Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Jumaat, 23 September 2011

Berita gembira utk kakitangan kerajaan!!!!!

Semalam balik dr skul dengar berita kat radio... ada berita gembira untuk kakitangan kerajaan... akan diberitahu pada belanjawan 7/10/2011 nanti... Samada kenaikan gaji atau pun dapat bonus...

Yg aku dengar n risik... gaji akan naik tahun depan 30% dan COLA akan jadi selaras utk semua RM500.... manalah tau kan dapat lagi bonus 1/2 bulan pada bulan 12 nanti.... leh wat belanja beli barang2 keperluan sekolah anak2....

Andai kata semuanya adalah realiti... memang gunbiralah semua kakitgn kerajaan... dan yg pasti harga2 barang juga akan melonjak naik.... Mesti ada pro n kontra nya kan....

Apa2 pun aku mengharapkan yg terbaik.... Moga2 beritanya memang2 menggembirakan semua....

Jom singgah Melaka laks.....

last hari ke 3 kat PD marina.... bagi kesempatan utk Hazim dan Hazmi mandi lagi.... berendam lbh kurang satu jam jer... Lepas tu dah kemas2, nak balik... plan nak ambil gambar ramai2 kol 10 tapi aku tak sempat join pun sbbnya acara bergambar diawalkan gara2 langit dah gelap... aku n family turun kol 10.05...  terus hujan turun... ingat kan tak der sesi bergambar... rupanya aku yg miss... huhu~~... ada lah family lain yg tak sempat nak bergambar jugak... sedih tau...:-(

Disebabkan awal lagi... decide nak jalan2 kat Melaka.... Ke Bandar Melaka... Dah sampai sana... teringatlak ngn kawan masa muda remaja... terus call... dan kebetulan memang dah berada di area rumahnya....  terus call n decide ke rumahnya... last dtg rumah nya pun kalau tak silap 4 tahun lepas... Next entry baru nak masukkan gambar kenang2an...

dalam kol 2 baru start jalan2 kat Dataran Pahlawan n Kota A Famosa... Hazim excited nak beli kipas jer kalau datang Melaka.... Lagipun dia ingat lg thn lepas dtg ngn rombongan sekolah pun beli kipas... dah rosak so nak digantikan smula... tak byk tempat pun... tak cukup masa... layan kan Hazim yg sibuk nak naik beca...

gambar yg wajib masuk blog aku....hehe

 Hazim dah kepenatan berjalan

 bapak cowboy dan anak2nya...

 ....berbunga-bunga...

 Tengok lah Hazim 
kat situ pulak dia duduk

 Hazim sayang mama!!
Ekcelli Hazim takut jatuh...hahha

 ....Besau nya kapal...

 Kapten Hazim n Hazmi

....Hazim...

Memang sangat2 penat tapi heppy dapat berjalan2.... Pukul 10pm baru selamat sampai kat rumah... lain kali kita jalan2 lagi k....


Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~