Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Isnin, 14 Februari 2011

.:Asam Pedas ikan Pari:.

Ahad semalam Hazim asyik minta masakan ikan pedas macam mak masak... Katanya mama masak tak sedap... mak masak sedap... Atas permintaan Hazim, tanya lah Mak Nab nya apa lauk yg selalu bagi Hazim mkn... dah agak dah mesti Asam pedas Johor style....

Sebenarnya aku tau lauk tu tapi tak pernah masak semenjak duduk ngn my hubby kat rumah sewa ni... masa dok ngn MIL dulu der lah juga masak... tapi memandangkan my hubby tak makan lauk asam pedas ni, tu yg tak pernah masak langsung...

Tapi Ahad semalam atas permintaan Hazim.. my hubby p pasar belikan barang2 yg perlu utk masak asam pedas... Semestinya lah ikan pari... Berdebar pun ada bila masak... rasa cam nak masak utk org ramai jer... padahal Hazim ngn my hubby jer... Bukannya apa takut tak sama lak rasanya cam Mak Nab nya masak... kang penat2 masak Hazim tak nak lak makan..

So google lah juga cari resepi... semuanya sama jer cam cara MIL masak... so rasanya nak kena asah balik bakat terpendam ni... jadinya aku cubalah cara aku lak masak asam pedas johor style nih...

Dari awal pagi bertungkus lumus... Bila masak jer soh Hazim cuba rasa... katanya sama cam Mak Nab masak... Syukur Hazim suka... Bukan main byk lagi Hazim makan nasi... Suka sangat... YESSS!!!
My hubby yg tak suka mkn pun katanya sedap!! Siap soh masakkan lagi tapi nak masak ikan sembilang laks... lain kali yer...

Buktinya...

Asam pedas Ikan Pari
So Yummy

Larian Perdana Mahkota Johor

12 hb Februari 2011 (Sabtu)


Larian Perdana Mahkota Johor @ merentas desa.... Dirasmikan oleh Temenggong Johor di Dataran Johor Bahru jam 8 pagi... Disertai juga oleh TUNKU Mahkota Johor Tunku Ismail yang mengetuai Larian Perdana Mahkota., 3 buah SK dan 3 buah SMK yg berdekatan ngn dataran... Melambangkan 1Malaysia... juga merasmikan 1Murid 1Sukan ...


So kat sekolah aku pun samalah cz satu negeri Johor serentak melaksanakan Larian Mahkota Johor ni pada masa dan hari yg sama...


Lebih kurang jam 7.30 barulah bermula ngn acara memanaskan badan oleh murid2, cikgu2 dan ibu bapa yg turut serta.... kalau ikut laluan lebih kurang 1.5KM... selepas acara memnaskan badan, cikgu yg jaga check point bergerak ke tempat masing2... aku bertugas ngn cikgu E'ellya jaga check point 1... dekat sgt ngn sekolah... Ada pegawai polis yg turut sama menjaga dan melancarkan lalu lintas...


cam biasa gambar lagi....

 Guru2 memanaskan badan

 Aktiviti memanaskan badan oleh murid

 sukanya dia dapat merentas desa

 Pegawai polis membantu menjaga lalulintas


 Ibu bapa yg ikut serta berlari

 Kumpulan pertama selamat sampai


 Cam tak puas jer berlari 1.5Km...

 yahoo...

Ingatkan  lama lah budak2 ni berlari... Rupa setengah jam jer dah siap.. habis jer berlari ada lah acara cabutan bertuah... tapi satu gambar pun lupa nak snap...hahhaha

Kol 9 pagi semua acara dak siap... Cikgu2 murid dah pun boleh balik...
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~