2 kot... biaq betuiiii... tak termampu lah mama kamu ni.... yang pasti sesi berebut n memangis tu dah cari rutin semenjak dua menjak nih... aduyaaiiiiii.... tapi hati tetap nak tambah lagi satu coz nak gugurl pulak!!!... doa2 rezekinya murah... AMIN...

So kali nak tempek gambar2 Hazim ngn Hazmi yg aku ambik bulan pose hari tu... kat playground pizza/ KFC kat Tmn Perling... Sementara menunggu pizza utk berbuka... layan jap depa main2 kat sini... lama betul gambar ni terperam....

 Memang lasak budak ini...hehe

 ...Hepy time...

 ...Sukenye...

 my luvly sons
Luv u so much!!!

 bergoyang2 gambar
  excited bukan main adik goyang

 menggigil hazim nak wat cam ni pun...
huhu

 paling takut bila Hazmi berani buat macam ni...
kita pulak yg kecut perut takut dia jatuh..

Khamis, 29 September 2011

Dah hbs UPSR... Jom masak2.....

Dah hbs UPSR... ada aktiviti utk murid2 thn 6... Minggu pertama pertandingan bola jaring n sepak takraw... Minggu ni pulak aktiviti anjuran panitia KH... So kalau dah KH... masak... jahit n gubahan...

2 hari lah budak2 ni dok pulun wat sandwich... Cuma semalam baru aku sempat nak snap2... tu pun gambar mknan nye ajer... yg lain lupa lah... tak nak byk membebel... piccas lagi...

 antara sandwich yg disediakan oleh murid2 pompuan 6C

 yang pastinya... 
cikgu2 dah ambil mkn wat sarapan pagi...

 Cocktail
pun sedap
bermangkuk juga yg cikgu2 makan

Terima kasih... Cikgu!!!!

Isnin, 26 September 2011

Marhaban Syawal 1432H

Utk thn ni... ni lah pertama kali aku sampai ke rumah cikgu2 sek yg wat marhaban....sbb nya my hubby keje... nak mengharapkan aku p ngn Hazim ngn Hazmi je... memang tidak lah... sebabnya aku tak mampu nak jaga Hazim n Hazmi sendirian...lasak lah dua2 bujang ni...

jadinya hari Sabtu lps my hubby balik kol 3... sempat lah nak join marhaban ni... Ke Kulai dulu sblm sesi marhaban jam 8mlm.... First skali ke rumah Cikgu Maznah @Tmn Pulai Utama... gambar yg ada

 Tuan rumah berbaju n tudung ungu
2 dr kanan... Cikgu Maznah
Terima kasih utk pulut kuning n rendang ayam yg sodappp

 ustazah Rosnita n Ustazah Noraina

Yg tu je aku dapat join sbb nya terus p rumah kawan lama aku lak kat Taman Pulai Flora... last jumpa masa konvo UTM tahun 2002... lama sgt berbual2... Rumah utk marhabahan yg seterus nye aku tak sempat nak join... Minta maaf yer Ustazah Rosnita n Cikgu E'ellya... tak datang malam tu... Terima kasih utk jemputan k...

Ahad, 25 September 2011

Jumpa Selepas 23 tahun

Semalam acara sesi bertandang ke rumah terbuka n marhaban cikgu2 sekolah.... So plan baik punya konon2 nya nak p semu... tapi sudahnya hanya 3 buah jer yg sempat pegi...

My hubby lak memang keje shift pagi semalam so kol 3pm baru balik.... Sudahnya dalam kol 5.30 baru dapat keluar... arah tujuan Bandar Putra, Kulai... Ke rumah kawan my hubby yg dah 23 tahun tak jumpa... Last jumpa masa sama2 tingkatan 5 kat SMK Gelang Patah... Akhirnya dapat juga berjumpa semalam... Tapi kawan2 my hubby yg lain semua dtg slps maghrib... so tak dapatlah my hubby nak jumpa....

so, wajib lah ambil gambarkan... untuk kenang2an dan bukti perjumpaan...

