Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Khamis, 28 Jun 2012

++Rentetan Peristiwa ~~ The Worse Week For Our Family++

Minggu ni memang sangat2 mencabar utk my family...bermula dari khamis (21/6/2012) Hazmi start muntah2... demam sampai suhu maintain 38.4 selama 2 hari... Start petang Jumaat (22/6/2012).. Hazmi mula buang2 air plak.. terus decide bawa ke HSA... admitted kat HSA sampai Ahad (24/6/2012)... 

Seorg terbaring kat kerusi
seorg lg tersandar di kerusi
2 baldi utk muntah... 

Balik dr HSA Hazmi masih ada lagi muntah2 tapi buang2 air dak Ok... So Isnin tu minta CRK... cuti lagi... Bila Hazmi dah sembuh... berjangkit plak dgn Hazim... petang Isnin (25/6/2012), Hazim plak mula muntah2... terus buang2 air... so hari Selasa tu Hazim masih tak Ok... aku lak kena ke klinik utk Check up minggu ke 16... minum air gula... dapat MC.. jaga Hazim n Hazmi... my hubby juga minta cuti... memandangkan aku ke klinik my hubby jagakan Hazim n Hazmi... 

Hari Rabu ke sekolah... ingatkan Hazim dah ok... rupanya belum... lepas sarapan Hazim terus muntah... tapi masih bersemangat nak p sekolah... sudahnya dalam kereta Hazim muntah lagi sekali... ada plastik tapi muntahnya kat atas kerusi... oh tidak... habis kete... Sampai sekolah terus tukarkan seluar... kebetulan memang bawakan seluar spare... 

Aku plak terus buat keje mencuci muntah Hazim kat kerusi n alas kaki... Hampir satu jam baru siap... di sebabkan penat sangat aku dah tak der selera nak mkn... sudahnya aku just ambil teh o panas n 2 slice tembikai... lastly aku lak yg muntah2 n buang2 air... 

Hari ni Khamis (28/6/2012)... decide ke klinik prima... Hazim pun masih muntah2 n buang2 air... Aku pun sama... bergilir2 mama n Hazim... memang penat... Doktor bagi MC utk 2 hari... sudahnya aku n Hazim cuma ke sekolah sehari ajer dalam minggu ni... Syukur hazmi dah 100% sihat... selera mkn dah ok... harap2 mama n Hazim cepat sembuh... aamiin...

Sangat2 berterima kasih ngn my hubby yg sangat2 membantu... rasanya kalau aku sorang mau pincang hidup ku... Syukur Alhamdulillah aku dapat seorg suami yg sgt memahami n membantu... Luv him so much... 

2 ulasan:

Farraa....... berkata...

syukurlah semua dah ok.tabahkan hati k :)

Rafshila Romli berkata...

Farra... TQ...

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~