Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Selasa, 29 Mei 2012

YES... ada 2 BE dari Nuff... TQ.. TQ...

Syukur Alhamdulillah buka akaun nuff baru2 ni dah persaan ada 2 BE kat situ... Terima Kasih banyak2 kat pihak Nuffnang bagi saya BE... Ada rezeki kat situ w/pun sikit.. tapi saper nak bagi free kan...



rasanya dari awal bulan 5 ni BE tu dah berjoget2 kat situ... harap2 lama lah Nuff bagi BE2 tu berjoget2....

Terima kasih daun keladi... Selalu lah bagi BE Menari-nari... 

Isnin, 28 Mei 2012

PVR b.yond memang best lah....



dah hampir 2 minggu guna PVR ni memang best lah... dah jarang nak miss citer2 yg aku suka even citer tu mula lambat... so tekan ajer butang R... aku sangat2 suka... semua dah direcord... pastu aku boleh aja nak tengok bila2 pun... hehe

Bukan aku jer... malah tak yah nak berebut2 ngn Hazim... dia pun dah tau nak soh aku recordkan kalau dia tak dapat tengok... sekarang ni aku tak miss tengok rancangan baru kat  Astro Ria (104) dan Mustika HD (134)... MasterChef Selebriti... pun aku record ja takut terlepas... sbb kadang2 budak2 ni dok tengok kartun... Senang tekan jer info... pastu pilih siaran yg kita nak rekord.. tekan jer butang R... even kita tak tengok siaran tu pun automatik akan direcordkan... memang mudah...


Yang pasti my hubby yg tersangkut nak pasang PVR ni bila ada kakitgn Astro datang rumah wat promosi... tapi aku ni was2 sbb takut ada caj tambahan kat dalam bil... Tapi katanya semuanya free dgn syarat ada langgan beyond super pack... lagi laju lah my hubby nak... last2 aku yg dok pulun merecord utk my hubby kalau dia kerja malam... memang senang... my sister yg kat Kulai pun dah pasang gak... katanya pun memang mudah... best lah my BIL coz dapat record game bola yg selalu main awal pagi kan...

dan yg paling best bila nak p mana2 jap... boleh pause dulu rancangan yg kita tengok... nak cepatkan, nak undur... semua boleh... hehehe... jadi jakun jap aku dibuatnya... Yg paling best bila hazmi tertekan butang pause... semua dah berhenti... terus dia campak remote coz takut... dia ingatkan dia dah rosakkan TV...
hahaha

harap2 janji Astro katanya free tu berkekalan lah... jgn plak bila tiba2 tengok bil ada penambahan amaun lak... poning kepala den... apa2 pun buat masa sekarang ni aku puas hati...hehehe

Sabtu, 26 Mei 2012

CUTI SEKOLAH DAH MULA.... dah pun cukup 3 bulan...

5 hari tak update blog rasa cam lama sangat... hati berkobar2 rasa nak update... tapi bila buka blogger blogwalking aja... tu jer yg termampu... Dok pulun menanda kertas exam bebudak untuk pep 1/2 tahun... banyaknya paper...

Nasib baik 3 paper dah siap... tinggal kertas KH jer.. tapi tu pun 5 kelas... Nak kena pulun siapkan cepat2 spy blh masukkan markah kat SAPS awal2... nanti jam lak sistem bila ramai cikgu yg buka nak key in markah...

Cuti sekolah tapi kerja sekolah nya byk lagi... WAJIB aku habiskan menanda buku bebudak yg dah lama juga aku pungut... Sejak mengandung kali ni... banyak betul kerja yg tertangguh.... iisskk..

So cuti sekolah 2 minggu ni tak plan langsung nak ke mana2... coz my hubby keje... cuma esok ada jemputan kenduri kawen kawan kat Kulai Jaya... Insyaallah kalau tak der aral... sampai lah ke sana.. @Felda Bukit Batu...

Isnin ke sekolah cam biasa sbb turn aku untuk kelas tambahan murid2 tahun 6... harap2 kedatangan muridnya memberansangkan... dr 7.30 sampai 12...

Hari ni ke Klinik untuk monthly check up... so masa scan tu doktor tanya ada pendarahan tak... aku terkejut gak nape doc tanya cam tu... so aku jawab tak der pun... Rupanya kat luar kantung baby tu ada darah sket2... Cuak juga aku tapi kata doktor tak der kesan apa selagi tak der pendarahan... Syukur Alhamdulillah... Cuma kena rehat banyak2... untung plak bila cek kat pakar ni kan sbb dia nampak semua.. lg pun bila scan kita dpt tau keadaan baby... Tapi tetap akan ke hosp. kerajaan nak wat buku merah sbb aku lom wat lagi... hehe... May b Selasa ni kena wat juga....

