Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Selasa, 8 Mei 2012

Update di minggu ke 9...

Syukur Alhamdulilah dah pun masuk minggu ke 9 mengandungkan anak ke 3 ni... harap2 semuanya selamat hingga ke akhirnya...

betul kata orang-orang tua... lain anak lain ragamnya... mengandung kali ni memang tersa sangat perbezaannya masa mengandungkan Hazim n Hazmi....mungkin faktor usia yg dah meningkat juga...hehehe

mula2 mengandung sakit sesangat pingang.. rasa cam nak tercabut... syukur alhamdulillah sekarang dah berkurangan... tapi kaki lak asyik cramp... sangat2 sakit.. kebiasaannya kalau mengandung dah 7 bln ke atas  tu standard lah kalau kaki cramp... tapi kali ni awal sgt... terutamanya kalau membongkok... kalau dah terkena... kompem tak leh nak jalan....

nak kata tak mabuk ada lah pening2 sket tp tak der lah terbeluek..... cuma masalah sekarang asal malam jer tak der selera nak makan... tengok jer dah rasa nak muntah... pilihan mkn mee/bihun sup or tomyam... tengok nasi atau roti.. ermm.. nak muntah k... mengandung Hazim n Hazmi... pantang nampak mknan... nak mkn ajer...

kalau pagi pun makan nasi mesti ada rasa pedas... tak pedas... seleranya entah ke mana... terasa cam badannya lemah sbb tak cukup mkn...huhuhu

Susu n pil kalsium memang ambil... tapi badan still lemah... harap2 lepas 3 bln nanti selera mkn akan bertambah... harap2 semuanya ok sepanjang kehamilan kali ni... dah harapan semoga Allah berikan yg terbaik utk ku n suami ku... Semoga apa yg dihajati di makbulkan oleh Nya... aamiin....

P/s... ada kengkawan yg ada cara nak atasi masalah cramp kaki ni syer2 lah pendapat yer... jangan segan tau...

2 ulasan:

Papa-NtiQ berkata...

semoga selamat segala-gala nye dan jgn lupa baca doa khusus bila mengandung...

Rafshila Romli berkata...

Papa-NtiQ... terima kasih... aamiin

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~