Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 27 Julai 2011

dah memang patut sangat tukar baru

Kete iswara my hubby... keluaran tahun 1992... tapi kalau tak silap my hubby start guna @ beli apada tahun 1996... Sememang nya dah 16 tahun berkhidmat ngn my hubby... Semenjak dua menjak ni selalu sgt rosak n tersadai kat stesen minyak.... Sudahnya my hubby terpaksa tinggalkan n balik naik teksi... huhu :-(

So decide nak ganti kete tu... banyak sgt kenangan termasuklah zaman2 bercinta masa belajar kat UTM... tapi sekarang ni aku tak pernah langsung bawa kete tu sbb conditionnya sgt teruk... dah tau bawa kete auto lagilah tak nak bawa yg manual lagi...hehe...

Kete ni pun yg rosakkan... aku jugak... pernah excident masa dulu kerja kat kilang Apollo.... tak repair2 sampai lah my hubby plak excident masa balik mancing... bergesel ngn divider jalan kat highway... Syukur umur masih panjang... sbb nya kat tepi highway tu gaung...huhu

Dicide baru2 ni nak ganti kan utk my hubby sbb pernah janji nanti aku ganti balik lah yg aku rosakkan... Akhirnya 9 thn kawen ngn my hubby hajat tercapai gak... servey yg secong hand... tapi cam mahal... last decide p Perodua kat Taman Nusa Bestari... Viva Elite Putih jadi pilihan... Insyaallah lagi 2 minggu dapat lah... JNA XXXX.... :-)

Gambar2 kete My hubby sbg kenangan...
kalau pandang dari sisi ni still ok... 
masih ada yg tanya tak nak jual ker?

dri depan... nampak skit sblh kiri dah kemek... huhu

Bonet kereta yg cantik... ada tompok2 tambahan... hehe

nampak tak.... sblh sini kemek teruk lps hubby langgar divider kat highway...

kesian tau... my hubby bawa kete ni hari2 p keje... huhuhu
Side mirror pun tak berganti :-(

huhuhuhu :-( :-(

Hazmi nak interframe sama...

kalau dah tgk gambar... mungkin ramai yg terfikir kenapa tak repair kan... ada lah sebabnya ...huhu tapi enjin still ok....  Still ada rasa sayang tau kat Kete ni sebab semua kenangan terindah tercipta kat kereta ni... dari zaman bercinta... dah kawen... sampai anak dua... nak wat cam ner kan... dah sampai masa... terpaksa lepaskan jua....jasa mu tetap dikenang....

We're waiting for JNA XXXX.... Syukur dapat juga merasa yg baru akhirnya....AMIN...



Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~