Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Isnin, 25 Jun 2012

++Hazmi dgn Pakej 2H1M kat HSA, Johor Bahru++

rasa macam lamanya tak buka tengok blog semdiri n jenjalan rumah kengkawan... baru berkesempatan hari ni... itu pun sambil dok melayan Hazmi yg asyik dok merengek lagi "mama, adik nak muntah"... masih lagi tak berapa nak sihat... ini pun aku sambung lagi ambil CRK...

Kisahnya Hazmi start muntah2 hari Khamis dr kol 7 petang berlarutan sampai malam... malam tu dia dah mula demam... sudahnya Jumaat aku apply CRK jaga Hazmi n bagi ubat 4 jam sekali... My hubby yg sepatutnya masuk keje kol 3p.m pun minta cuti setengah hari. Mula petang tu juga Hazmi mula cirit2 plak... Demam masih maintain 38... my hubby terpaksa masuk keje kol 7p.m...

bila my hubby balik keje kol 11p.m... terus decide nak bawa hazmi ke HSA... cek darah sbb suhu demamnya tak turun langsung... around 12.30 sampai sana terus MA soh mandikan Hazmi... Kesian hazmi menggigil2 coz sejuk aircond lagi... terus berselimut litup sbb dah menggigil kesejukan.. Respect kat Hazmi yg berani coz tak menangis langsung masa ambil darah n bila nurse cucuk jarum... 



pastu tunggu turn jumpa Doktor... check... Doctor suspect denggi... Terus ambil darah n tambah air kat wad kecemasan tuh... Siap semua dalam kol 2.30 cam tu pastu dok menunggu attendant samapi 2 jam baru dapat masuk wad... around kol 4 baru dapat masuk wad... tunggu doktor kat wad soal itu ini... My hubby n Hazim balik rumah dalam kol 6 pg... Kesian hazim terpaksa ikut coz tak der yg dapat tolong jagakan dia.. huhuhu


Hazmi yg tertidur kepenatan coz sepanjang malam tu tak tidur langsung... baru nak lelapkan mata nurse kejutkan plak bagi ubat demam... Akhirnya tidur lepas mkn ubat... kesian sgt tgk hazmi cam ni coz dia memang lasak n aktif... huhuhu

kata doktor kalau ok tgh hari Sabtu dah boleh balik... Tapi pagi sabtu tu Hazmi tak nak mkn  n minum langsung sbb dia takut dia akan muntah lagi... Akhirnya Doktor decide tambah air lagi 500mL.. sampai hazmi dah mkn n minum baru boleh balik...

dah pun flat sbb tak nak makan n minum langsung
even my hubby belikan bubur ayam n solivite his fevret
semua dia kata nak mkn kat rumah...
alahai anak mama..
poor Hazmi

Terpaksa bermalam lagi satu malam... tapi bila Hazmi tgk baby yg kat sebelahnya dapat balik, terus dia nak mkn n minum tapi dah terlambat... memang kompem lah tido kat hospital lagi... paling sedih bila dia dok merengek ajak balik... rindu papa n abg Hazim... nak mian game kat laptop... mama nya pun ikut sedih sama... akhirnya puas pujuk kalau adik mkn n minum kita boleh balik... sampai lah nak tido dok ajak balik tido kat rumah...huhuhu

Nilah pengalaman pertama anak masuk wad n terpaksa tido kat sana sejak ada hazim hingga lah hazmi... Rupanya sgt penat bila tido yg tak cukup n tido beralaskan kerusi dgn keadaan aku yg masuk minggu ke 16... sakitnya pinggang... Moga hazmi cepat sembuh...

sambung lagi next entry kisah Hazmi... ni pun dah panjang sangat... nak melayan dan memujuk Hazmi soh dia tido...










Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~