Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Sabtu, 30 Mac 2013

Layan Bola kampung the Movie

cuti sek seminggu... tapi BZ nyer cam x cuti langsung... rasa x cukup cuti sbb keje masih menimbun... STRESS!!!!

Asyik post sal JSD jer... dah lama xder citer sal aktiviti family... so disebabkan aku yg byk keje... semalam luang kan juga masa tengok wayang kat TGV AEON Bukit Indah... Hazim n hazmi yg nak sgt tgk Bola kampung... Sampai dah tgk trailer kat you tube... asyik memujuk "jom lah mama tengok wayang... best tau"

Kebetulan... hari tu der tgk tayangan mid night ada 3D... semalam p lah... rupanya citer melayu ni 3 hari jer tayangan 3D nyer... semlm tayangan 2D cam biasa... RM14 utk dewasa RM9 utk kanak2...  excited sakan Hazim n Hazmi sbb ni br kali ke 2 budak2 ni tgk wayang...

Bila masuk jer... kami satu family jer yg nak tgk... masuk awal so dok tengok skrin jer lah... rasa cam org kaya jer... sewa satu panggung tengok citer satu family jer...hahaha... bila dah nak start... ada lagi 2 fmly masuk... k lah akhirnya berteman... semuanya melayan anak2 tgk...

 dah tgk... rupanya memang best lah citer ni... kartunnya pun dah makin cantik... Sikecik Saffa pun excited tgk... ketawa cam faham jer..hehe.. kol 3pagi.. selamat sampai rumah...

Next time kiter p tengok EPIC lak yer....




Jumaat, 29 Mac 2013

Testimoni Diri Sendiri ~Coklat Love habibi (CLH) JSD

Hari ni nak syer testimoni diri sndiri lagi...

Actually saya ni memang yg jenis tak suka makn jamu... Tapi bila bersalin kan anak yg ke 3 ni mak jagakan... so dia tanyalah saya ada makan apa2 jamu tak untuk jaga dalam badan kita...

Dgn slamber jer tau jawab... xder... mula2 rasa cam x kisah pun... rasa kuat lagi...

Tapi bila dah habis cuti 3 bulan... dah start ngajar balik.. masa tu keje mula rasa berlambak... mana nak handle anak kecik yg suka berjaga malam... mula lah rasa badan sgt2 lesu... letih n penat memanjang...

So terfikir time tu nak tanya Ummu JsDara... ada tak JSD yg bagi kan tenaga... that time dia syorkan JJC n JAD... tapi sekarang saya dah mkn CLH ni... badan rasa amat ringan... bangun pagi pun segar jer... masalah angin pun dah berkurang...

My hubby pun makan sama... memang dia pun percaya keberkesanan produk JSD... memang angin2 dalam badan mudah keluar...

Jadi yg ada masalah susah kentut, susah sendawa, rasa badan berangin jer... JOM kita cuba atasi dengan Coklat love habibu (CLH)... In Shaa Allah dgn izin dari Nya.. kita lebih sihat n cergas....

CARA MAKAN COKLAT LOVE HABIBI (CLH)

AMIK/COLEK coklat dgn sudu plastic kering. Pastu gentel2 agak2 besar hujung jari kelingking. Kunyah atau telan dgn air suam. 1 bj , 2 kali sehari. Siang dn malam

Disarankan ambil ketika sarapan n makan malam. Boleh juga diganti sebagai kudap kudap. Digalakkan jauhkan diri dari minum ais ( angin), Air kelapa ( tawar ubat n herba), alkohol (panas), durian ( panas)

Coklat love habibi bole dimkn waktu period jika ada masalh senggugut, haid tdk teratur, meleret dll masalah. Tapi jika x de apa2 masalah nk mkn CLH masa period pn blh. Malahan bagus utk menambahkan tenaga n kurgkn moody..

**** CLH x BOLEH KENA AIR..


Berminat pm me segera kat FB rafshila romli
dan juga jamu susuk dara Shila Romli

Khamis, 28 Mac 2013

TESTIMONI ~ MEDICATED DEEP HEAT LOTION JSD

MEDICATED DEEP HEAT LOTION BERWAJAH BARU...!! SESUAI DGN NAMANYAA.. HOT..! HOT..!

NAMA PRODUK: Susuk Dara Medicate Deep Heat Lotion.
HARGA: RM48 / 110ML

CARA GUNA:
1- sapu ditempat yg berlemak sahaja. * tak ada lemak tiada tindak balas.
2- mesti sapu ketika relax. * contoh ketika menonton tv, sedang berfb, ketika baca surat khabar.

