Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Selasa, 13 Mac 2012

Sup Gear Box yg best @TUTA Jln Perwira 3

Me n My hubby memang sangat2 suka mkn Sup Gear box... paling best mkn sup ni kalau balik rumah mak... Memang d best lah... dgn tulang yg besar n isi yg sgt banyak... memang mkn sampai muntah...hahahha

Tapi dok kat Gb ni kalau nak mkn... beli jer lah... kalau dulu ada satu gerai kat BBU tapi owner tu dah pindah tak tau p mana...  Sudahnya mencuba juga lah sup kat baper gerai... dan yg paling tak best bila beli sup tetiba menunya ada limau kasturi dlm sup.. hilang sudah bau sup yg menusuk jiwa tuh... tambah laks ngn rasa masam... sungguh tak best... tak ingat lak my hubby beli kat ner... agak mahal n isi pun kemut..... huhuhu

Lastly jumpa yg ni... Marbeles sesangat ngn rsa n isi nyer yg byk... pastu murah... 3 ketul RM6.50... Sebelum ni RM6... 50sen tu naik masa bulan puasa thn lepas....

beli kat area Tmn Ungku Tun Aminah(TUTA)
gerai tu kat jln Perwira 3
Gerai tu ada satu jer...
kalau saper2 yg tau ngn area ni
gerainya kat depan2 rumah orang
biasanya jual dalam kol 6.30ptg
peminat sup kalau beli memang tak rugi
pernah juga citer sal sup ni kat sini

3 ulasan:

Balqis Nazid berkata...

nyum...nyum...
haritu sempat g singapore makan sup tulang merah... sedapnya...

Rafshila Romli berkata...

Dah lama juga Shila tak mkn sup tulang merah... Kedai yg femes kat Tmn Perling ni dah tutup...huhu

Papa-NtiQ berkata...

Hi Rashila Romli...yg ada sorang akak jual kat perling tu dah tutup? padan la hari tu saya gi ronda puas tak jumpa. Apsal lak tutup kan femes sup tulang merah dia...masa kat bazar ramadan pun femes gak akak tu.

Anyway cakap pasal sup tulang merah nih, saya baru jer upload pics kat blog saya masa gi makan kat Beach Road Gardens Singapore. Best sangat. 15 ketul habis sekelip mata hehe. Sedut punye sedut sampai pening di buat nye.

Senang tu singgah la yer kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan makan dan makan jer 100% takder topik lain. Kebanyakan nye di area JOHOR maklum la orang JB.

Jangan lupa follow blog saya tau TQ TQ TQ...

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~