 My hubby n Hazim
Kawan My hubby with his kids

Lengkap 2 family

Memang kenyang lah mkn2 kat sana... semuanya sedap2 terutamanya mee bandung n begedil... sampai 3 mangkuk my hubby mkn mee bandung tuh... Superb... sayangnya tak dapat nak tunggu kawan2 my hubby yg lain.... nak bergerak ke Taman Pulai Utama utk marhaban n Taman Pulai Flora utk jumpa my frend yg baru balik dr UK.... Next entry lah story mory tu.... :-)


Sabtu, 24 September 2011

Jumpa Kawan Lama @Bachang, Melaka

Alang2 dah p Melaka... plan nak p rumah kawan lama yg dah hampir 4 tahun tak jumpa.... kawan sama2 belajar kat Kolej Mara Kulim dulu n UTM... kawan serumah sewa.... masih ingat2 lagi zaman belajar dulu p tido kat rumah dia ngn kawan lagi sorang (Wie Zuri)... Best sgt kenangan zaman muda mudi dulu... :-)

Last p rumah dia dulu pun masa jalan2 kat Water World Melaka... masa tu Hazim baru 2 thn lebih... My sis pun ikut sama... Last p dulu lunch kat rumah dia... plan mengejut... kali ni plan mengejut lagi... lunch kat rumah dia juga.... Terima kasih ANI... Lauk lemak tu sedaplah... best!!!

Dalam 2 jam juga lah lepak2 kat rumah dia... dan yg pasti ada lagi yg mengejut sbb Ani bakal tambah lagi satu... Dia ingat plan aku nak join tapi aku lom rezekilah... Sbbnya ank kami dua2 boys... dan yg no dua tu memang sebaya n sama bulan lagi... harap2 yg no 3 nanti ANI dapat gugurl laks... Mudah2an dimakbulkan....

Jom tengok gambar2 kenangan... Yang pasti dua2 dah comel2.... Anak2 lagi comey....

 Ani n Me

 Ani with Umar n Uzair
Me with Hazim n Hazmi

Kenangan terindah...
Semoga persahabatan kita berkekalan...

dari rumah Ani bergerak ke Bandar Hilir Melaka.... Terima kasih bebanyak... Len kali ada masa, jalan2 kat Melaka... aku datang rumah ko lagi... kalau ko datang Jb jgn lupa datang rumah aku k....

Jumaat, 23 September 2011

Berita gembira utk kakitangan kerajaan!!!!!

Semalam balik dr skul dengar berita kat radio... ada berita gembira untuk kakitangan kerajaan... akan diberitahu pada belanjawan 7/10/2011 nanti... Samada kenaikan gaji atau pun dapat bonus...

Yg aku dengar n risik... gaji akan naik tahun depan 30% dan COLA akan jadi selaras utk semua RM500.... manalah tau kan dapat lagi bonus 1/2 bulan pada bulan 12 nanti.... leh wat belanja beli barang2 keperluan sekolah anak2....

Andai kata semuanya adalah realiti... memang gunbiralah semua kakitgn kerajaan... dan yg pasti harga2 barang juga akan melonjak naik.... Mesti ada pro n kontra nya kan....

Apa2 pun aku mengharapkan yg terbaik.... Moga2 beritanya memang2 menggembirakan semua....

Jom singgah Melaka laks.....

last hari ke 3 kat PD marina.... bagi kesempatan utk Hazim dan Hazmi mandi lagi.... berendam lbh kurang satu jam jer... Lepas tu dah kemas2, nak balik... plan nak ambil gambar ramai2 kol 10 tapi aku tak sempat join pun sbbnya acara bergambar diawalkan gara2 langit dah gelap... aku n family turun kol 10.05...  terus hujan turun... ingat kan tak der sesi bergambar... rupanya aku yg miss... huhu~~... ada lah family lain yg tak sempat nak bergambar jugak... sedih tau...:-(

Disebabkan awal lagi... decide nak jalan2 kat Melaka.... Ke Bandar Melaka... Dah sampai sana... teringatlak ngn kawan masa muda remaja... terus call... dan kebetulan memang dah berada di area rumahnya....  terus call n decide ke rumahnya... last dtg rumah nya pun kalau tak silap 4 tahun lepas... Next entry baru nak masukkan gambar kenang2an...

dalam kol 2 baru start jalan2 kat Dataran Pahlawan n Kota A Famosa... Hazim excited nak beli kipas jer kalau datang Melaka.... Lagipun dia ingat lg thn lepas dtg ngn rombongan sekolah pun beli kipas... dah rosak so nak digantikan smula... tak byk tempat pun... tak cukup masa... layan kan Hazim yg sibuk nak naik beca...

gambar yg wajib masuk blog aku....hehe

 Hazim dah kepenatan berjalan

 bapak cowboy dan anak2nya...

