Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Jumaat, 30 November 2012

SR standing for.....

Hari ni genap baby SR berusia 7 hari
ramai yg tanya per nama baby kat FB
tapi aku diam jer
bukan sombong tapi sajer nak bagi ramai yg tertanya2
hehehehe

Actually ada sesetengah dah tau
rakan sekerja n yg sms aku directly tanya pun dah tau
cuma secara rasminya hari ni nak announce kat blog kesayangan ni

SR

v
v
v
v

Shila Romli
hehehe
bukan lah

atau
Sahfarin Rafshila 
hehehe
bukan lagi
jangan marah ekk

v
v
v
v
v

SAFFA RIDHWAH
Ertiny

Saffa >> Kesucian yang murni
Ridhwah >> Redha

Muka secetak my sons n daughter
!!!!Mama sayang kamu semua!!!!

Selasa, 27 November 2012

The Great Seer Episode 4

Sambung lagi
v
v




~~Saat2 Kelahiran Baby SR~~

Baby SR... 
hari ke 4... muka budak baru bgn tido pagi...


Syukur Alhamdulillah akhirnya... lengkap juga ahli keluarga dengan kehadiran baby girl...  mengandung kali ni memang banyak ragam... berbeza sgt dengn Hazim n Hazmi... mungkin juga faktor usia mengandung bila umur dah pun 35thn...  mula dr minggu 32 dah pun mengalami Braxton Hicks contraction sehingga akhirnya aku sndr compius samada sakit nak bersalin hinggalah saat2 nak melahirkan baby SR...

22/11/12
Mula rasa sakit dari jam 2ptg hingga lah 4ptg... tgk jam 10 minit sekali rasa sakit... akhirnya aku decide tido jap sehingga lah rasa sakit hilang cam tu jer... 23/11/12 langsung tak rasa sakit... so aku assume lambat lagilah... lagipun due date kan 11/12/12... baru 37minggu 3 hari...

24/11/12 (Sabtu)
pukul 7pg rasa nak membuang.. sakit memang tak der langsung.. malas aku nak ke toilet... aku sambung tido.. akhir nya jam kol 8pg, 9pg, 10pg, rasa yg sama berulang... disebabkan asyik konfius jer... aku wat dek sambung tido... sampai aku termimpi mak n ayah tanya aper yg aku wat kat dalam toilet... selamber jer lah aku jawab... membuanglah...
 Lastlay kol 11aku decide masuk jer lah toilet sbb mak cik aku der pesan dia dulu nak beranak pun tak der tanda tapi asyik rasa nak membuang... so masuk toilet mebuang sekali tengok terus ada tanda lendir bercampur darah... baru rasa berdebar... kompem nak bersalin...
Terus call my hubby kat tempat keje... balik segera... aku mandi siapkan apa yg patut... Hazim n Hazmi terus hantar ke rumah pengasuh... 11.45pg bergerak ke Hosp. Sultanah Aminah (HSA) JB...
Kol 12tgh sampai, daftar cek... dah buka 3cm... 
 Di arah keluar sekejap.. Doktor panggil masuk semula nak tanya a few question lg... Tapi bila doktor tu tgk aku dok menahan sakit... dia minta doktor lagi sorg cek semula... dah pun buka 5cm.. so terus doktor decide pecahkan air ketuban... terus masuk labour room around 1.30pm
masul labour room, nurse prepare apa yg patut.. dan yg plg best kali ni my hubby boleh masuk bersama... bila nurse dah settle... dah siap cucuk ubat tahan sakit yg aku rasa lagi sakit bila kena cucuk.. doktor masuk lagi tanya soalan yg terbantut tadi... aku dah mamai jer jawab soalan..
tinggal aku n hubby...tetiba rasa cam meneran... terus suruh my hubby cal nurse..
masuk nurse kata nya masih 5m.. aku leh lak tanya... 5cm????
so terus nurse lg sorg masuk ... katanya baby dah nak kuar ni..
kelam kabut semua prepare... that time nurse suruh my hubby kuar jap... nasib baik gak ada my hubby... kalau tak terberanak sorang2... siap semua nurse panggil my hubby masuk... sangat2 bersyukur saat genting camtu my hubby tolong angkatkan kepala... tolong sekali masa aku push... 2 kali push... syukur Alhamdulillah Jam 2.57 petang baby SR selamat dilahirkan dengan berat 2.9kg, panjang49cm dan ukur lilit kepala 32cm... pada 37wks 4 hr
Terus nurse bg peluk jap... bawa bersihkan bg balik kat aku utk nyusu dan my hubby qamatkan... sementara tunggu nurse keluarkan uri n jahit koyak.. my hubby tunggu kat luar... dalam kol 4pm daftar masuk wad ngn baby SR..

