Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 21 November 2012

"1st Segmen : Jom Jadi Follower Saya by Arrien Amani"

Disebabkan telah ditag oleh blogger Cyunk eka
makanya hari ni bersegmen lagi
Segmen oleh blogger PINK CREATION

Nak join segmen ni cam biasalah
klik banner kat bawah ni

Follower blog shila sekarang (135)

Target Follower :Seramai yang mungkin.. semoga bertambah

saya nak tag blogger Mimie Najib

Minggu Ke 37 baby SR


dah pun 37 minggu... rasa macam baru tau mengandung... sekarang menghitung hari nak tunggu baby SR keluar... berjalan sekejap dah sakit... Braxton Hicks selalu jer dapat... boleh tahan sakitnya...

Hari ni check up lagi jumpa doktor....Syukur Alhamdulillah... semua ok... next week 29/12/12 jumpa nurse plak... rutin seminggu sekali dh bermula...huhu...

Result check up tadi

Maklumat perkembangan baby ~~37 minggu dari babycenter

Berat bayi anda hampir 6.5 paun / 2.8 kilogram dan panjangnya lebih kurang 20 inci / 50 sentimeter dari kepala ke jari kaki. Kepala bayi anda sudah memasuki dan merangkumi kaviti pelvis anda - dikelilingi dan dilindungi oleh tulang pelvis anda. Posisi ini memberi lebih ruang kepada kaki dan punggung bayi yang semakin membesar.

Kebanyakan bayi sekarang sudah mempunyai rambut yang lebat, dan sepintal rambutnya adalah antara 1 inci / 2.5 sentimeter panjang. Sebenarnya, sesetengah bayi tidak mempunyai rambut langsung.

Bercakap tentang rambut, hampir semua bulu lanugo yang menyaluti bayi anda dari masa dia 26 minggu sudah hilang, begitu juga sebahagian besar verniks kaseosa, iaitu bahan yang putih yang membalutnya. Bayi anda akan menelan lanugo itu bersama bahan pembalut, dan sekresi-sekresi lain dan menyimpan semua ini dalam ususnya.
Ini semua akan menjadi buangan najis pertama bayi, iaitu bahan kehitaman yang bergelar mekonium.

So... me, my hubby, Hazim n Hazmi cam dah tak sabar nak jumpa baby SR... tapi baby SR cam seronok lagi dok dalam perut mama... Baby SR nak kuar sama cam abg long n abg ngah masa 38wks... atau lagi cepa???t... atau lg lambat???... aper2 pun semoga baby SR keluar dengan selamat... ....aamiin....

The Great Seer Episode 1

Nak tambah koleksi drama korea kat blog
kali ni drama yg sedang dimainkan kat Astro
 One HD Channel 393
Ada 36 episode

Pelakon Ji Sung
(Pelakon Protect The Boss)
Sebagai Mok Ji Sang
Mempunyai kebolehan melihat masa lalu dan masa depan seseorg

Ji Jin Hee (Hero drama ~Yes Captain~)
Watak utama drama The Great Seer
sebagai Lee Seong-Gye 
Seorg General yg merampas takhta Goryeo 
dan menjadi seorg raja pertama yg mengukuhkan  Joseon Dynasty


Chong Sang Ui
Sebagai Lee Jung-geun
as a rival advisor
Jom peminat drama korea tonton drama lagi
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~