Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Khamis, 4 Oktober 2012

Pertama Kali membeli Tutti Frutti

Minggu lepas... my hubby keje shift malam... so menjadi rutin selepas hantar Hazim ke sekolah agama... aku balik ambik hubby untuk lunch bersama.. jadinya memang ke food court Arena kat Jusco Taman U... memang dekat n sempat untuk makan n ambik Hazim balik kol 3.30...

hari pertama me decide nak makan chicken shop... hubby cam biasalah hubby ngn lamb chop nyer... berwestern lah kami... for me rasanya sedap n harga berpatutan... dan yg pasti aku suka minum 3 layer tea nya... memang terasa...


esoknya bersizzling plak... asalnya tekak mak yong nak mkn kueh tiaw kerang tapi tak der rezeki coz owner kedai tu p rehat... even dah hbs mkn nak tapau pun dia tak datang2 lagi... perasan tak mak yong order air yg sama lagi... hehe




tapi for me lah sizzling yg paling best kat Giant Tampoi... dah lama tak ke sana, tak tau lah kedainya masih beroperasi lagi ker tak... tambah plak sekarang kalau beli groceries pun biasanya kat Tesco Bukit Indah... Mkn sizzling pun kat situ... boleh tahan ajer sbb kedekut naa ngn sayur... rasa still ok...


hari ke 3 p sana baru lah aku n hubby decide nak beli tutti frutti... nak try test katanya sbb regenya leh tahan... pertama kali beli w/pun org dok kecoh jer sal tutti frutti  ni... tapi bila mkn berdua teringat lak kat kanak2 riang tu... kesian pun ada... harus bawa budak berdua tu mkn nanti...




Pertama kali membeli... me decide nak perasa vanilla... my hubby chocolate nya lah... topping nya ambil longan, kelapa laut n strawberry... dah timbang RM19.10... memang sedap lah kan...

So next time kalau mkn ber4, aganyak baper RM lah rege tutti frutti ni kan... hehehe

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~