Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Sabtu, 1 Oktober 2011

makin dekat nak pindah... makin macam2....

rasanya dah nak masuk 8 tahun dok menyewa kat rumah ni.... macam tau2 plak kalau tak der masalah tahun depan nak pindah rumah sendiri plak... tapi nya makin nak dekat masa nak pindah makin macam2 hal jadi.... makin banyak lak barang yg rosak nak kena ganti... kalau tuan rumah tu senang tak per gak... ni semua urus n buat sendiri... dan yg paling tak best pun duit sendiri... lagi la hampeh...

hari ni lak.... tak pernah2 simen kat depan rumah dipecahkan oleh pihak MDJBT.... sebabnya nak naik kan taraf longkang2 yg dah tersumbat gamaknya... maklumlah taman ni galmour ngn denggi nya... memang bagus.... tapi yg tak best... kete2 tuan rumah semua nak parking kat mana.... aduyai... dah sudahnya semua kete2 parking di tepi2 jalan...

Gini lah rupanya longkang yg dah dipecahkan tu....  malam ni kompem terbiar macam ni... sudahnya ramai yg letakkan papan untuk melintas...huhu~~

 yg ni betul2 kat depan rumah

 ni plak depan rumah jiran sebelah kiri...


 yang ni lak depan rumah jiran sebelah kanan

kalau siap hari ni juga tak per lah.... silap2 seminggu... Sudahnya kete waja aku kat dalam pagar.... terperangkap semunggu gamaknya nak tunggu siap... paling kesian rumah2 yg guna lantai mozek sampai depan... dengar kata dipecahkan tanpa ganti... sangat2 lah sedih... nasib baik aku nya rumah sewa... kalau tak mau meraung juga nak mengganti...huaaaaaaaaaaaaa.....:-(

Kebetulan plak malam ni my hubby keje so dia drive Viva jer lah... Minggu depan terpaksalah my hubby hantar n ambik aku... sbb satu keje ni jer yg parking kat luar... memang agak susah... nasib baik my hubby keje kol 3 balik kol 11... kalau tidak lagilah susah...

harap2 pihak MDJBT dapat siapkan cepat2... senang nak kuar masuk rumah... harap2 rumah aku kat Nusantara dapat siap ikut perancangan... doa2 tahun depan dapat pindah masuk rumah baru... AMIN





Kadang2 yg baik tu ada juga buruknya... 
tu lah katanya PRO n KONTRA.....

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~