Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Khamis, 1 September 2011

Raya Ke 3 dan Salam Takziah

Hari ni dah masuk raya ke 3.... Tapi tahun ni raya yg memang tak disambut langsung even berbaju raya sedondon.... Pakai tetap pakai coz itu aja baju yang dibawa ke rumak MIL... Bukan tak nak sambut tapu hukum Allah penentu segalanya....

Hari ni masih lagi di Senai @rumah Mak Busu my hubby.... malam tadi pun shila sekelurga, MIL dah Mak ngah tidur di sini... jadi sebelum shila menulis dengan lebih panjang.... Shila ingin mengucapkan Salam Takziah untuk kelurga Mak Busu d iatas pemergian Pak Busu my hubby pada usianya 55 tahun.... Tepat pada malam hari raya arwah menghembuskan nafas terakhirnya di HSA Jb....  Semoga rohnya dicucuri rahmat dan di tempatkan di golongan orang-orang yang beriman...

Bila telah cukup semua syarat-syaratnya dan hukum Allah itu telah tiba... pelbagai sebab akan berlaku bagi menjadi punca untuk kita mengingati keadaan itu...  Begitulah juga dengan pemergian Arwah.... Memang arwah telah sakit lebih kurang 5 atau 6 tahun dengan pelbagai penyakit seperti kencing manis, buah pinggang dan seangkatannya tapi bukan sebab penyakit itu arwah pergi buat selamanya meninggalkan kelurga dan sanak saudaranya....

Shila tidak akan menyatakan punca2 nya kerana tidak ingin sesiapa sahaja yg membaca blog ini terutamanya anak2 arwah menganggap kerana itulah arwah pergi... Biarlah kita semua mengganggap semuanya telah ditetaplan olehNya... Memang telah tertulis arwah akan pergi buat selamanya tepat2 pada malam raya 30 Ogos 2011 (1 Syawal 1432H) bersamaan hari Selasa....

sememengnya pada malam raya. shila dan keluarga tidur di rumah MIL sebab memng turn rayanya di Johor... Jadinya lebih kurang jam 12 malam  dapat call dr Chik my hubby menyatakan Arwah telah tiada.... So my hubby, FIL dan SIL... terus ke HSA bagi membantu menguruskan arwah bersama sanak saudara yg lain....

Jenazah selamat sampai kerumahnya @Senai jam 4 pagi.... Urusan pengkebumian bermula pada jam 10.30pg dan selamat dikebumikan di tanah perkuburan di Saleng lebih kurang jam 12tgh.... Syukur kerana semuanya berjalan lancar dan sempurna....

Hari ini ada lagi majlis tahlil utk arwah selepas waktu asar.... Semoga mak busu dah anak2 tabah meneruskan liku2 kehidupan untuk masa2 mendatang....  Semoga tabah menghadapinya... Buktikan kejayaan pada arwah ayah.... jangan mudah mengalah... ingatlah ayah sentiasa ada di hati zira, wanie, effa, hizan dan hasif selamanya bagi melihat kejayaan kamu semua....  Ingat jagalah mak sebaik mungkin.... Insyaallah semuanya akan kembali gembira walaupun memakan masa yg lama.... Jangan disesali hukum Allah kerna semua yg hidup itu akan mati.... terima lah dengan hati yg lapang ... Insyaallah semaa akan menjadi lebih mudah..... AMIN....


Salam takziah untuk keluraga mak Busu.....

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~