25/11/2012
pagi doktor cek... semua ok.. kompem boleh kuar.. kol 2pm.. my hubby dtg ambik
selamat keluar wad... selamat berpantang kat rumah. my hubby ambik cuti 2wks jaga aku n baby..
Syukur MIL datang esoknya jaga n tolong apa yg patut... my mom dtg lg 2minggu.. sambung tugas my hubby jaga me n baby.. lg pun cuti sek my mom leh stay lama sket.. Syukur berpantang kali ni ramai yg menjaganya...
Terima kasih pada semua yg wish n dtg melawat
tq so much

##baru perasan masa bersalin kat FB tersalah taip 2.47pm... salah lah plak..hehe...

Isnin, 26 November 2012

...Syukur Alhamdulillah... Dah pun selamat melahirkan...

Syukur Alhamdulillah... dah pun selamat melahirkan baby girl pada 24 Nov 2012(Sabtu) Jam 2.57petang berat 2.9kg... blog sepi sekejap... ni pun baby SR tengah tido... curi update jap... 
rindu ngn blog...

1st day baby SR 

 2nd day

terima kasih untuk semua saudara mara dan rakan2 yg wish TQ kat FB
terima kasih juga wat follower yg sudi follow blog
berkesempatan nanti sy follow balik k








Sabtu, 24 November 2012

Nabila Medan's GiveAway

Assalammualaikum ,
Salam sejahtera ,
Join GA sebab kena tag lagi
anjuran blogger

 Jom join GA ni ramai2

Naper Join GA ni.... 

Ekcelli dah bertahun tak join GA... Sebab kena tag pun ia... tapi bila tengok balik GA ni best plak... banyaknya sponsor... respect ngn blogger2 muda sekarang aktif n kreatif wat GA n sponsor macam2 hadiah... salute lah... Bersemangat plak nak join... menghitung hari nak bersalin sempat juga join GA...hehe

So nak tag saper yer... hurrmmm
1.  mialiana
2. ..::~**Sinar Kehidupanku**~::..

Jumaat, 23 November 2012

The Great Seer Episode 3

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua
hari ni masih lagi bersiaran 
maknanya belum lagi bersalin
sakit sket2 tu tetap ada...huhuhu
Terima kasih kepada kawan2 yg mengambil berat dan memberikan info di FB

So apa lagi nak buat hari ni
upload sambungan drama korea lah


Jom sambung tengok

##me... tengah sambung tengok episode 13 dan 14

Khamis, 22 November 2012

tetiba tekak rasa nak mkn ini

sedapnya dapat makan ni
my pebret
 
dari kol 2ptg td sakit berulang sampai skrg... Braxton hicks... tapi makin kerap... terbaring jer... nasib baik sempat masak utk hari ni... dah petang baru teringat barang dapur semua dah hbs... kang kalau belum beranak sok xder bhn nak masak... my hubby lak keje pagi... memang tawakal jer bila makin dekat ni..

dalam sakit2 dok juga update x nak layan rasa sakit... tetiba tekak terasa sgt nak mkn tembikai..  terfikir lak nanti dah bersalin kompem dah x leh mkn... sejukkan... so bila my hubby ke kipmart wajib minta belikan...

 Tq to my hubby dia belikan dua2 merah dan kuning... sangat sedap.... Tq sayang...

