Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Ahad, 26 Ogos 2012

++Kembali semula ke JB++

Hari Jumaat... 6 Syawal 1433H... bertolak balik semula ke JB... Biasa lah hazim n hazmi akan bangun lambat coz nak delay masa bertolak... Tak puas dok kampung, tak puas main ngn wan n tok...

Bertolak kol 10pg... Masing2 mood sedih tapi masa aku n family bertolak balik, masih adamy sis kat rumah... yg tengah bertolak esoknya balik Kulai... Yg bongsu hari Ahad bertolak balik Miri... Pas tu sunyi semula rumah wan n tok... tinggal mak n ayah berdua... honeymoon sokmo...

Kalau dah sedih Hazim layan game ajer nak lupakan mood sedih... dengar ajer lagu balik kampung nangis lagi... cengeng sungguh bujang sorang ni... Hazmi terus tido kerinduan... huhuhu


Masa nak masuk ke pekan Grik, Perak... tetiba ada roadblock... my hubby perasan JPJ tengah check   licence... so dengan bangga nya my hubby minta aku keluarkan licence nye yg terbaru... aku pun ambil lah... sekali terkejut kan main licence my hubby dah tamat tempoh pada 17/7/2012... berdebar kan main... gamble lah kalau kena saman pun... memang my hubby tak ingat langsung... dah sebulan dia p keje n drive ngn licence yg dah tamat tempoh tu... huhuhu

Rezeki Allah nak bagi... tetiba jer JPJ tu stop angkat kon... roadblock dah hbs... kat depan kitaorg ada sebuah kete plat Pahang.. pastu kita org plat Johor.. Agaknya JPJ tu rasa takkan lah kete yg jauh2 ni dokumen tak lengkap... Syukur Alhamdulillah... Selamat.. pastu terus ke JPJ kat pekan Grik tu renew licence my hubby... nasib baik balik JB hari Jumaat... so dapatlah renew.. kalau balik hari Sabtu.. kompem mak buyung ni yg kena drive...Sejarah sepanjang sepuluh tahun kawen ngn my hubby... nilah first time dr JB ke Kedah.. my hubby drive ngn lecene yg dah mati... padahal masa balik n masa beraya sgt2 banyak roadblock... rezeki baby dalam perut agaknya... aamiin...

Syukur Alhamdulillah juga, hari ni jalan lengang jer... mungkin ramai yg dah balik... atau balik esoknya... so tak lah penat sangat my hubby drive hari tu cuma sakit2 badan tu... biasalah... tapi enjoy kan balik beraya di kampung... tahin 2014 lah turn raya di Baling lagi...

Area Negeri Sembilan
kat area Senawang kalau tak silap

Menjadi kebiasaan mesti berhenti rehat jap kat RNR Sungai Buluh utk mkn... masa tu dalam kol 4ptg... my hubby decide nak mkn KFC...  ramai juga lah org... lbh setengah jam my hubby berbaris utk beli KFC tuh.. Jom makan..



Lepak2 rehat jap.. tunaikan tanggung jawab... bergerak dalam kol 5ptg... Syukur Alhamdulillah kol 9.30mlm... selamat sampai home sweet home... 

Esok sesi beraya kat rumah saudara mara sebelah hubby plak... Jom beraya lagi

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~