Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Sabtu, 4 Ogos 2012

Syukur Alhamdulillah Akhirnya Doa dimakbulkan Ilahi ~AAMIIN~

Bersyukur sangat2... akhirnya penantian selama ini akhirnya dah pun diketahui... ditambah pula penantian pagi tadi selama 5 jam akhirnya memberikan cahaya kegembiraan... apa tak nya ambil nombor kol 9.15am... kata nurse no aku dapat 45.. dtg balik dalam kol 1 lebih... dah sampai sana kena tunggu lagi.. kol 2.15p.m baru nama aku dipanggil...

Akhirnya baby SR akan menambah bilangan ahli keluarga dari 4 menjadi 5... Syukur Allah berikan aku baby girl akhirnya.. setelah adanya Hazim n Hazmi... bakal menambah lagi seri keluarga pada penghujung tahun ni... Semoga baby SR diberikan kesihatan yg baik di dalam perut mama sehingga lah due datenya pada 10/12/2012...

Jom tengok baby SR...  Tak dapat nak plan nama baby ngn trademark HI sbb dah byk sgt nama yg guna pangkal huruf H ngn I nih... Setakat tadi berat baby SR mengikut minggu... kalau ikut kata doktor tadi normal lah beratnya 418g dgn minggu ke 22 nih... Doktor tunjuk kan semua anggota badannya even jari2 kaki n tangan... Excited semua tengok...


Biasa lah kalau nak scan ni aku prefer ke Pusat Pakar Sakit Puan Dan Perbidanan Khor & Loh @Taman Nusa Bestari... ekcelli ni lah klinik yg dekat ngn rumah... Dah ambik nombor... leh balik rumah dulu...
Nak kata mahal sgt tak jugalah.. kata nurse doktor charge RM20 sbb aku minta print gambar kat atas... Disbb akan ada 2 jns ubat yg aku ambil tadi cost semua dlm RM120... ok lah kan.. puas hati dapat tgk baby dok bergerak2 dalam perut...

Sebenarnya aku der baca kat satu blog tuh... katanya tak der gambar 4D utk scan baby... yg ada cuma 3D... tapi aku pelik sbb bila aku cakap 3D... doktor asyik sebut 4D... kat gambar scan baby pun ada tulis 4D... so aku terima jer lah... masa tu pun excited kan... nampak plak jari2 tgn yg yg asyik kejap genggam kejap buka... gembira tak terkata... macam ngnadung baby first lak... padahal dah pun yg ke..3... heheh... excitednya tetap sama...

Semoga aku n baby SR sentiasa sihat... doakan aku selamat hingga ke akhirnya yer kawan2... Semoga selera mkn juga mkn bertambah sbb td turun 1/2 kg... mgkin sbb pose... tmbh lg selera aku yg tak baper nak menonjol lagi... harap2 lps ni semuanya kembali pd yg asal... huhuhu

Terima kasih pada semua yg mendokan spy aku dapat baby girl... Sayang korang semua... LOL...

2 ulasan:

ejaescobart berkata...

alhamdulillah.. ada jugak 'kawan' nak main masak2 nnt.. bestnye... aku je belum ada tanda2 nak ikut jejak langkah hang... huhu

Rafshila Romli berkata...

Bersyukur sangat... akhirnya ada gak rezeki nak dapat kawan...

Doa2 ada rezeki utk hang juga... aku try petua dr kawan hubby cara nak dapat girl... mula2 cam tak caya coz fmly kwn hubby tu dapat anak selang seli...

w/pun penentu nya dr Allah... tapi try2 jadi lak rezekinya... nak tau... nanti aku inbox hang... hehe

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~