May Queen Episode 8

Sambung tengok lagi



The Great Seer Episode 2

Jom sambung tengok lagi



Rabu, 21 November 2012

"1st Segmen : Jom Jadi Follower Saya by Arrien Amani"

Disebabkan telah ditag oleh blogger Cyunk eka
makanya hari ni bersegmen lagi
Segmen oleh blogger PINK CREATION

Nak join segmen ni cam biasalah
klik banner kat bawah ni

Follower blog shila sekarang (135)

Target Follower :Seramai yang mungkin.. semoga bertambah

saya nak tag blogger Mimie Najib

Minggu Ke 37 baby SR


dah pun 37 minggu... rasa macam baru tau mengandung... sekarang menghitung hari nak tunggu baby SR keluar... berjalan sekejap dah sakit... Braxton Hicks selalu jer dapat... boleh tahan sakitnya...

Hari ni check up lagi jumpa doktor....Syukur Alhamdulillah... semua ok... next week 29/12/12 jumpa nurse plak... rutin seminggu sekali dh bermula...huhu...

Result check up tadi

Maklumat perkembangan baby ~~37 minggu dari babycenter

Berat bayi anda hampir 6.5 paun / 2.8 kilogram dan panjangnya lebih kurang 20 inci / 50 sentimeter dari kepala ke jari kaki. Kepala bayi anda sudah memasuki dan merangkumi kaviti pelvis anda - dikelilingi dan dilindungi oleh tulang pelvis anda. Posisi ini memberi lebih ruang kepada kaki dan punggung bayi yang semakin membesar.

Kebanyakan bayi sekarang sudah mempunyai rambut yang lebat, dan sepintal rambutnya adalah antara 1 inci / 2.5 sentimeter panjang. Sebenarnya, sesetengah bayi tidak mempunyai rambut langsung.

Bercakap tentang rambut, hampir semua bulu lanugo yang menyaluti bayi anda dari masa dia 26 minggu sudah hilang, begitu juga sebahagian besar verniks kaseosa, iaitu bahan yang putih yang membalutnya. Bayi anda akan menelan lanugo itu bersama bahan pembalut, dan sekresi-sekresi lain dan menyimpan semua ini dalam ususnya.
Ini semua akan menjadi buangan najis pertama bayi, iaitu bahan kehitaman yang bergelar mekonium.

So... me, my hubby, Hazim n Hazmi cam dah tak sabar nak jumpa baby SR... tapi baby SR cam seronok lagi dok dalam perut mama... Baby SR nak kuar sama cam abg long n abg ngah masa 38wks... atau lagi cepa???t... atau lg lambat???... aper2 pun semoga baby SR keluar dengan selamat... ....aamiin....

The Great Seer Episode 1

Nak tambah koleksi drama korea kat blog
kali ni drama yg sedang dimainkan kat Astro
 One HD Channel 393
Ada 36 episode

Pelakon Ji Sung
(Pelakon Protect The Boss)
Sebagai Mok Ji Sang
Mempunyai kebolehan melihat masa lalu dan masa depan seseorg

Ji Jin Hee (Hero drama ~Yes Captain~)
Watak utama drama The Great Seer
sebagai Lee Seong-Gye 
Seorg General yg merampas takhta Goryeo 
dan menjadi seorg raja pertama yg mengukuhkan  Joseon Dynasty


Chong Sang Ui
Sebagai Lee Jung-geun
as a rival advisor
Jom peminat drama korea tonton drama lagi

Isnin, 19 November 2012

May Queen Episode 6

banyak hari dah tak upload citer korea
Jom sambung tengok drama ni



~~Debaran telah berakhir~~ UPSR 2012

hari result UPSR dah pun diumumkan... semua calon dah pun dapat keputusan kecuali yg tak datang ambik result lah... Tapi mungkin juga dah tengok sendiri kat laman sesawang http://saps.moe.gov.my dgn hanya masukkan no kad pengenalan... lps tu blh print... 

So me as ateacher... debaran telah berakhir... semua cikgu2 thn 6 dan cikgu yg byk membantu... semuanya dah dapat bercuti dgn tenang... Hal thn depan kita tunggu thn depan w/pun dah menjadi kebiasaan cikgu2 yg ajar thn 6 terfikir2 adakah akan mengajar lagi thn 6... kelas mana, subjek apa... dan yg penting kalau mendapat keizinan pihak sekolah nak juga pencen or rehat sekejap... bagilah peluang cikgu lain plak...hehe

Dah membebel ke lain plak cikgu sorg ni...hehe

 saat mendebarkan
antara calon yg dapat 5A
ada juga yg tak dapat datang sbb menghadiri peperiksaan sek agama

