Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Sabtu, 12 Februari 2011

Ladang Anggur Beris, Kedah

Lepas majlis dah selesai, plan nak p jalan2 tengok ladang anggur yang ada kat area Empangan Beris, Sik, Kedah... Kalau dah anggur nya kat Malaysia, Ramai lah yg nak p tengokkan. hehehehehe... So aku pun sama lah.... Alang2 dah balik, p lah sekali... Rupanya kena bayar RM3 setiap kali masuk...

Anggur yg dijual 1/2 kilo RM 12.... Ok lah rasanya... segarkan... Anggur dari ladang...hehe...
Tapi harga ni dah naik sbb musim cuti kot... Ramai yg datang masa aku datang hari tu... masa mak ngn ayah p dulu sekali masuk RM 2... Anggur RM10... Bila ramai jer harga pun naik...

Tapi tahniah lah pada org melayu kita yg berjaya cam ni.... Bagus kalau usahanya betul2 membuahkan hasil...
Apalagikan... gambar lah utk diabadikan... jom tengok...

 Seriusnya papa...
hazim masih ngantuk
Yg baju belang2 tu anak sepupu... Haziq

 Anggur segar dari ladang
rangup

Hazmi dan tok
Masih cuba nak petik

 Dah setangkai Hazmi jatuhkan.... hhehehe
Cepat2 org ramai kutip mkn...
sedang berusaha lagi...

 Ceria... Kelakar...
Hazim dah terpetik sebiji
cepat2 soh dia mkn tapi takuuut...

 kalau betul2 leh makan...
Dah lama kenyang perut..
huhuhu

 Pintu masuk
RM 3 per person

 Byk nya kete hari ni...

Rombongan Pak Romli
Semangat nak tengok anggur
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~