Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Jumaat, 20 Januari 2012

hazim with his friend

hari ni last sekolah.... Pastu cuti semingu... Jom ramai2 kita celebrate CNY... Hazim pun dah 3 minggu bersekolah... ke mana2 dgn best friend nya skrg... Biasanya 3 org tapi masa ni faiz ntah ke mana....


Hazim with Syahmi... berpeluh2.. main masa rehat

berbaris sblm masuk ke kelas slps rehat.. Hepy sokmo


semoga Hazim jadi murid yg baik n berdisiplin k....




Published with Blogger-droid v2.0.3

Khamis, 19 Januari 2012

satu utk abg.. satu utk adik

Ptg td bw jln2 kat tesco. Bw hazim dan hazmi coz dah byk hr adik asyik ajak jalan2... Ternampak selipar Angry bird ni... comel lah pulak... decide nak beli utk adik coz selipar lamanya dah x muat.. Tapi abg pun nak juga... sudahnya beli satu utk abg satu utk adik...
 
ni abg punya
ni pulak adik punya
Sepasang RM15... tak tau lah kalau kat tempat lain ada lg murah... puas gak dok tawar menawar tapi tak dapat langsung...huhu
Published with Blogger-droid v2.0.3

Isnin, 16 Januari 2012

Rafhanah Norimanina Bt Norman

TAHNIAH!!!!!! for my sis Rafhatul Farihan n her husband Norman.....di atas kelahiran putri mereka yg pertama.... Raf Junior.... Rafhanah Norimanina Bt Norman @ Imanina....Kombinasi nama ibu dan ayahnya....
Akhirnya aku dapat juga anak saudara yg pertama.... kalau sblm ni semua nya sblh my hubby... skrg ni sblh aku.... my sis dah pun selamat melahirkan baby girl pada 11 Jan 2012 Jam 11.51mlm dgn berat 2.2kg.... Akhirnya Wan ngn tok dah dapat cucu gugurl.... almaklumlah anak aku dua2 boys....

tak sabar nak balik tengok.... Yg pasti CNY ni kompem aku n family balik Kedah... Jumpa Imanina... dapat lah Hazim n Hazmi jumpa anak mak ngahnya.... kalau tak der aral 22hb nanti bertolak balik Kedah... semoga semua perancangan berjalan dgn lancar dan sempurna....

Khamis, 12 Januari 2012

kesian Hazmi... kena jahit 2 jarum....huhu

Nasib. Hazmi tak baik ptg tadi.  Terlanggar bucu pintu masa main lari2. Budak lasak ni akhirnya kena 2 jarum. Respect lah adik memang kuat.. tak nangis langsung masa cucuk ubat bius n jahit tu.. skrg ni lasak n main2 mcm tak de pe2. Kita lak yg risau.. Tunggu rabu dpn utk buka jahitan.  Sayang anak mama danpapa.. cepat sembuh yer......

 Tunggu untuk MA cuci n bersihkan sblm dijahit
.
berbaring tunggu MA sediakn peralatan... Adik memang berani sangat
MA tengah cucuk ubat bius utk cuci sblm jahit... tak menagis langsung...


2 jarum sudah


Published with Blogger-droid v2.0.3

Rabu, 11 Januari 2012

Hazim ponteng sekolah

hari ni Hazim terpaksa ponteng sekolah sbbnya semput semalaman... dari malam sampai pg tadi batuk non stop... nasib baik dapat juga dia tidur... Kejut pagi tadi jam 6.10pg... dia terus batuk2 sampai 6.30pg... Bila aku dah decide soh dia ponteng sbb nak p klinik... kan main dia nangis nak p sekolah... Kesian plak dok tengok dia nangis tu tapi aku sbg cikgu pun kurang gemar kalau anak murid yg tak sihat dtg ke sek... sbbnya nanti depa minta nak balik or tidur ajer kat bilik guru... tak dapat nak belajar... baik rehat kat rumah lagi bagus....

Sudahnya my hubby yg ambil cuti bawa Hazim p klinik... ambil apa... ini lah kalau dah semput...

