Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Isnin, 2 Julai 2012

bila lah nak dapat ni???

Petang Ahad semalam baru dapat jalan2 jap selepas lebih seminggu berkuarantin kat rumah jer.... Syukur Alhamdulillah semua nya kembali sihat... no more vomitting n diarrhoea... akhirnya semua tak yah nak berteman kan baldi n tandas lagi.... Syukur kerana diberikan oleh NYA sihat kembali... aamiin....

So my hubby ajak ke TESCO utk beli groceries yg dah byk kurang @ habis... Sambil  tu lunch terus kat situ... even time sakit pun my hubby selalu ke situ beli bubur ayam yg sedap....

Habis jer shopping, aku ajak my hubby p tengok rumah... dah hampir 2 bulan kami tak menjengah progress rumah yg dah terlajak lebih 1/2 tahun ni... so tgk keadaan jln yg agak ok utk kete masuk... kami decide jer redah @ curi masuk sebenarnya bila tgk tak der pekerja langsung kat area tuh...hehe

So mencari yg mana satu our house.. LOT PTD 60**... akhirnya bertemu juga... puas hati bila dah siap semua... see gambar kat bawah ni

jadi bila tengok pagarnya membenarkan kami masuk
per lagi jom kita serbu...
rupanya wiring semua dah settle pun...

tengok dari luar...
ok lah untuk pertama kali beli rumah kan...
tapi agak frust sbb byk yg nak kena renovate
semua $$$$$$$$$$$$
harap2 dapat kumpul sblm masuk 
bagi menyedapkan hati dan mata memandang
cuma aku berpuas hati sbb kawasan parking tu agak besar... 
kalau betul2 parking muat juga 4 buah kete...

Ni lak kawasan dapur... 
pun aku snap dr luar
agak kecil
makanya $$$$$$$$
untuk besarkan
sbb kat belakang tu ada tanah sket dalam 6 kaki
harap2 aku n my hubby dapat lah kumpul duit
untuk jadikan rumah idaman kami..

ni lak bahagian syiling ruang tamu
see wiring yg dah siap...
jadinya kena tunggu jalan berturap...
pastu tunggu CF yg tak tau bila nak dapat...
dah dapat kunci baru lah leh pasang lampu bagai

akhir sekali see tuan rumah yg dok mengendap
memikirkan bila lah nak dapat kunci ni
hehehe
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~