Hari ni dah pun cukup 3bln usia kandungan baby yg ke 3 nih... So doktor cek baby semua nya sempurna n sihat... siap wat scan 3D... tapi tak dapat nak tengok muka sbb babynya meniarap... Puas hati bila nampak baby... My hubby lagi2 teruja sampai dia tanya dah nampak lom jantina nya... Senyum jer doktor tu katanya next month... Ni kes teruja mengharapkan baby girl lah ni...hehe

Aku pun excited sama coz br 3 bln...
scan nya dah nampak cam ni
kalau dulu2 scan dah 7 bln pun tak baper nak nampak...hehe
tak sabar nak tunggu next month utk scan lagi... 

Tapi bila tgk gaya baby tadi my hubby kata nampak tegap semacam jer... adakah seangatan abg2 nya lagi... kalau ia pun.. harap2 semuanya sihat n sempurna n selamat... aamiin...



mak aii... macam2 citer aku tulis... ni lah kesnya bila byk hari tak update.. baca jer lah apa yg aku merapukan...hehe


#Terima kasih sbb sudi singgah n baca#
#Thanks dear#

Isnin, 21 Mei 2012

~~Selamat Ulang tahun kelahiran Hazmi yg ke 3..

Baru ni besday papa... hari ni Besday Hazmi... tak plan nak celebrate pun.. tapi masa nak balik tadi ada plak org datang jual kek kat sekolah... So terus beli... Kebetulan plak Hazim masih cuti sek agama nya kerana murid thn 5 dan 6 exam... Boleh celebrate awal... Terus celebrate kami 4 beranak jer...


Biasanya celebrate kat rumah pengasuh... tapi bila dah tak plan... terus celebrate simple2 jer...  Suprise utk Hazmi sbb dia balik jer dr rumah pengasuh terus aku nyanyikan lagu Happy Birthday... kan main suka... Hazim tunjukkan kan cake jer lagi2 dia excited... Terus tiup lilin yg ada tuh...


Happy besday anak mama
Moga jadi anak yg soleh dan berjaya dunia akhirat..
Aamiin

Khamis, 17 Mei 2012

~~Sambutan yang meriah~~

Sambutan hari guru tahun ni meriah jugak... semangat cikgu2 dengan baju batik baru... purple gitu... semangat menyanyikan lagu hari guru walaupun setiap tahun menyanyikan lagu yg sama.....

Ni sebahagian drpda cikgu2 sblm acara bermula..
ceria semuanya..

Hazim n his friend
excited dgn pengalaman pertama bagi hadiah kat cikgu2...

sukaneka
membina menara dr belon
my group menang tau... heheh
menara paling tinggi..
Menang acara keseluruhan sukaneka...
memang happening lah...

Ni hadiah yg aku dapat utk tahun ni...
syukur alhamdulillah ada juga...
ingatkan tahun ni kosong...hehe

dah dibuka
yang bestnya banyak betul pen merah..
baru semalam usha2 nak beli pen merah
jimat duit...hehe
Terima kasih kepada semua murid yg telah memberikan hadiah kepada cikgu
Belajar rajin2 tau....
terima kasih juga kepada rakan guru yg memberikan water dispenser warna pink
canteekk

Rabu, 16 Mei 2012

.:Selamat Hari Guru ~ 16 Mei 2012:.

Setiap tahun pasti semua insan yg bergelar guru sangat2 menghargai tarikh 16 Mei.... Sebabnya sambutan Hari Guru... sekurang2 nya ada lah satu hari di mana bagi insan yg tahu menghargai.... dapat melafaskan Selamat hari Guru bagi tujuan mengucapkan terima kasih diatas segala pengornaban guru mendidik dan mengajar mereka...

walaupun rata2 sekarang ramai yg kurang berpuas hati dengan tugas guru... pelbagai andaian yg diberikan kepada guru.... Kami para guru benar2 mengerti jerih payah dalam mendidik anak bangsa kita... dengan cabaran sekarang dan sikap kanak2 dan remaja sekarang yg sangat mencabar kewibawaan cikgu... kami para guru tetap sabar dan tabah bagi memastikan ada insan yg dididik berjaya pada masa depan...

Seanadainya kejayaan yg diperolehi... diiringi dengan ucapan terima kasih kepada guru... itu sudah memadai bagi kami para guru... Bukan balasan yg kami pinta... cukuplah sekadar menghargai sedikit pengorbanan yg telah kami lakukan.... "Terima Kasih Cikgu"

Pelbagai aktiviti yg dirancang bagi memeriahkan sambutan hari guru setiap tahun... dan bagi murid2 yg berkemampuan biasanya memberikan hadiah kepada guru yg disukai... Terima kasih kepada semua...

berkesemapatan dengan ini aku juga ingin mengucapkan selamat hari guru kepada mak, k.tun, chik, pak teh dan semua saudara mara yg menjadi cikgu... juga kepada semua rakan taulan dan sahabat yg bergelar cikgu... juga guru2 yg telah dan pernah mendidik aku sehingga berjaya.... Semoga kita semua ikhlas dalam menunaikan amanah kita... "Selamat hari Guru"

Sekadar luahan perasaan seorang cikgu yg ingin berkongsi dengan semua teman yg membaca blog ini....

