Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Khamis, 5 Januari 2012

1st Day hazim @Skul

Dengan rasmi nya 4hb Hazim melangkahkan kaki ke tahun 1 sek keb n sek agama... Bermula ngn bangun pagi kol 6.10... mandi, siap2 n sarapan segelas susu juga roti 2 kpg ngn jem strawberry.... kuar rumah ngn mama kol 6.45... Hantar dulu Hazmi kat rumah pengasuh yg sama...

Sampai skul dalam kol 7... mama sibuk p punch cards.... hazim tunggu dalam kete... datang balik baru hazim keluar p berbaris... 1st day blur jer masa berbaris tu... org lain baca doa pun Hazim tegak jer... tak tadah tangan...huhuhu

Selesai berbaris... gerak masuk kelas... mama yg bawakan beg... terus letak kat dalam kelas... See gambar bawah... muka blur jer kan... macam takut pun ada...ghee~~

Sampai hari ni tu lah tempat Hazim duduk... dah dapat kawan baik... Syahmi n faiz... ke mana pun bertiga jer... makan pun sama...  Nasib baik Hazim jenis yg senang berkawan... ikut betul peel my hubby... senang bawa diri... Risik gak ngn cikgu pasal result ujian saringan semalam... katanya hanya Hazim sorg jer yg dapat 100%... Syukur alhamdulillah kekal dalam kelas 1 Arif... harap2nya prestasinya kekal macam tu sampai bila2 AMIN...

Masa ni kat dalam kelas ramai parents dr murid...  aku lak letak jer Hazim dalam kelas... terus tinggal kan... aku nak p mengajar jugak... nak edit data lagi..heheheh

nak ambil gambar Hazim pun susah coz tak dapat nak menyelit masuk.... nampak belakang aja... sampai ke hari ni masih ramai lagi parents yg dok tunggu kat luar kelas... dok intai2 anak dr tinggap... nasib baik aku tak ngajar tahun 1... kalau tak resah juga dibuatnya...

Sesi persekolahan kat sek tahun ni hanya satui sesi ja... jadinya mula kelas kol 7.20pg sampai lah balik kol 1.30ptg... pastu hazim terus tukar baju sbb nak p ke sek agama lak... sek agama mula dr kol2ptg sampai 3.30ptg... Sudahnya aku pun dok kat sek sampai kol 3 lah tiap2 hari sbb nak tunggu p ambik Hazim n terus balik rumah...

Balik jer terus p ambik Hazmi kat rumah pengasuh n Hazim lak stay kejap untuk mengaji pulak... lbh kurang kol 5ptg baru rutin Hazim siap... baru leh rehat2... malam pulak baru buat h/work kalau ada... Seawal kol 9mlm... dah tido... zzzzzzzzzzzzzzzz



!!!!!!!semoga Hazim membear menjadi anak yg soleh dan bijak untuk mama dan papa!!!!!!!!!!


2 ulasan:

Imah Dinor berkata...

kat sek hazim masih duduk bekumpul lg ye...kami kat kl ni dah dok sorang2...selamat belajar ye hazim..

Rafshila Romli berkata...

tahun 1 memang dok berkumpulan... yg lain ada yg dok berdua atau sorg... bergantung pd guru kls lah nak susun cam ner...
selamat belajar juga utk anak2 imah k

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~