Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 13 Jun 2012

~~Buku Merah @ Minggu Ke 14~~

Minggu dah masuk minggu ke 14... ada lagi 26 minggu... Semoga semua selamat dan berjalan lancar...
Petang semalam baru berkesempatan p wat buku merah istimewa untuk orang bawa perut jer... Tak bawa perut jgn lak dok p klinik nak buat juga buku merah... kang kena marah ngn nurse je kan..kan... hehhe

Buku Merah.. dah bertanda hijau
sbbnya ada history GDM masa ngandung Hazmi dulu
huhuhu

Masa cuti sek tu pun free.... tapi aku mls nak p klinik... malas nak tinggalkan Hazim n Hazmi kat pengasuh... Last2... Petang semalam balik skul terus p klinik Tampoi... Kol 2.30 br sampai... so nurse tegur lah... naper datang wat buku lambat.. Ghheeee... padan muka aku... Tapi nasib baik tak kena marahkan...

Nasib baik tak ramai... tapi sampai kol 4 baru siap semua proses... HIV chek... thalasemia chek... perkara2 rutin utk ibu mengandung... semua ok... Done!!! Akhirnya Buku Merah dah dimiliki.... Bakal bermulalah rutin bertandang ke klinik sebulan sekali... yeay

Next appoinment 26/6... Dgn doktor utk ambil darah n minum air gula... Check utk GDM for sure... Doa2 oklah... kalau tak mulalah rutin cek darah utk GDM 4 kali sehari... penatnya nak ulang alik ke klinik ja... harap sangat mengandung kali ni selamat lah dr jadi mangsa GDM... GDM p main jauh2 k...

Progress di minggu ke 14~~ Selera makan dah makin ok... Pening waktu petang dah berkurang... Ikut sumber bacaan... baby dah pun bergerak2 n pandai dah hisap jari... Cuma aku yg belum rasa sbb baby kecil lagi... baru lbh kurang 8cm... harap2 baby sihat selalu... membesar bagai JUARA...




Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~