So result tahun ni...  bilangan 5A tu bertambah lah dr seorg thn lps jd 5org... tapi % bagi subjek tu ada yg menurun dan x mencapai target... Sedih tau... Keputusan sepenuhnya

Jumlah Calon = 85 orang
Tidak hadir = 3 orang
5A = 5 orang
4A 1B = 5 orang
Peratus menguasai = 68.7%
GPS = 2.42

Calon mendapat 5A
1. Amirra Najwa bt Bahtiar
2. Danisha Irma ap Daniel Maniarasu
3. Muhammad Iman Hazrel
4. Muhammad Shahrul Nizam bin Zam
5. Nurzulaikha Badrisyia bt Zulkeflee

TAHNIAH!!!! untuk calon yg mendapat 5A
dan yg paling penting untuk berjaya
pastikan kita menghormati guru

Secara peribadi... apa yg aku target tak tercapai sbb kalau blh x nak ada yg gagal dr kelas yg aku ngajar tu... Sudahnya B 19org, C 7org dan D 3org... sedih di situ...huhuhu... tak sangka plak ramai yg dapat B tapi naper lah tak sangkut A sorg dua kan... huhuhu Memujuk hati... terima lah seadanya keputusan yg memang takkan lagi berubah!!!!! Yg penting semua telah berusaha sedaya upaya mendapatkan yg terbaik....  
!!!!!!!!!!!!!!!TAHNIAH!!!!!!!!!!!!!!!

Ahad, 18 November 2012

++Hari Untuk Hazim++

Hari ni sek agama Hazim wat hari terbuka untuk dapat result akhir tahun n thn depan masih di kelas sama atau turun kelas... tak der istilah naik kls utk Hazim coz dia memang dok kls 1A thn ni...

so harapan mamanya tak lah tinggi sangat... cukup lah kalau masih bertahan dok kelas 2A thn depan... nak dapat no yg bagus2 bawah 10 pun tak der harapan sbb tgh thn hr tu memang result sangat tak best... 23/36 dgn 64%.... tak nak bagi hati mama sedih sgt... memujuk diri cukuplah tak turun kelas...

Akhirnya persoalan terjawab... Syukur ada peningkatan... dapat no 16/36 dgn 72.8%... ok lah dapat 2A dan yg lain semua dapat B...So tahun dpn dapat kelas 2A (Ibnu Sina)... As a mama... still proud of u , Hazim coz ada gak semangat nak belajar even kena marah ngn mama kan... Sayang kamu... Semoga tahun depan ada lagi peningkatan... no more main2 k sayang...

Muka excited n penat

disbbkan awal lagi n TESCO pun belum buka... decide ke Hutan Bandar Mutiara Rini MPJBT... bersarapan kat sana... puas Hazim n hazmi main... sampai x nak ke TESCO... Hazmi kepenatan n mengantuk minta balik..hehhehe

Memandangkan risau takut me bersalin lambat... nanti kang dah payah nak kuar beli kelengkapan Hazim utk thn depan... Terus tadi serang TESCO... beli kasut sekolah n uniform sek utk thn dpn... Cuma baju melayu sek agama n beg belum beli... yg tu nanti papa beli ngn Hazim jer lah masa mama berpantang.... selesai semua balik rumah kepenatan... tidur ngn sakit2 biasa... berjalan byk sgt..

W/pun penat hati senang semua settle... Lunch just beli nasi ayam penyet yg sedap n ABC spesial dr Bestmart... Link makanan sedap tu kat sini.... 

Menanti esok dengn misi yg lebih mencabar b mendebarkan... Semoga ianya baik2 aja!!!!!

