Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Sabtu, 1 Disember 2012

~~Saffa n Jaundis @ kuning~~

Hari ke 3 Saffa dilahirkan... nurse datang rumah utk chek up me n baby... syukur jahitan aku ok jer... tapi Saffa sedikit kuning so... petang nya my hubby kena bawa Saffa ke KK Tampoi... Sykur ada MIL kat rumah so dia yg p bawa Saffa ngn my hubby... kalau tak aku lah yg kena p sndr...

SO bila kena inject ambik darah... sedihnya Saffa sedikit kuning... bacaannya 11.1... rupanya yg ok meti bawah 10... esoknya kena repeat chek lagi... hari ke 4 bacaan naik lagi dah cecah 12 plak... lemah semangat aku n hubby... sudahnya repeat cek lagi... MIL dah balik rumahnya petang ni...

so hari ke 5 aku  n my hubby p sndr lah... hujan plak turun ngn lebatnya... terpaksa lah me dukung Saffa sendr n hubby pegangkan payung...  Ingatkan dah ok coz Saffa dah kuat menyusu n buang air besar dengan kerap... tapi sudahnya bacaan naik lagi... sedihhh tau.. dah jadi 12.7... nurse syorkan jumpa doktor... Syukur Alhamdulillah bila Doc kata bacaan ni still ok... kalau bacaannya dah cecah 18 ke 21 baru kena admit kat HSA.. tapi doc terangkan juga kalau demam or Saffa menangis jer n tido x menyusu langsung... terus ke HSA... dan yg pasti aku kena nyusukan Saffa setengah jam atau sejam sekali...

dah nama nya blogger
mesti nak ambik gambar
hehehe

dgn azam yg berkobar terus cek jam setiap kali nyusukan Saffa, kejut kalau dia tido pun... Tambah plak rutin Saffa skrg bangun kol 3am ke 6am... mudah sket nyusukan dia... cuma aku jer lah yg tido2 ayam... semua yg ada baby akan rasa kan pengalaman istimewa nih kan... 

Akhirnya bacaan hr ke 6, turun jd 11.5... w/pun x turun bwh 10   yg penting turun... tak perlu ke Mahmoodiah kat HSA untuk check pd hr Sabtu... cuma perlu dtg semula Isnin depan utk repeat cek... rasanya ok kot sbb Saffa dah makin kerap menyusu tanpa perlu aku kejutkan dia... matanya pun dah x kuning lagi... Moga Saffa sihat dan membesar dgn baik...  aamiin....
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~