Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 24 Ogos 2011

Tiap2 tahun wajib ada ini kan...

Kalau dah raya.... mesti  ada KUIH RAYA...
Sama lah cam tahun lepas order jer ngn kerani sekolah... Kuih pun jenis yg sama... sebabnya my hubby suka sangat mkn kuih yg ada kacang ngn cokelat.... pastu aku lak terasa nak makan kempeyek @ tempeyek... so order juga sekilo... ingat raya2 dulu kat kg... ayah ngn mak yg buat... siap ambik order lagi... kenangan tul lah... (mood sedih tak balik raya @kg...huhu~~)

So nak abadikan lah gambar2 kuih utk tahun ni....

 Biskut wajib Chocolate Heaven ngn Snow White
Tat Gulung, Nestum Gulung & Rempeyek

hari ni tambah lagi satu
Kek Kukus RM30 utk saiz ini....

Cuma ada lagi satu kuih yg belum dapat.... Biskut Y... mula2 raya kat Johor dulu selalu teringat kuih ni coz masa beraya kecik2 dulu kat kg @Baling, Kedah... memang suka sgt makan kuih ni... for me lah sangat2 sedap... kalau p rumah org yg ada kuih ni... kuih lain aku dah tak nampak... Tup2 tahun ni kat sekolah ada lak cikgu yg jual... so dah rasa... sama cam mkn kecik2 dulu... terus order tapi satu balang jer... cukup lah kan utk raya...  saper2 yg tak tau... gini lah rupa kuih nya

Gambar ni pun ambik dr Pakcik Gugel... TQ

Ada lagi satu yg tekak ni terasa sangat nak mkn... rasanya kat utara jer ada... sebab dah puas cari kat JB ni tak der... kalau ada pun tak sama... siap ada kacang n badam kat dalam tu... So aku nak yg pure.... Pernah sekali call mak.. tanya konon2 lah nak try wat sendiri... tapi mak pun dah lupa resepi... dan kata mak lagi susah nak wat dan last mak buat pun masa tu aku ni sek men lagi... dah lama rupanya... hampir2 20 thn dah...huhu~~ HALWA MASKAT... aduh teringin sangat nak makan... dah byk bulan dok terbayang jer warna kuning halwa maskat tuh... nasib baik tak ngandung... kalau tak harus minta mak poskan... ngeee...

Per2 pun nak minta adik yg balik kg nanti bawakan dtg JB kalau ada.... harap2 dapatlah merasakan...Ginilah rupanya halwa maskat tu... tapi yg mak buat tu tak derlah bunga2 cam ni... tapi SEDAPPP!!!!
gambar ehsan pakcik gugel lg... TQ




P/s.... Mood beraya tahun ni kureeennggg..............:-(
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~