GURU INOVATIF MELONJAKKAN TRANSFORMASI PENDIDIKAN NEGARA.








P/S.... tak sabar menantikan acara guru esok... yg pasti "mak tiri" ni jarang dapat hadiah....huhuhu 

Selasa, 15 Mei 2012

~~hadiah dr Hazim~~

this year.. first time Hazim  nak bg hadiah yg banyak utk cikgu2 nya sempena Hari Guru esok.... memang excited dok mengira n menghafal nama cikgu2 nya...  sampai dah masukkan dalam beg untuk dibawa esok...
Ni lah hadiah biasa2 aja dr Hazim...
yg penting aku menerapkan rasa hormat Hazim pada guru
dan menghargai jasa guru mendidik dan mengajar Hazim...
dengan memberikan hadiah
sempena Hari Guru



Aku juga mengucapkan "Selamat Hari  Guru"
untuk semua insan yg bergelar guru
dan semua guru dan insan yg per
nah mendidik dan mengajar aku sehingga berjaya 

Jumaat, 11 Mei 2012

happy birthday my hubby :-)

11 / 5 /2012....
 today is my hubby birthday... yang ke
dah tua kan.... tapi makin hensem... boolat... hehe

Semoga my hubby dipanjangkan usia... dimurahkan rezeki dan dirahmati selalu.... Menjadi suami dan papa yang dapat membimbing kami sekeluarga agar sentiasa diredhai Allah... Terlalu banyak pengorbanan yg telah dilakukan untuk kami.... yang penting... semoga papa sentiasa ceria dan gembira di dalam membina keluarga yg tercinta ini....Terima kasih papa... Luv u so much....


rasanya tak celebrate dulu coz 2 bujang tersayang demam.... me?... tak habis2 ngn alahan... lg 10 hr besday Hazmi plak... so kita celebrate 2 dalam satu jer lah kan.... hhehe

p/s.... rindu sangat kat besday boy... coz dia keje... agak2 my hubby baca tak???? hehe

Rabu, 9 Mei 2012

semalam CRK hari ni MC lak..

Memang agak teruk alahan masa mengandung kali ni... kalau dulu kata my hubby kuat jer... kali ni lembik habis... semalam msg GB minta ambik CRK gara2 badan yg lemah sangat n paha yg cramp sampai tak leh nak berjalan ... sudahnya call mak bidan urut satu badan...

Tapi selera makan sangat menurun... semalam hanya dapat mkn koko crunch semangkuk n popia 3 kpg... nasi lemak yg my hubby beli utk sarapan pagi buang cam tu jer... sbb nya aku bau sambal tu, dah nak muntah okeyy.. kalau dulu sambal tu kan main aku suka... petang my hubby belikan bihun goreng... hanya mkn 3 suap... bakinya ke tong sampah... tak der saper nak tolong habiskan... my hubby dah p keje ....huhu

malam memaksa juga diri utk mkn nasi... kang terus lembik... syukur alhamdulillah sekurang-kurangnya aku tak muntah... kalau tak lagi parah... even yg masuk tu sket dapat gak kat dalam... hope baby sihat aja....

hari ni msg bgtau GB nak p klinik ambik MC lak sbb tenaga memang dah tak der... sudahnya balik klinik minta my hubby belikan epal n manggo.... nasib baik buah2 boleh plak mkn ngn berselera....memang dugaan sikit ngndung kan bay ni... ada lagi 3 week untuk cukup 3 bln... selesai trimester pertama...

Cepatlah masa berlalu... harap2 tak der lagi alahan ni bila dah masuk trimester ke 2... nak mkn byk2 utk baby... semoga mama n baby sihat selalu... aamiin....

Terima kasih untuk my hubby yg sangat memahami... menemani sepanjang masa... cam nak jadi puteri raja jer ngndung kali ni... sbb dok baring jer tak wat per2... semuanya my hubby yg tolong buatkan... Terima kasih sayang kerana sangat2 memahami... 

Selasa, 8 Mei 2012

Update di minggu ke 9...