 Berkerut muka 
padahal bukan nya sakit...
sedut ajer gas tu...
baliknya my hubby terus bw Hazim p Tesco utk lunch... kan main suka mkn bubur ayam... See wajah happy sbb dada dah selesa sket... semput dah kurang kalau dah dapat gas...
 Buburnya panas sangat... semangat meniup..
sudahnya tunggu aja lah sejuk sket baru mkn..
kalau ke Tesco Hazim suka sgt mkn bubur ayam ni
tapi mesti gaul sket ngn sambal...
baru best katanya...
 harap esok hazim bertambah sihat spy dapat pegi sekolah...

Selasa, 10 Januari 2012

penatnya hari ni

Dah 2 minggu sekolah terasa rutin macam sesak sangat.  Terasa sgt2 penat. Baru lah skrg tahu cam ner penatnya menguruskan persiapan persekolahan anak. Respect lah dgn mak2 yg bekrja n mampu masak2 dan uruskan anak2 yg ramai. Aku yg first time urus anak thn 1 ni memang flat lah. Syukur my hubby yg byk sgt membantu. Kalau dulu hbs sesi mengajar trs blk tp skrg kena tunggu 3.30 utk ambl hazim blk sek agama. Anyway walau pun penat tp sgt hepy tgk hazim yg sgt suka p sek. Dah pun besar anak mama. Mogarajin n pandai k...

Published with Blogger-droid v2.0.3

Adik Hazmi


PeAce... Masih mampu tersenyum walapun dahi bertanda jatuh kerusi....adik Hazmi yg lasak...

Published with Blogger-droid v2.0.3

Isnin, 9 Januari 2012

budak ini sdh pndai


Bdk semangat nak p skul. Snap sndr gmbrnya. Dah masuk mggu ke 2. Mkn berani n plg pntg dah pndai bl mknan Sndr kat kntn ms rehat. Senang hati mama

Published with Blogger-droid v2.0.3

Khamis, 5 Januari 2012

1st Day hazim @Skul

Dengan rasmi nya 4hb Hazim melangkahkan kaki ke tahun 1 sek keb n sek agama... Bermula ngn bangun pagi kol 6.10... mandi, siap2 n sarapan segelas susu juga roti 2 kpg ngn jem strawberry.... kuar rumah ngn mama kol 6.45... Hantar dulu Hazmi kat rumah pengasuh yg sama...

Sampai skul dalam kol 7... mama sibuk p punch cards.... hazim tunggu dalam kete... datang balik baru hazim keluar p berbaris... 1st day blur jer masa berbaris tu... org lain baca doa pun Hazim tegak jer... tak tadah tangan...huhuhu

Selesai berbaris... gerak masuk kelas... mama yg bawakan beg... terus letak kat dalam kelas... See gambar bawah... muka blur jer kan... macam takut pun ada...ghee~~

Sampai hari ni tu lah tempat Hazim duduk... dah dapat kawan baik... Syahmi n faiz... ke mana pun bertiga jer... makan pun sama...  Nasib baik Hazim jenis yg senang berkawan... ikut betul peel my hubby... senang bawa diri... Risik gak ngn cikgu pasal result ujian saringan semalam... katanya hanya Hazim sorg jer yg dapat 100%... Syukur alhamdulillah kekal dalam kelas 1 Arif... harap2nya prestasinya kekal macam tu sampai bila2 AMIN...

Masa ni kat dalam kelas ramai parents dr murid...  aku lak letak jer Hazim dalam kelas... terus tinggal kan... aku nak p mengajar jugak... nak edit data lagi..heheheh

nak ambil gambar Hazim pun susah coz tak dapat nak menyelit masuk.... nampak belakang aja... sampai ke hari ni masih ramai lagi parents yg dok tunggu kat luar kelas... dok intai2 anak dr tinggap... nasib baik aku tak ngajar tahun 1... kalau tak resah juga dibuatnya...

