Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Selasa, 8 Februari 2011

BBQ sebelum majlis

Bila dah balik Kedah... belacan tak leh tinggal.... Rasanya saper2 yg dok utara ni memang kuat mkn sambal belacan... tambah2 kalau ada daging atau ayam bakar.... mesti lawannya air asam.... kalau dok utara konfem tau cam ner air asam tu kan... memang kaw n sedap sangat...

Kalau ada majlis pun mesti ada air asam... kalau menu nya nasi ayam atau nasi daging ala kedah... memang mantap... jadinya sebelum big event kat rumah mak kat kedah... my sis ni rajin lah dok membakar ayam... tapi dia perap guna sos BBQ life je kot... masa majlis baru betul2 perap satu malam...

So aku yg masih demam... dok tunggu makan jer lah... huhu

Kebetulan kawan my sis ngn adiknya ada.... depa lah yg rajin dok tolong jagakan api...

Jomlayan piccas2 masa BBQ sebelum majlis.....


 sebelum masak

 Dah menjadi kebiasaan...
kalau bakar ayam guna api dari sabut kelapa

 orang kuat diimport khas dari JB

 sempat panjat pokok lagi tu
kang hangus ayam tu Fizi...
hehehe

....So yummy....
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~