Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Khamis, 20 September 2012

~~Dah Pun 7 bulan~~ Syukur

Minggu ni dah pun cukup 28 minggu means 7 bulan dah pun... perut makin memboyot ke depan... tapi bentuknya sama cam masa ngandung Hazim n Hazmi... kata org mengandung jantina yg berbeza.. bentuk perutnya berbeza... tapi aku nengoknya sama jer... hehe

Hari Selasa baru ni kena minum air gula free kat klinik utk kali ke 2... Menunggu gak panggilan dari klinik seharian semalam... sebab katanya kalau ada apa2 nurse akan call dari klinik... Syukur alhamdulillah... hingga ke petang ni tak dapat call... bermakna tak der masalah kencing manis lah ngndung kali ni.... Bersyukur sangat2 sbb dah tau siksanya nak cek BSP yg 4 kali tu kalau ada kencing manis... coz pengalaman masa ngndungkan Hazmi...huhu

So next scedule 26/9/2012 Rabu minggu depan baru lah turn check up ngn doktor plak... rasanya makin memberat dah selepas raya... memang selera makan membuak2... hehe

me masa 6 bulan haru tu....


Progress baby... dah 7 bulan ni sesangat lah aktif... sampai murid2 pun dah realise kalau time aku dok mengajor tu... berkeriut muka dok menahan baby bergerak... terasa tajamnya menyucuk kat perut... sometime geli pun ado... hehe... pengalaman berharga buat ibu2 mengandung kan...tengah dok menaip ni pun baby dok bergerak tak rehat2... hehe

Me..dah dua malam berturut2 kaki kiri ni asyik terkena simpul biawak... bersyukur my hubby ada kat rumah sbb minggu ni dia shift pagi... adalah yg tolong urutkan time kena tu... sudahnya time p sekolah pun jalan nya terincut2.. sakitnya... huhuhu

memang terasa perbezaan mengandung di usia 30++++... badan makn x kuat... sometimes terdetik takut baby nak kuar awal jer memandangkan baby suka sgt bergerak n mengeras.... harap2 baby bertahan sehingga sampai due datenya 10/12/2012..... tapi kalau ikut pengalaman Hazim n Hazmi memang bersalin masa 38minggu... yg penting dah cukupkan bulannya...  semoga aku n baby sihat selalu... aamiin....

gambar gedik me n my hubby... jgn muntah sudah tengok gambar ni... hehe

luv him so much
Semoga kasih sayang kita berkekalan hingga ke JANNAH

3 ulasan:

ejaescobart berkata...

alhamdulillah.. sat ja dah 7 bulan ek? mudah-mudahan Allah permudahkan segalanya aminn... :)

Rafshila Romli berkata...

terima kasih... doakan semua selamat... dan aku doakan juga ada rezeki hang plak nanti

Mimie Najib berkata...

waa..bestnya dgr pengalaman bkal ibu dan ibu2 yng dh mengalami nya.. :)
moga bby lahir dgn selamatnya.. :)

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~