AMARAN KERAS: tidak boleh digunakan ketika menjalankan kerja2 berat seperti mengemas, sedang bersenam.

AMARAN KERAS: tidak boleh disapukan dipipi kerana pipi adalah otot.
REKEMEN UNTUK TEMPAT – TEMPAT BERLEMAK:
1- BAWAH DAGU
2- PERUT
3- PINGGANG
4- PEHA
5- LENGAN

TINDAK BALAS DAN HERBA BERFUNGSI
1- serta merta selepas losyen menyerap RASA PANAS SUAM DARI DALAM bukan DIATAS KULIT.
• akan terasa sedikit gatal2.
• seterusnya rasa berpeluh yang keterlaluan.
• peluh yang luar biasa.
• lagi banyak lemak lagi banyak peluh yang akan keluar.
• REKEMEN lebih effectif bila di wrapping ditempat berlemak selepas sapuan.

JAMINAN KESELAMATAN:
lulus lesen kkm dan selamat digunakan.

KELEBIHAN:
boleh buat services SLIMMING CENTRE DIRUMAH kerana losyen yang SUSUK DARA RESOURCES keluarkan bermutu tinggi dan setanding losyen yang digunakan dislimming centre terkemuka didalam malaysia..


Jom PM me segera untuk kelihatan cantik... Jamu susuk dara Shila Romli 

Ahad, 24 Mac 2013

Testimoni MAGIC SOAP JSD oleh diri sendiri


Beminat pm me kat faccebook RAFSHILA ROMLI

Testimoni diri sendiri... Penggunaan MAGIC SOAP... Saya start menggunakan sabun ni 25/1/2013... diam tak diam dah hampir 2 bulan menggunakan sabun ni... mula2 was2 juga nak guna... betul ker best..TAPI KINI>>yang pasti tak rasa nak guna sabun buku biasa lagi... memang rasa sangat bersih dan kulit makin lembut sejak mengguna kan MAGIC SOAP... my hubby tegur my back pun dag tegang... tak menggelebeh cam dulu... lagi pun saya baru lps bersalin anak yg ke 3.. baru 4 bln... yg pasti perut pun makin kurang buncitnya...

lagi satu badan saya jenis yg kuat berbau n wajib guna rexona... tapi sejak guna sabun ni... memang jarang sekali guna rexona... hitam2 kat celah ketiak pun dah berkurang... cerah dah... BEST WOOO

pastu saya juga guna kat muka sbb muka jenis berminyak n sangat byk parut2 jerawat... jerawat pun rajin tumbuh kat area bawah dagu... TAPI sejak guna MAGIC SOAP ni... my hubby pun perasan perubahan... kata nya muka saya dah kurang berminyak n jerawat pun dah kurang... parut semakin berkurang... lembut jer rasa kulit muka... seronok sgt sbb dr remaja dulu ada masalah jerawat... yg pasti sampai tengah hari muka masih nampak seperti berbedak... 
JOM SAPER2 yg nak rasa cam saya rasa sekarang... JOM guna MAGIC SOAP keluaran JSD... memang berbaloi dgn RM36

24/11/2012 ~ 24/3/2013 #4 months

Alhamdulillah
dah pun empat bulan
Saffa semakin membesar n bijak
makin byk cakap

hari Isnin baru ke klinik utk check up
moga2 berat bertambah dgn jayanya

Isnin, 18 Mac 2013

Untuk Wanita di Luar Sana ~JOM JSD

 PM me jika berminat Jamu Susuk Dara Shila Romli
PENGGUNAAN UTK ISTERI
PARA2 ISTERI..BOLEH BACA SINI...CARA2 PENGGUNAAN JAMU SUSUK DARA..... for the starting dgalakkan u all mula dengan jamu susuk dara " RAHSIA MALAM PENGANTIN" sbb functionnya 2 in 1 superb. ini rawatan untuk 3 hari sahaja. after that u boleh continue setiap bulan or 3 bulan sekali dengan lebih ekonomi dan mampu miliki

1) JAMU PENGANTIN DARA RM 65 satu botol 10biji..... tuk 3 hari jer- first day nak guna, insert 2 biji (kiri + kanan) hari yg sama, makan 4 biji waktu malam sebelum tidur (time pengambilan utk 1 mlm ni, x leh bersetubuh)...malam esoknya, makan 2 biji lagi sebelum tidur... malam lusanya, makan 2 biji lagi sebelum tidur...dan, dalam masa 72 jam pengambilan jamu pengantin ni, tolong jgn minum ais, jgn makan durian, sebab durian panas, herba pun panas.. nanti tak tahan.. jgn minum air kelapa sebab ia mengurangkan khasiat herba...genap 72 jam, harus korek n kluarkan pengantin tu...ULANGI PROSES PEMBERSIHAN NI 3 BULAN SEKALI