 ....berbunga-bunga...

 Tengok lah Hazim 
kat situ pulak dia duduk

 Hazim sayang mama!!
Ekcelli Hazim takut jatuh...hahha

 ....Besau nya kapal...

 Kapten Hazim n Hazmi

....Hazim...

Memang sangat2 penat tapi heppy dapat berjalan2.... Pukul 10pm baru selamat sampai kat rumah... lain kali kita jalan2 lagi k....


Khamis, 22 September 2011

Bersiar2 @Teluk Kemang

Selesai acara sukaneka... plan nak bawa Hazim ngn Hazmi mandi pantai sekejap... rasa rugilah kalau datang PD tak mandi pantai... TAPI...

Bila dah sampai Pantai Teluk Kemang.... Pantai memang cantik.... Ramainya umat manusia... bila borak2 ngn peniaga yg ada, dia kata ni tak ramai... biasanya tak der ruang nak mandi2... Biaq betui....

 cantikkan pemandangan pantai ni

jalan2 servey cari port yg bagus... cuaca dah mula panas... nak cari tempat salin baju pun rasa kurang selesa... makanya pujuk Hazim n Hazmi balik mandi swimming pool jer lah... Kesian kan...


 Sudahnya ambil bergambar kenangan di sini aja....


Pusing2 kat gerai2 yg ada... Beli tshirt utk Hazim dan Hazmi dan juga FM utk mama... tambah koleksi utk mama lagi... Yg pasti Hazim dan Hazmi hepy w/pun tak mandi pantai... siap beli pelampung utk mandi kat swimming pool...

Berendam lah sampaui kecut... tak juga nak naik dak Hazmi nih... sampai dah pandai apungkan badan.... :-):-):-)

Rabu, 21 September 2011

Hari ke 2 @PD Marina, N9

So plan hari ke 2.... ada sukaneka utk family... cam biasalah aku pun join sama tapi tak der lah gambarnya... sibuk membaling gula2... lupa sudah nak snap2.... Nasib baik masa Hazim ingat nak ambil gambar... meriah juga lah bila ada acara yg melibatkan tepung... masing2 dan jadi Zombi...... banyak gambar dah masuk kat FB... 

Ni lah juga 1st time Hazim main tiup2 tepung n tiup belon... sampai sudahnya belonnya gitu jer.... Muka yg penuh tepung... sudahnya "Aduh, Pedihnya mata Hazim"... Alahai kamoo... memang lah cengeng... Jom tengok2 gambar Hazim... Yg pasti Hazmi akan ikut sama menyibuk nak buat jer apa yg abg Hazim buat...

 Semangat meniup tepung... dah nampak belon pun dia tiup juga... 
agaknya Hazim ingat kena tiup sampai habis... hehe
Puas mama menjerit soh ambik belon tu barulah dia ambil..

 kesian kamooo... tak kembung2 pun belon tu...

 masa demo... Kata hazim ala... kacang jer buat ni...
Sudahnya dari wisel mula sampai hbs Hazim dapat satu trip jer... 
dapatlah juga masukkan sebiji gula2 dlm cawan

 Adik nak wat juga...

 Pertandingan mewarna...
Hazmi yg lagi sibuk nak pilih colour...

 Pening sudah...
Tak tau nak colour kat mana...

 Senyum... Ceria... Gembira!!!!

Selasa, 20 September 2011

Buat apa selepas check in....

lepas check in jer... terus kuar balik p beli mkn tgh.... tapau jer n beli juga makanan sket...  So petang tu acara santai keluarga... ramai gak yg kuar bersiar2 kat pantai Teluk Kemang tapi aku decide bagi Hazim dan Hazmi mandi2 kat swiming pool yg ada...

So nak tempek gambar2 hazim dan Hazmi mandi2.... Yg pasti my hubby yg mandi sama... aku tukang tengok jer... hazmi mandi tak puas2 w/pun 3 kali terrendam... pandai juga dia control nafas.... 3 hari berendam jer dalam kolam ni... Yg pasti Hazim pun dah berani sikit sbb Hazmi lagi berani...haha







Jumaat, 16 September 2011

Semua dah selesai.... Jom p PD Marina N9

Semalam last UPSR utk tahun 2011... plan nak update sket blog ni tapi tak sempat.... Semalam settle semua paper UPSR.. paginya mula ngn Sains, pastu English paper 1 n 2... last sekali paper aptitud... Selesai kol 4p.m... tapi aku dah balik kol 1.30pm... awal gitu... excited nak cuti.... nak p hari keluarga kat PD, N9....

