Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Jumaat, 7 Oktober 2011

Bajet dah umum... Syukur Alhamdulillah

Syukur bila dengar pembentangan bajet 2012... banyak yg diberikan oleh PM.. aku yg sememang nya kakitgn kerajaan ni sgt2 la dok menunggu berita baik sbb nya byk sgt dengar khabar2 angin yg kejap baik... kejap tak sedap nak dengar....

Akhirnya terlerai sudah rahsia... Yg pasti gaji cikgu akan naik cuma peratus kenaikkan tak tau lagi... tunggu dan lihat jer lah tangga gaji baru di bawah skim yg bari SBPA menggantikan SSM.. yg pasti kalau dulu ada tangga gaji P1, P2 dan P3... yg baru ni cuma ada satu level jer... cuma P1... maka nya tangga gaji akan bertambah... bagi yg dah lama tak merasa gaji naik sebab gaji dah langgar tembok... Insyaallah tahun depan dapat lah merasa gaji naik... per2 pun tunggu jer lah pekeliling yg baru...Amin...

Yg best tahun depan Hazim mula sekolah... masuk darjah 1... untunglah tak der yuran sekolah yg perlu dibayar... tapi rasanya yuran PIBG tetap ada kan cuma jumlah nya belum pasti... Cuma sebagai cikgu terfikir lak kat mana nak cari duit tambahan nak beli kertas untuk peperiksanaan atau pun ujian... kalau ada yuran sekarang pun bajet2 gak... Cuma yg best cikgu kelas berkurang lah keje... tak yah nak pening2 kepala nak kutip yuran... Semoga banyak yg baik dari yg kurang elok kan...

Dan yg paling best dapat lagi bonus 1/2 bulan gaji bulan 12 nanti... bolehlah buat  belanja utk Hazim naik sekolah tahun depan... rasanya bajet kali ni banyak jugalah untuk rakyatkan... Terima Kasih utk PM kita... Semoga bajet kali ni memberi kebaikkan untuk semua....

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~