2) COKLAT LOVE HABIBI @ JAMU AKU DARA RM 48
{Jamu aku dara} yg ni kena mkn selepas 72 jam ambil pengantin....makan 2 biji pagi dan 2 biji malam untuk maintain ketat, tegangkan payudara dan punggung ~ boleh rasa ye berdenyut2 kat part tu especially yang dah jatuh akibat melahirkan dan menyusukan. then bagi haid teratur, meningkatkan nafsu syahwat....dan untuk stamina...tak da la letih lesu jer...
Kaedah makan JAMU AKU DARA tu ialah :-
1 botol yg pertama 10 hari, 2 biji pg 2 biji mlm...
pastu botol kedua 20 hari, 1 biji pg 1 biji mlm
pastu maintain 1 botol tu utk 40 hari, 1 biji 1 hari

{Coklat Love Habibi}
Hari ke 4 baru makan COKLAT LOVE HABIBI
AMIK/COLEK coklat dgn sudu plastic kering. Pastu gentel2 agak2 besar hujung jari kelingking. Kunyah atau telan dgn air suam. 1 bj , 2 kali sehari. Siang dn malam. Disarankan ambil ketika sarapan n makan malam. Boleh juga diganti sebagai kudap kudap.

Period akan lancar mcm paip bocor. Darah beku semua hancur2.. mula2 je kena mkn lbh sikit.. pastu mkn berkurang. Jamu aku dara perlu dimkn waktu period jika ada masalh senggugut, haid tdk teratur, meleret, keputihan dll masalah. Tapi jika x de apa2 masalah nk mkn aku dara masa period pn blh. Malahan bagus utk menambahkan tenaga n kurgkn moody.
semua jamu perlu diambil SELEPAS MAKAN YA.. BANYAKKAN MINUM AIR MASAK sekurang-kurangnya 3 LITER sehari

3) MASKER VAGINA RM 25 sepeket.... disapukan seperti bedak dikelopak2 faraj dan lubang faraj sahaja. untuk menutup lubang faraj, melegakan gatal2 dan rasa tidak selesa jika emegency ~ jika digunakan berterusan akan membuang daki2 sel mati di faraj mengakibatkan faraj kembali cerah seperti sedia kala...masker ni bole juga digunakan utk remaja yg ada masalah gatal2

UTK KETAT METAT PLAK..?? UTK PANDUAN MUDAH..**KALAU FARAJ TRLALU LONGGAR, KENA REPAIR DGN JAMU PENGNTIN DARA. KENA ULANG PAKAI SEBULAN SEKALI.. **KLAU LONGGAR SIKIT.. KENA PAKAI JAMU PENGNTIN DARA, ULANG PAKAI SETIAP 3 BLN SEKALI.. **KLAU FARAJ MSH OK.. SEDAP2 JER.. CUMA NK RASA MACAM PENGANTIN BARU.. BLE PAKAI JAMU PENGNTIN DARA, ULANG PAKAI SETIAP 4-5 BLN SEKALI...TAPI APA2 PONG.. KENA TNGOK GAK CARA PENGGUNAAN FARAJ TU SENDIRI.. KLAU DPT HUBBY JENIS PNTANG TERCUIT TARIK MASUK BILIK...!! MAYBE KENA ULANG PAKAI LBH KERAP...

Sabtu, 16 Mac 2013

Testimoni pengguna JSD lagi... Syukur Alhamdulillah ada rezekinya

Testimoni pengguna Jamu Susuk Dara (JSD) lagi
kalau berminat please LIKE my page
jgn malu jgn segan PM me k

BABY JSD LAGI ..ALHAMDULILAH

CUSTOMER DAH 3 TAHUN KAWEN, TAHUN PERTAMA PERNAH GUGUR..PERIOD TAK STABIL..BADAN RASA LEMAH..PERUT RASA BUNCIT..SEGALA MCM PRODUK KEHAMILAH DAH CUBE..TAPI TAK BERJAYA..ALHAMDULILAH BERTERMU DGN JSD..DIA AMBIL SET BERSALIN..JPD/CH/IG/MV..ALHAMDULILAH LEPAS 2 BULAN PENGUNAAN...INILAH HASILNYE...BERSUKUR SANGAT2...

