Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Khamis, 15 Mac 2012

Jom Makan Steamboat @Dataran Bandaraya, Johor Bahru

mlm tadi tetiba jer my hubby ajak keluar jalan2, katanya jom mkn celup-celup... nama yg biasa kitaorg panggil utk steamboat.... Ekcelli dah bertahun tak mkn sejak Pantai Lido direnovate...kalau dulu penuh van kat Pantai lido jual steamboat ni malam2... masa tu suasana sangat2 best... sambil mkn.. sambil dapat angin sepoi2 pantai... hahahha

kalau dulu rajin sangat mkn... Bukan tak nak mkn tapi sedihnya aku n my hubby tak tau yg van2 jual steamboat ni dah berpindah ke tempat parking kereta Dataran JohorBahru.. Aku der dengar gak cikgu2 sek kata nak mkn steamboat kat dataran... tapi bila ajak my hubby ada jer halangan... Sudahnya malam tadi baru lah tertunai... so kami datang ke sini.....

Kan main suka lah Hazim ngn Hazmi.... dapat jalan2...... boleh lah merayap pusing kat bandar juga sbb hari ni ngn esok my hubby ambil cuti... saja nak layan kan Hazim n aku yg bercuti sek....hehe

apa yg kami mkn malam tu.... mestilah steamboat... tapi bagi yg tak suka... ada banyak lagi pilihan... sup, bakso, laksa penang, lempeng ngn sambal pun ada.. nasi lemak pun juga... banyak juga lah pilihan.. termasuklah tauhu bakar, rojak buah n rojak petis... pilih2 nak mkn yg mana...

Steamboat @ Celup2
Harga yg berbeza utk setiap cucuk..
bergantung pad warna yg ada pada lidi
ada 50sen, RM1 dan RM1.50

 Aku tambah lagi ngn tauhu bakar
memang sedap lah
sbb dah lama tak mkn

 Wajib return lagi sbb rasa tak puas mkn kan...
hehe

 Ini lah Hazim
yeeha

 gerai yg kami beli mlam tadi
tak dapat nak pilih pun gerai yg mana sbb ramai sangat
main duduk jer mana meja yg kosong

 tengok!!
ramai kan...
memang kena tunggu turn untuk duduk kat meja

 Dah mkn... bawa jalan2 jap kat Dataran Bandaraya ni
dah lama tak ke sini
cantik juga malam2 ni

 Sangat lah suka sampai nak ambik gambar pun susah..
berlari sana sini..
bila lah nak dapat DSLR?????
huhu

Menara Jam @Dataran Bandaraya, Johor Bahru
Jom ramai2 mkn steamboat




Note: apa plan hari ni coz my hubby cuti 2 hari... kalau der perancangan akan ada lah entry nanti... tunggguuu...

6 ulasan:

Balqis Nazid berkata...

memori betul Lido tu, bila dah jadi jalan rasa dah tak ada tempat port tepi2 jalan kan...

Rafshila Romli berkata...

Memang memori Lido tu... dr bercinta sampai lah sekarang... hehe
sekarang ni pun even jalan dah cam tu... depa wat gak hentian2 kat tepi jalan tapi lom siap sepenuhnya... boleh lah juga pasangan dok bercerakarama...hahahah

Murtakhi Abdullah berkata...

Salam. Kat mana pantai lido. Kempunan nak makan tahu bakar pantai lido. Dulu sekitar tahun 1999, 2000 dan 2003 kesana atas urusan kerjs. ada makan tahu bakar atas rekomen kawan. Sedap giler. Hari tu cari. pantai lido dah hiang agaknya. Saya ke jb pada 16.07.12 hingga 20.07.12 atas urusan kerja

Rafshila Romli berkata...

As salam... Saudara murtakhi abdullah... Memang pantai lido dah tinggal kenangan... Kalau nak mkn kena ke sblh dataran jb... Gerai tu semua ada kat sblh dataran jb... Banyak gerai yg ada... Pilih lah yg mana satu nak....

Bro Nasa berkata...

pantai lido hanya tinggal kenangan aje...generasi sekarang xtau dah pantai lido ag...Nice entry..

Musang Pandan berkata...

Pantai Lido....memang syahdu

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~