Sesi persekolahan kat sek tahun ni hanya satui sesi ja... jadinya mula kelas kol 7.20pg sampai lah balik kol 1.30ptg... pastu hazim terus tukar baju sbb nak p ke sek agama lak... sek agama mula dr kol2ptg sampai 3.30ptg... Sudahnya aku pun dok kat sek sampai kol 3 lah tiap2 hari sbb nak tunggu p ambik Hazim n terus balik rumah...

Balik jer terus p ambik Hazmi kat rumah pengasuh n Hazim lak stay kejap untuk mengaji pulak... lbh kurang kol 5ptg baru rutin Hazim siap... baru leh rehat2... malam pulak baru buat h/work kalau ada... Seawal kol 9mlm... dah tido... zzzzzzzzzzzzzzzz



!!!!!!!semoga Hazim membear menjadi anak yg soleh dan bijak untuk mama dan papa!!!!!!!!!!


Rabu, 4 Januari 2012

Pendaftaran Tahun 1 sesi 2012 dan Exam lagi utk Hazim

3hb baru ni... ada taklimat ibu bapa dan pendaftaran untuk murid2 tahun 1 sesi 2012... untuk memudahkan aku n my hubby.... Hazim bersekolah ngn aku jer... kebetulan tahun ni sek mula ngn satu sesi... jadi agak mudah untuk aku terus hantar hazim ke sek agama lps sek keb... cuma aku kena lah stay kat sek hari2 sampai kol 3.30ptg utk ambil Hazim balik sek agama.... yg penting mudah!!!!

turn my hubby lah 3hb tu untuk dengar taklimat sbb aku nak siapkan keje DATA yg perlu diupdatekan ke PPD pada 4hb sblm kol 10pg.... memang aku agak kelam kabut nak mencari enrolmen semua kelas tahun depan memendangkan sesi sek bermula 4hb....

Time taklimat tu Hazim perlu menduduki ujikan aringan untuk menentukan kelas tahun satu.... hanya ada dua kelas shj... 1ARIF atau 1BIJAK... result ok masuk 1ARIF... jadi dalam kelam kabut tu aku sempat n menyempatkan jugak diri ni p kelas ambik gambar hazim exam.... Kan main khusyuk dia buat... Yg klakarnya siap dok mengajar member sebelah... tapi ssayangnya yg kat sblhnya tak faham bahasa melayu...hehehhe..

Jom tengok gaya hazim masa exam....

 Semangat dok sesuakan huruf ABC... huruf kecil dan huruf besar...
Yg sebelah tu lah hazim sibuk dok tolong ajar...
Dia ikut jer apa yg hazim buat
hehhe

 Khusyuk

 satu kelas
lebih kurang 35 orang

Dah siap... nak semak semua dah buat n betul atau salah..
Good Luck utk Hazim...

Selasa, 3 Januari 2012

result exam Hazim utk sek agama dan kedudukan kelas...

2hb haru tu aku  p sek agama utk bayar yuran sek agama Hazim dan juga nak tgk result exam... Nak tau juga Hazim masuk kelas yg mana satu... memandangkan masih cuti sek... aku tak bawa hazim p sekali... my hubby yg jagakan hazim n hazmi... aku keje kat sek cam biasalah... semua cikgu sibuk dok buat persiapan utk kelas2 tahun 2012...

disebabkan update agak lambat.... tak nak citer panjang.... Jom tengok result n kelas hazim utk sekolah agama....

Hazim Ikhwan Bin Sahfarin
Hazim dapat 92%
dan dapat kelas pertama 1A

Semua ada 5 kelas... dr A sampai E... ada dua orang murid perempuan yg dapat 100%.... satu kelas ada lebih kurang 20 orang... jadi sesi persekolahan Hazim bermula pada 4hb... Kelas hazim bermula dr pukul 2 sampai 3.30ptg... jadinya lepas sek keb hazim akan datang ke ssek agama lak... Nasib baik dekat jer sek agama ngn sek keb... tak sampai 5 minit dah sampai... 

harap2 Hazim dapat menyesuaikan diri sebab dalam kelas hazim ni ada juga budak darjah 2 sek keb... semoga dipermudahkan  dan diterangkan hati Hazim untuk mempelajari apa yg kan diajar nanti... AMIN...
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~