Sabtu, 17 November 2012

Jumaat, 16 November 2012

Segmen BW Cuti-Cuti By Emas Putih

Jom join segmen lagi
kali ni segmen dari

nak join senang jer
just klik banner kat bawah ni

Pastu korang ikut lah per yg perlu dibuat
senang jer
jom join ramai2 k

Segmen Jom Follow by Farah dan Ainny

Join segmen lagi
cuti sekolah terasa banyak nyer masa terluang
sampai tak tau nak wat per

Menunggu masa untuk baby SR ni kuar
kekadang BH contraction menyerang
buka lappy pun x leh
kalau ok... sihat jer
ngadap FB, Blog, pastu blogwalking
sudahnya tersa nak join segmen anjuran Farah dan Ainny

Jom ramai2 kita meriahkan segmen ni
Join ramai2 k
jangan lupa klik jer banner tu
pastu follow syarat yg ada kat blog Farah dan Ainny

May Queen Episode 5

Sambung tengok lagi



Khamis, 15 November 2012

SEGMEN: Bloglist November by FA

hari ni nak join segmen dari blogger ni plak

jangan lupa klik banner ni kalau nak join k

Jom blogger2 lain join segmen anjuran FA ni
kita meriahkan lagi dunia blogging
tambah kan kawan di alam maya
 

May Queen Episode 4

Jom sambung tengok
 
 
 

Rabu, 14 November 2012

Segmen Holiday 2012!

Jom join segmen ni plak
dari blog Sweet Frienship
 
 Jom ramai2 bloger kita meriahkan segmen ni
jangan lupa klik banner kat ats untuk join yer....

SEGMEN : CARI FOLLOWERS NOVEMBER !


Pagi2 ni nak join segmen anjuran blog Bicara Hati Dot Blogspot

Saper nak join gak
boleh klik kat banner di atas
jom ramai2 join segmen ni



Selasa, 13 November 2012

chek up di minggu 35++

hari Isnin ke klinik cam biasa... rutin check up mak buyung... cek perut comel lg...hehe
Biasa nya p check up hari Selasa tapi cuti deepavali so nurse bagi tarikh awal sehari... nasib baik juga tergerak hati nak tengok buku merah malam tadi... kalau tak aku p klinik masa deepavali... kompem kosong... hehe

lately ni aku rajin sangat kena BH contraction... macam dah nak terberanak jer... tapi tak der plak tanda2  yg sepatutnya... sampai hari Jumaat last sekolah tu ambik MC coz nak jalan pun my hubby pimpin... my hubby pun ikut sama ambik cuti Jumaat tu, takut aku bersalin awal... sampai ke hari ni masih lagi sakit2... tapi kurang sket... hari Rabu nanti dah pun genap 36weeks @ 9 bln... rasa nya baby pun dah Ok kalau bersalin kan...  moga semuanya ok hingga aku bersalin nanti

hasil check up semalam tak ok coz berat turun sket n Hb darah pun kurang... 10.6gm%... tapi kata nurse kalau berat dah turun tu dah dekat nak bersalin... hope so lah... tapi tak best bila ada tanda ngn pen merah kan..huhuhu
Minggu depan jumpa doktor plak...
Semoga semuanya dipermudahkan..
aamiin

Jumaat, 9 November 2012

May Queen Episode 1

Siri drama Korea Faith dah pun habis
ada kawan yg syorkan drama May Queen ni plak
katanya best
so aku pun baru juga nak tgk
dah tgk sikit.. konfliknya cam best jer

So aku tambah lah koleksi drama korea kat blog aku ni ngn citer ni plak..
Jom tengok

May Queen Episode 1




Rabu, 7 November 2012

Majlis Anugerah Cemerlang 2012

Telah diadakan pada Selasa 6/11/2012... buat awal sbb ingatkan result UPSR pada hari rabu... tup2 19/11/2012(Isnin ) nanti baru result kuar...

Me bertugas bhgn pendaftaran n jamuan... so mknan yg cikgu2 lain dah bungkuskan... aku n member cikgu ni wat keje mudah masa parents mendaftar terus bagi buku program n mknan skali... lps budak terima hadiah pun terus soh dia ambik mknan terus... senang n  cepat...

nak juga tempek gambar bukti wat keje kat meja poendaftaran
hehehe
terasa mak yong sgt gemukss...

mak yong n cikgu cikgi

 Penerima Tokoh untuk tahun ni
tahniah utk semua yg berjaya

Syukur alhamdulillah majlis berjalan lancar... dalam kol 10pg dah settle semua... seronoksss ingat dah leh balik awal... tup2 GB announce ada meeting guru... hampehhh
"Saya yg menurut perintah"... akur aja... meeting sampai kol 12tgh...
petang ke Kapten steamboat n Grill utk jamuan akhir tahun cam entry kat sini...

