Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Isnin, 2 April 2012

Jom Kira Online Gaji SSM 2012 dan Kenaikan gaji tahunan (KGT)

Lagi berita tentang gaji.... mungkin ada lagi yg masih keliru atau tak tau cam ner nak kira gaji pada bulan Januari 2012... Jom kita kira kat sini...

kalau dah cuba kira... so dah taukan apa yg akan kita dapat nanti... kalau saper yg kenaikkan gajinya pada Januari... maka terus lah tambah KGT ikut gred masing2... dapatlah basic gaji yg baru utk thn 2012...

tetapi bagi yg kenaikan pada April... Julai... dan Oktober... KGT nya kan ditambah pada bulan tersebut... jadinya mereka2 ini hanya kakan menerima gaji mengikut pelarasan 13% sehinggalah KGT diberikan...

Yg penting semua org dapat tunggakan kan.... Boleh wat tampal lubang2 yg ada atau beli apa yg dihajatkan.. hehe

Untuk yg belum tahu atau belum baca... COLA bermula pada gaji bulan April... Jgn plak ada yg kira tunggakan COLA sekali....
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~