Syukur Alhamdulilah dah pun masuk minggu ke 9 mengandungkan anak ke 3 ni... harap2 semuanya selamat hingga ke akhirnya...

betul kata orang-orang tua... lain anak lain ragamnya... mengandung kali ni memang tersa sangat perbezaannya masa mengandungkan Hazim n Hazmi....mungkin faktor usia yg dah meningkat juga...hehehe

mula2 mengandung sakit sesangat pingang.. rasa cam nak tercabut... syukur alhamdulillah sekarang dah berkurangan... tapi kaki lak asyik cramp... sangat2 sakit.. kebiasaannya kalau mengandung dah 7 bln ke atas  tu standard lah kalau kaki cramp... tapi kali ni awal sgt... terutamanya kalau membongkok... kalau dah terkena... kompem tak leh nak jalan....

nak kata tak mabuk ada lah pening2 sket tp tak der lah terbeluek..... cuma masalah sekarang asal malam jer tak der selera nak makan... tengok jer dah rasa nak muntah... pilihan mkn mee/bihun sup or tomyam... tengok nasi atau roti.. ermm.. nak muntah k... mengandung Hazim n Hazmi... pantang nampak mknan... nak mkn ajer...

kalau pagi pun makan nasi mesti ada rasa pedas... tak pedas... seleranya entah ke mana... terasa cam badannya lemah sbb tak cukup mkn...huhuhu

Susu n pil kalsium memang ambil... tapi badan still lemah... harap2 lepas 3 bln nanti selera mkn akan bertambah... harap2 semuanya ok sepanjang kehamilan kali ni... dah harapan semoga Allah berikan yg terbaik utk ku n suami ku... Semoga apa yg dihajati di makbulkan oleh Nya... aamiin....

P/s... ada kengkawan yg ada cara nak atasi masalah cramp kaki ni syer2 lah pendapat yer... jangan segan tau...

Isnin, 7 Mei 2012

Horlicks Crunch McFlurry



dah lama tau horlick mcflurry ni ada kat Mc'D tapi tak pernah nak cuba... Tup2 jumaat lepas... terasa lah nak mencuba... sedap sesangat rupanya... Sampai kan malam tu order dua... dua2 aku yg mkn... hubby punya pun aku ambik...hahahha

ni lah kes kalau mak yong dah rasa nak mkn...heheh

Jom ramai2 p beli kat Mc'D... tapi limited time jer kan... korang tau tak sampai bila???

rasa cam nak p beli lah petang ni.... jom2....

Khamis, 3 Mei 2012

waja yang tak berapa nak waja dah!!!

ni kisah hr sabtu lepas....
mulanya hazmi demam so aku bawa dia p klinik... cam besa lah aku mesti p klnik prima kat area tmn nusa bestari.... dah jadi rutin kalau mai klinik ni... sesi tunggu nombor nak jumpa doktor tu mesti 2 jam....
aku p pun agak lambat sbb tungg my hubby balik keje, ambil cuti setengah hari... jd nya dlm kol 11.30 br dia sampai rumah....

dalam kol 12 br ambil nombor... kol 2 br dpt jumpa doktor... ambik ubat kol 2.30 br setel semua....
sudahnya ke bestmart beli utk mkn tgh hari.... masa kat klinik tu my hubby hantar kete untuk dicuci....
dah beli semua semangat wja nak balik bg hazmi lunch n mkn ubat... my hubby undur lah kete.... tetiba kete tu tak leh bergerak ke depan.... masuk balik parking pun dgn bantuan org yg cuci kete tu tolak... kalau tak dok kat tengah jalan..... org lain pun tak blh nak bergerak..
dah dibaraikan oleh mekanik.tu... mulanya kata mekanik tu mungkin ecu jer.... 
sudahnya petang tu dia call kompem gear box...huhu

nasib baik dekat dgn kedai repair kete yg my hubby selalu p.... panggil mekanik tu datang...
aku yg tak larat nak menunggu n kesian kat hazmi suap jer dia mkn nasi n ubat kat dalam kete... time tu juga lah hazim plak kena gate2.... my be sbb cuaca panas....
kebosanan dah dua bujang ni dok menunggu.....
macam2 ada dalam kete ni tau...

bila mekanik tu cek serba sket.... dia soh reverse kete tu ke kedainya.... nasib baik lah my hubby tu driver yg cekap... mengundur siap naik bukit lagi p kedai tu....caya lah... kalau aku kompem mana ntah aku langgar.... hehe..

sudahnya waja tu dah tak waja lagi.... gear box rosak lagi sekali slps 5 bln repair gear box juga.... memang pening... coz dlm rm2000 lg nak stanby untuk repair... sampai hari ni kete masih kat bengkel.... tak tau bila nak siap.... hari2 aku n hazim p sek lambat minggu ni sbb my hubby guna kete.... n dia lak keje shift mlm... kol 7pg baru balik...huhuhu
harap cepat lah siap kan... senang sket nak bergerak....
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~