Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Selasa, 7 Februari 2012

Jom P Langkawi @Cable car

nak p Langkawi ni memang dah der dalam perancangan cuti CNY coz pak cik memang ajak join family dia p sama2... so dalam kol 7 (25/1/2012) bertolak ke Kuala Kedah dr rumah mak kat Baling... konvoi 2 buah kete... perjalan tak lah jauh... dalam kol 8.30 sampai Kuala Kedah... Sarapan dulu coz tiket Feri dalam kol 10.45pg... harga tiket utk dewasa RM25 dan kanak2 Rm17... kalau tak silap lah coz pak cik yg blanjer...hehe
my hubby, hazim n hazmi kat pintu masuk

me with my luving kids

dalam feri
kalau dr Kuala Kedah ke langkawi...
perjalanan 1 jam setengah... 
leh rasa juga lah mabuk lauk kalau tak tahan...ghee~~
kalau nak lbh dekat p langkawi ikut Kuala Perlis..
perjalanan cuma setengah jam...

Family pak cik n MIL dia...

dalam kol 12.30 ptg selamat sampai kat Langkawi... Ramai betul org yg p bercuti ke Langkawi masa2 cuti nih... Sampau jer my hubby terpaksa uruskan sal kete sewa coz pakcik booking Avanza jer... Masa2 cuti harga sewa kete pun mahal... dapat Kia Picanto ngn rate sehari RM130... Pak cik yg booking lbh awal dapat Avanza ngn harga yg sama... Lama jugak lah terpaksa lepan @ menunggu kete yg pakcik booking... Mungkin penyewa sblmnya lambat pulgkan...huhu... Hampir satu jom dok menunggu kete tu sampai...

Selamat dapat kete baru bergerak ke homestay yg dah pakcik booking tapi sayang nya homestay aku agak jauh ngn fmly pakcik... Area home stau tu kat Kuala Teriang.. Rate satu mlm RM70 bg yg ada aircond... kalau kipas jer RM50...  Berbaloi juga dok kat homestay area ni coz semua tempat dekat2 jer... 

selesai semua urusan homestay bergerak mkn tgh... Kami ke kawasan beras terbakar... Tapi tinggalan sejarah tu dah kurang jelas... dah tak nampak sgt beras2 yg terbakar tuh... !0 thn dulu masa p honeymonn masih ada... Lunch kat situ yg sedap gerai Laksa Kaw... memang kaw lah coz my hubby jer mkn 2 mangkuk... Sangat sedap sampai return lunch lagin hari terakhir kat langkawi...hehe
Kat dalam pagar tu lah letaknya kawasan beras terbakar
ada rumah peninggalan juga tapi aku dah lupa...
Hazim sakan nak bergaya bila aku nak snap2..

Dr Beras terbakar plan nak jalan2 tengok2 jer kawasan cable car... Tapi dah sampai jer fikir2 ada lagi masa terus decide naik jer lah... Harga tiket RM30 dewasa n kanak2 RM20 tapi kalau tunjuk my kad n my kid dapatlah harga separuh... tengok lah betapa ramainya org yg nak naik cable car... ni baru kat bawah sblm naik kat atas utk berbaris lagi... Hari tu ajer dr beli tiket sampai dapat naik cable car hampir2 2jam menunggu...huhu
ramainya pengunjung... ada yg bosan terus pg tanpa naik w/pun tiket dah beli...

Myt hubby berbaris nak beli tiket... 
Hampir 1/2 jam juga berbaris beli tiket
pukul 6.30ptg baru dapat naik cable car.. 
jadi masa kat atas tak lah lama coz kol 7.30 dah pun turun...

Siap jer beli tiket terus berbaris menunggu... memang sangat2 penat... tapi dah datang Langkawi rugilah kalau tak naik cable car... kalau tengok memang tinggi... ngeri juga dibuatnya tapi Hazmi relax jer... Hazim menjerit juga bila cable car bergerak... aku ngilu juga rasa perut bila tgk pokok yg kat bawah... serammmm....  Tapi best sangat... hazim sampai minta nak naik lagi...

Ni di puncak yg pertama
kalau tak silap 650m dr aras laut..
Ni lak kat puncak yg kedua...
700m dr aras laut..
kat sini juga ada jual2 air n burger... 
syukur alhamdulillah lah ada jual air coz kami satu family sgt2 lah dahaga..
sbbnya masa berbaris kat tingkat atas sblm naik cable car memang tak boleh bawa air naik...
bayangkan lah berbaris hampir 2 jam tak minum air... hauss sesangat tau...
tapi lihat pemandangan sangat2 cantik...

Budak ini sudah boring tunggu papa belikan tiket..
see kat belakang tu my hubby dah kepenatan berbaris menunggu giliran...

Balik dr cable car terus beli mkn malam... memang malam nye tak plan ke mana coz masing2 dah penat...
terus semuanya zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.... kita jenjalan lagi esok... 

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~