Jadi sangat2 bersemangat semak paper sains utk bhgn A... harapan agar semuanya lulus... tapi kalau ikut tanda ada 3 murid yang aku sgt2 susah hati coz ada dua org yg betul 12 drp 30 soalan n satu lagi betul 14... jadinya perlu dapatkan lagi 8 atau 6 markah dari kertas bhgn B.... agak berat sbb muridnya kurang memberangsangkan...huhu~~...

harap2 soalan bhgn B agak senang spya semua blh dapat markah 40... harap2 juga graf markah UPSR thn ni tak tinggi... kalau tinggi lagi2 lah cikgu2 risau.... Moga2 semua nya baik dan GPS sekolah juga meningkat.... Kita tunggu jer lah bulan 11 nanti... Biasanya result keluar seminggu sblm cuti sekolah.... kita tungguuuuuuuuuu

Pagi tadi berkumpul kat sek around kol 9a.m... utk bertolak ke PD Marina @ N9... Hari keluarga sekolah... Yg berkumpul lbh kurang 7 fmly... yg lain bertolak terus dari rumah... Berkumpul smula kat Hentian Ayer Keroh utk mkn tgh... pastu selamat check in kol 2p.m...tak silap 14 family... tapi tak tau lah kalau bertambah lagi...

sekarang dok berehat2... tapi aku cam biasalah berFB n Blogwalking... w/pun tenetnya mengalahkan siput... tak berapa best sbb bilik setiap fmly jauh2... aku lak dapat tingkat 13 drpd 16... ada lg satu fmly level ni juga... tak lah dapat nak berkumpul bual2 gitu... tak meriah macam buat kat Teluk Ramunia 2 thn lepas...huhu~~

Apa2 pun... kita tunggu dan lihat aktiviti yg akan dijalankan nanti... harap2 semuanya berjalan lancar.... lagipun bilik2 yg disediakan ok.... cuma tak rasa suasana kekeluargaan gitu... cam bercuti sendirian berhad.... huhuhu~~~~

harap2 berbaloi2 lah cuti kali ini dgn aktivi hari kelurga yg diadakan... Selamat menyambut Hari Malaysia utk semua...


Rabu, 14 September 2011

mari berjuang di hari kedua... ada satu paper jer

hari ni cuma ada satu paper sahaja... Matematik kertas 1 dari kol 8.15 hingga 9.15 pagi... satu jam... ... senang kata ABC lah... kalau dah tak tau sangat hentam jer lah... tak pun kita main baling dadu.... Aci gitu....

harap2 tak der lah yg wat cam tukan w/pun hakikat sebenarnya... mesti ada sbb ada yg masih tak berapa cekap membaca... kadang2 ada juga yg main teka macam jawab Bahasa Melayu... sbb nya depa tak tau cam ner nak selesaikan... so tak der lah jalan kerja...

Kadang2 bila ada kes2 macam ni... cikgu2 mula lah terfikir mungkin salahnya pada cikgu yang tak pandai mengajar... terima seadanya semua kemungkinan yg ada.... yang penting cikgu2 mendoakan kejayaan yang cemerlang untuk semua anak didiknya....

So bila ada satu paper sahaja.... cikgu Sains n BI mula lah dok pulun merancang utk kelas tambahan terakhir selepas peperiksaan... harapan semoga murid dapat menjawab dengan baiknya pada esok hari...
manalah tau ada yg boleh menjawab dengan mudah hasil daripada tips terakhir dari cikgu2...


Murid2 6K... kita jumpa nanti utk kelas tambahan dari kol 10 sampai 12.30tgh....  Kita pulun habis k... harap soalan yg keluar esok banyak jadual n graf... Mudah nak tentukan MV dan RV nya.... AMIN...

Selasa, 13 September 2011

Selamat Menjawab dengan tenang

Hari ni hari pertama UPSR bagi tahun 2011....  Murid2 tahun 6 dah pun selamat menjawab kertas Bahasa Melayu pemahaman jam 8.15 sehingga 9.05 pagi tadi.... Sekarang mereka sedang berjuang menjawab Bahasa Melayu penulisan bermula jam 9.45 sehingga lah 11.00 pagi nanti...

