Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 29 Jun 2011

.:Dinner malam tadi~~Spagetti:.

Petang semalam balik skul lepak2 masak bubur pulut hitam... kebetulan my sis bawa beras pulut hitam dr Kedah... i like... cz beras nya sgt lembut... cepat kembang... Fvret my hubby... balik keje terus mkn... hehe

So dalam 4.30pm cam tu terus p ambil Hazim n Hazmi... Ke Giant Perling mall... nak beli beras... n barang2 dapur yg dah habis.... Tetiba jer Hazim demand nak mkn Spagetti... Belilah bahan2 yg patut... balik terus masak... tapi ngelat lah sket sebab nya masak guna kuah yg siap sedia dari Maggi.. cuma tambah lah cendawan butang n sosej... Biasanya sekali buat guna 2 paket...


Rasa cam dah lama tak masak spageti.... so my hubby pun ikut sama excited... tetiba jer dia teringat nak letak bay leaves kat dalam kuah tu... tapi aku ni, rasa cam kat rumah ada lagi... tapi tak terkata lak... ambil lah sebungkus cam kat bawah... tak perasan lak regenya baper kan...
Time bayar tengok resit... terkejut gak lah ngn harga sepaket... rasa sgt2 rugi sbb sepaket ni harganya RM10.99 dgn berat 2g.... Silapnya tak scan harga sbb tak sangka lah sampai mahal camtu... dah beli, dah bayar pun, balik ngn hati yg agak ralat...huhu :-(

Sampai rumah jer terus masuk dapur... bersilat berjuang bagai...Akhirnya dalam kol 7.30pm... bak kata Hazim "dinner is ready"... Memang banyak lah Hazim mkn... semua kekenyangan mkn spagetti.... :-)
~~Bolognese Spagetti by me~~



**Petang ni nak masak menu per lak yer.......
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~