Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Khamis, 13 September 2012

UPSR 2012 ~~Hari Terakhir~~

tamat sudah Exam UPSR utk semua murid tahun 6 di Malaysia... berakhir tadi jam 4 petang dgn kertas ujian aptitud... maka berakhirlah demam peperiksaan murid2 tahun 6... menunggu pulak keputusan sblm cuti sekolah hujung tahun nanti.... 

@ sek me.... pagi tadi cam biasalah lepas semua murid bersarapan yg memang dibekalkan oleh pihak sekolah... terus bersemangat cikgu2 Sains bagi amanat terakhir... time tu lah nak ingatkan murid2 cara nak pastikan MV(WTC) dan juga RV(WTO), dll...  huhu

Jom tengok semangat GPK1 n cikgu2 sains bagi penerangan terakhir... Tengok lah gaya my pupils... hehe

macam2 ragam me as a teacher tengok murid2 tahun ni... as a teacher... w/pun makin ramai yg dok asyik mengata dan mengutuk bagai kerjaya guru ni... me n rakan tak pernah kesah... yg pasti semangat mengajar nak pastikan anak didik dapat keputusan yg cemerlang sgtlah kuat... berusaha datang kelas tambahan even hari ahad pun... bukan berbayar tapi ikhlas dari hati nak bagi anak didik dapat apa yg dipelajari...

Yg pasti dah selesai paper sains jer, terus pungut dr murid my class.... semak jawapan bhgn A... pastu dah boleh target depa dapat baper utk result nanti... for me... harapkan kejaiban nak capai target yg telah disasarkan... huhuhu

Semoga semua murid tahun 6 my school akan dapat keputusun yg cemerlang nanti.... Aamiin...

 P/S... berblog ni dah minatkan... jadi menulis aja bila rasa hati nak menulis... yg rata2 dok mengata cikgu tak der keje asyik dok tulis blog tu... rasanya ramai lagi yg bekerja selain dr cikgu ada blogkan... selagi kita tahu tanggungjawab kita teruskan niat keje kita ngn amanah... usah mempertikaikan keje org lain... selagi kita tidak pernah melakukan kerja tersebut rasanya tak perlu kita nak komen... setiap kerja ada kelebihan dan keburukannya...  ada stress dan keseronokannya... sama2 berkerja mencari rezeki yg halal di sisi Allah... semoga kita semua mendapat rahmat darinya dengan penuh keikhlasan di hati... "peace no war"

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~