Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Khamis, 16 Ogos 2012

~~Tunaikan kewajipan zakat sebagai muslim~~

Petang Rabu my hubby keluar beli mknan utk berbuka... terus dia tunaikan zakat fitrah utk our family bg tahun ni... Syukur Alhamdulillah.. satu tanggungjawab my hubby dah ditunaikan....

Kat Johor tahun ni... kadar zakat fitrahnya... RM8


tahun  ni zakat fitrahnya utk 4 org... RM32
InsyaAllah thn depan ber 5 plak

P/S>>> korang dah tunaikan zakat fitrah ker?.... bg yg belum tu jgn lupa tunaikan kewajipan kita... 

Majlis Khatam Al Quran & Mjls Pelancaran Sambutan Bulan Kemerdekaan

Semalam hari terkhir sekolah sebelum cuti pertengahan penggal dan juga cuti raya....  So seperti setiap tahun.... kebiasaannya sekolah akan adakan majlis khatam Al Quran kerana sebulan berpuasa murid2 akan membaca al Quran dgn bimbingan Ustaz n Ustazahpada waktu rehat...  Sayangnya.. satu gambar pun aku tak snap sbb kamera tertinggal kat rumah... nak ambik guna HP sgtlah malas... hehe


Sebelum rehat adakan majlis khatam Al Quran... selepas rehat lak... majlis Pelancaran Sambutan Bulan Kemerdekaan ke 55...  See Hazim yg bersemangat... tapi mata kuyu... ngantuk or penat...huhu

Hazim with his friend

Abg Ngah Hazmi yg turut sama bersemangat
kat rumah ajer
pakai sampai tak nak tanggal even dah nak masuk tido
huhuhu

mood ke laut nak mengarang panjang2 n update blog... huhuhu
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~