Menjadi kebiasan ada kelas yg dicutikan supaya keadaan lebih terkawal n sunyi... Dan yang paling best adalah cikgu tahun 1 kerana murid2 tahun satu dicutikan sehingga Khamis... manakala tahun 4 dan 5 dicutikan sehari sahaja secara berselang seli.... Disambung lagi dengan hari Jumaat cuti Hari Malaysia... lagi-lagi lah suka... :-)

Bagi cikgu2 tahun 6 dan cikgu2 yg tidak terlibat dengn sesi PnP... digalakkan berada di surau membaca Yassin semasa murid2 menjawab peperiksaan...


Kertas terakhir utk hari ini adalah Matematik kertas 2 pada jam11.45 pagi sehingga 12.25 tgh... Semoga semua murid yang menduduki peperiksaan UPSR tahun ini dapat menjawab dengan jayanya.... Semoga mendapat keputusan yang dapat dibanggai oleh ibu bapa, guru dan diri sendiri...


Yang pasti hari ni ada kelas tambahan Matematik dan Bahasa Inggeris untuk next paper on wednesday n thursday... Cikgu yg over bersemangat... harap2 murid pun bersemangat sama... hanya sekali dalam seumur hidup kita menduduki UPSR...


Teringat masa nak exam upsr dulu mak pernah kata... Belajar lah bersungguh2... habis UPSR nak lompat sampai alang rumah lompat lah... tapi rasanya budak2 sekarang alang rumah pun depa tak tau... semua dok rumah tak dak alang...hhehe


Selamat maju jaya utk semua....




Isnin, 12 September 2011

esok UPSR

Diam tak diam esok dah pun UPSR... Tapi tengok murid tahun 6 macam tak der perasaan... Cikgu2 yang susah hati... Cemas bagai...  anak2 murid selamber jer.... Selepas perhimpunan mingguan majlis diteruskan dengan majlis mohon restu... dalam minta2 maaf... ramai yg mengalirkan air mata... tapi ada lagi yg jiwa kental... sengih jer tanpa perasaan...harap2 jangan menangis di kemudian hari....

sesi latihan masuk dewan.... ada lagi yg lupa2.... harap2 semuanya akan ok... semoga semuanya dipermudahkan... dan yang paling penting..... Semua murid diharap berusaha bersungguh2... jaga kesihatan dan dibuka pintu hati agar dapat mengingati segala ilmu yg telah diajarkan oleh semua guru....

Selamat maju jaya... Semoga mendapat keputusan yang cemerlang... AMIN....


Hari Rabu kita pulun kelas tambahan Sains yer... Moga dapat menjawab dengan baik pada hari Khamis nanti...

Jumaat, 9 September 2011

~~sedih~~

dah taip entry luahan perasaan pagi tadi tapi bila nak publish tak dapat2... asyik kuar ada character yg tak leh guna utk publish.... tapi puas cek tak der pun yg pelik... pastu konon2nya nak copy, pastu nak paste smula... tapi hanya tekan control A aja.... Agaknya mungkin ALLAh tak nak bagi publish apa yg aku tulis tadi.. Biarlah menjadi rahsia hati... ku pujuk hati yg lara... ku telan walau sepahit mana... biarlah apa org nak kata... biarlah apa orang nak nilai... BIARKANLAH!!!!!!!!!!!!

yg pasti hari mood sedih.... huhu


Isnin, 5 September 2011

5 sept 2011 (7 Syawal 1432H)

As salam d 7 Syawal....
Hari ni Shila dah start ngajar cam biasa tapi mood nya masih kurang walaupun UPSR hanya tinggal 7 hari... Tambahan pula jadual setiap Isnin hanya bermula pada jam11.10 sehingga lah jam1.10... Selepas perhimpunan jer sibukkan diri ngn edit enrolmen murid untuk sistem Emis.... Memang kena print lampirannya pada tarikh hari ini untuk di hantar ke PPD....

Mungkin juga badan ni masih penat sebab semalam baru berkesempatan beraya.... dari Taman Perling, ke Bukit Indah rumah Mak cik my hubby... terus ke Selesa Jaya rumah BIL... dan sambung lagi ke Senai rumah mak ngah my hubby....Sayangnya tak der satu pun gambar kenangan di hari raya... 