Jamuan akhir tahun 2012 @Kapten Steamboat & Grill

Jamuan akhir tahun kali ni BAWS decide wat mkn2 kat Kapten Steamboat & Grill... terletak kat 8-01 & 10-01 Jalan tun abdul razak, Susur 6, Taman Suria Muafakat, 80200 Johore Bahru, Johor, Malaysia.... saper yg suka mkn ala2 korea leh datang sini... best n superb...



Selalu aku dok tengok kat rancangan Running Man tu bakar2 n mkn... Hari ni first time aku mkn... nak p mkn kat tempat lain aku cam was2... tapi kat sini kompem tak was2 n risau sbb ownernya memang org Melayu... siap ada tempat solat lagi... gambar2 ni semua aku ambil dr google.. tapi bagi yg nak tau lebih lanjut leh ke page FB Kapten kat sini


antara bahan utk steamboat
dan Grill
pilih yg mana korang suka
yg pasti sedap!!!!
daging, ikan sotong, udang, siput 
ketam, kupang, macam2 lagi lah
sampai tak terkata aku n member2 cikgu dok pulun makan tadi


Ni bukti kami cikgu2 p makan tadi... tak bayak gambar aku ambik sbb dok layan nafsu makan jer... makan2 ketawa, ketawa makan... kenyang perut suka hati... Alhamdulillah... masing2 balik bawa bau asap sampai ke rumah...haha


muka ceria n kekenyangan
rasa cam nak p lagi laks
with my family
bila agaknya...
adakah sempat return sblm bersalin????

Selasa, 6 November 2012

Faith @ The Great Doctor Episode 24 ~~Last Episode~~ tamat sudah....

Last Episode
akhinya kita tahu bagaimana diari Eun Soo boleh berada sblm Eun Soo datang kan..
 sekurang2 nya ending yg tiada tanda tanya
dan adakah mereka akan bersatu??????????/
saksikan 
kesudahannya
v
v
v
v
v



tamat sudah... peminat drama korea... bagi lah cadangan per drama yg perlu n best utk saya upload syer ngn korang semua... 
P/S...  kawan2 bagi idea please........

Isnin, 5 November 2012

Ahad, 4 November 2012

lepaskan hajat mak yong mengidam steamboat

Tq to my hubby bawa mak yong jalan2 @Dataran bandaraya Jb untuk makan steamboat... dah lama gak ngidam tapi tak der masa nak p... plan asal nak p hari Jumaat malam, lepaskan tension lps dah kena pantau SPSK... nasib baik dpat markah OK...hehe

Tapi my hubby plak demam hr jumaat, pastu berlarut ngn cherry berry hr Sabtu... mkn pun bubur ajer... asyik ulang alik masuk tandas... cancel semua plan... sudahnya malam ni baru berkesempatan...  tapi tak leh lah nak stay lama2 coz esok Hazim skul, me pun koje...

bayangkan mak yong mkn semua nih
hahahaha

sampai jer terus dok kat depan gerai no 14, nak mudah ambik jer dr situ... tapi tak best coz kuahnya pedas sgt... my hubby yg perutnya masih tak ok... tak dapat mkn langsung... sudahnya apa yg diambik mak yong mkan sorg jer... hahahh byk sesangat... makin memboyot lah jadinya...
Sudahnya my hubby mkn meehon sup ajer, hazim n hazmi syer nasi ayam...


Hazmi peace sokmo..
Tak mabeles mkn steamboat dr gerai no 14 nih
bg yg suka pedas2 ok lah kot
harus kah return sblm bersalin????
tapi yg penting hajat mak yong mengidam
terlaksana sudah....
Tq sesangat to my luvly hubby....

dah mkn... bawa jap budak2 ni kat tepi Pantai Lido.. 
kebetulan terbenti plak betul2 depan HSA... 
macam tau2 jer nak ke sana nanti...heheh
kan main suka dua bujang ni coz dah lama tak jalan malam2...
merajuk Hazmi tak nak balik...
Hazim kepenatan, balik terus tido... 
berkesempatan sblm mama bersalin kita datang lagi...
kalau tidak tunggu mama lps bersalin nanti ngn baby baru jer lah

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~