Pagi sebelum beraya dapat call dari mak pesan soh ambil makanan yg dikirim oleh mak @ shila yg mintaa dari mak... hehe... So decide tunggu kat rumah mak ngah sampai my sis balik dari Kedah.... dalam kol 8 malam baru p Kulai.... Penutup jalan2 raya utk minggu ni...

Akhirnya dapat lah makan ketupat dan rendang hasil air tangan mak.... sangat sedap... dan yg penting dapat Halwa maskat... terima kasih utk my sis yg tolong belikan... Siap carikan lagi di Pekan Rabu... Terima kasih daun keladi yer.... hehe :-)

Hari ni  ke Senai rumah mak Busu my hubby untuk majlis tahlil hari yg ke 7  arwah pak Busu... Majlisnya selepas Asar.... harap semuanya berjalan lancar..AMIN






Kena cari mood utk hari2 terakhir UPSR....  Tutup sudah raya...raya...


Khamis, 1 September 2011

Raya Ke 3 dan Salam Takziah

Hari ni dah masuk raya ke 3.... Tapi tahun ni raya yg memang tak disambut langsung even berbaju raya sedondon.... Pakai tetap pakai coz itu aja baju yang dibawa ke rumak MIL... Bukan tak nak sambut tapu hukum Allah penentu segalanya....

Hari ni masih lagi di Senai @rumah Mak Busu my hubby.... malam tadi pun shila sekelurga, MIL dah Mak ngah tidur di sini... jadi sebelum shila menulis dengan lebih panjang.... Shila ingin mengucapkan Salam Takziah untuk kelurga Mak Busu d iatas pemergian Pak Busu my hubby pada usianya 55 tahun.... Tepat pada malam hari raya arwah menghembuskan nafas terakhirnya di HSA Jb....  Semoga rohnya dicucuri rahmat dan di tempatkan di golongan orang-orang yang beriman...

Bila telah cukup semua syarat-syaratnya dan hukum Allah itu telah tiba... pelbagai sebab akan berlaku bagi menjadi punca untuk kita mengingati keadaan itu...  Begitulah juga dengan pemergian Arwah.... Memang arwah telah sakit lebih kurang 5 atau 6 tahun dengan pelbagai penyakit seperti kencing manis, buah pinggang dan seangkatannya tapi bukan sebab penyakit itu arwah pergi buat selamanya meninggalkan kelurga dan sanak saudaranya....

Shila tidak akan menyatakan punca2 nya kerana tidak ingin sesiapa sahaja yg membaca blog ini terutamanya anak2 arwah menganggap kerana itulah arwah pergi... Biarlah kita semua mengganggap semuanya telah ditetaplan olehNya... Memang telah tertulis arwah akan pergi buat selamanya tepat2 pada malam raya 30 Ogos 2011 (1 Syawal 1432H) bersamaan hari Selasa....

sememengnya pada malam raya. shila dan keluarga tidur di rumah MIL sebab memng turn rayanya di Johor... Jadinya lebih kurang jam 12 malam  dapat call dr Chik my hubby menyatakan Arwah telah tiada.... So my hubby, FIL dan SIL... terus ke HSA bagi membantu menguruskan arwah bersama sanak saudara yg lain....

Jenazah selamat sampai kerumahnya @Senai jam 4 pagi.... Urusan pengkebumian bermula pada jam 10.30pg dan selamat dikebumikan di tanah perkuburan di Saleng lebih kurang jam 12tgh.... Syukur kerana semuanya berjalan lancar dan sempurna....

Hari ini ada lagi majlis tahlil utk arwah selepas waktu asar.... Semoga mak busu dah anak2 tabah meneruskan liku2 kehidupan untuk masa2 mendatang....  Semoga tabah menghadapinya... Buktikan kejayaan pada arwah ayah.... jangan mudah mengalah... ingatlah ayah sentiasa ada di hati zira, wanie, effa, hizan dan hasif selamanya bagi melihat kejayaan kamu semua....  Ingat jagalah mak sebaik mungkin.... Insyaallah semuanya akan kembali gembira walaupun memakan masa yg lama.... Jangan disesali hukum Allah kerna semua yg hidup itu akan mati.... terima lah dengan hati yg lapang ... Insyaallah semaa akan menjadi lebih mudah..... AMIN....


Salam takziah untuk keluraga mak Busu.....

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~