Alhamdulillah...syukur pd Allah s.w.t usaha ain brsama JSD Allah makbulkan bg rezeki pd Ain..semoga kandungan ni selamat sehingga dlahirkn,dn semoga bby yg kuar nti sihat walafiat dn sempurna..amin...minta akk doakn ain k..t.kasih kak ,t.kasih pd Allah s.w .t...syukur alhamdulillah..xtergambar kegembiraan ini..

Jumaat, 15 Mac 2013

Coklat Love Habibi ~JAMU SUSUK DARA

nama produk: coklat love habibi
keluaran : JAMU SUSUK DARA 

harga: RM48 , berat: 80GM
pm saya kat Jamu Susuk Dara Shila Romli jika berminat
 




sifat fizikal: lembut n kenyal, berbau wangi herba
rasa; manis, lemak

kelemahan: air. pastikan jari anda kering ketika mencubit coklat love habibi ini.
if terkena air: mudah berkulat.

jangka hayat: 2 tahun jika tidak terkena air dan terkena panas.

tempat simpan yg paling sesuai: dalam hbag, dalam poket hehehehe..xde lah simpan dalam suhu bilik biasa. JANGAN SIMPAN DALAM PETI AIS.

siapa yang boleh makan: semua golongan manusia termasuk kanak2. tapi bahaya SEBAB MENAIKKAN SYAHWAT JUGA..tapi xde la seover LELAKI JUTAWAN N ABE GAGOH..

~ khas utk wanita dan lelaki yang menjaga tubuh badan supaya sehat selalu sebagai kudap2 gantian.
* buang angin
* melawaskan membuang air kecil n besar
* melancarkan peredaran darah
* menaikkan nafsu syahwat.

jika badan anda rasa lemau2 malas2 boleh ler makan coklat love habibi ini ye..

kalau ada sintom2 kalau malam semalam ehem2..pagi rasa mengantuk n lemau2 badan malas nak g kerja, malas nak buat kerja rumah jadi ambillah coklat love habibi sebagai kudap2 harian ye..
1 bekas ni insyaallah boleh tahan 30 hari. gentelkan kecil je sebesar kuku kelingking.kunyah2, telan n minum air jarang ye...

sedap..
kalau tgh drive pon boleh makan..tapi jgn buka ekon sbb nanti kentut2 hehehehe..

kalau rasa2 senak ulu hati..toksah cari ENO lagi dah..makan je ni..sendawa, kentut, muntah pon boleh..pastu lapang perut :-)

kalau orang lelaki susah sangat nak rasa sensasi..keinginan tu... nak tambah sensitif deria syahwat tu... molek benar makan coklat love habibi ni.... sikit2 kecur air liur... terpandang je..tegak je pokok kelapa...

Coklat love habibi tidak mgandungi bahan2 herba utk merapatkan faraj, tiada bhn utk kesihatan rahim.

TETAPI
Coklat love habibi
Mengandungi herba2 yg terdiri daripada lada pahit, tongkat ali hitam, mata pelanduk, mahkota dewa, belut, sarsi, madu dll herba lain.


Coklat love habibi
Dirumus khas utk menaikkan ghairah seksual utk lelaki dan wanita.
Untuk melancarkan pereda ran darah, membuang angin dlm badan, memudahkan sistem pembuangan kecil dan besar, menghilangkan sakit2 badan, lenguh2 badan serta mengurangkan keletihan bekerja.

Cara makan yg sgt mudah.. Ambil n gentelkan kecil2. Kunyah n minum air.

Disarankan ambil ketika serapan n makan malam.

Boleh juga diganti sebagai kudap kudap.

Digalakkan jauhkan diri dari minum ais ( angin),
Air kelapa ( tawar ubat n herba), alkohol (panas), durian ( panas)
As Salam
Salam Jumaat
Jom semua kita berdoa 


Selasa, 12 Mac 2013

Hazim @2013

Tahun ni Hazim tahun 2... yg pasti semakin membesar n semakin byk perubahan yg positif... kalau tahun lepas... masa kanak2 riang rebina... tapi tahun ni semakin berani utk mencuba... semakin bertanggungjawab... kanak2 lah katakan... mana lah nak matang sepenuhnya... pemikiran kanak2... jadi tak boleh lah kita mengharapkan yg terlalu besar... agaknya masa kita kanak2 dulu pun rasa nak main jer lebih...hehehe

Tahun ni untuk permulaan... Hazim sama2 wat persembahan action song utk Mesyuarat agung PIBG at my school... katanya Hazim dah berani n x malu utk naik ke pentas lagi... Senang hati mama dengar...

Hazim juga semakin berani mencuba... pantang ada kuiz yg disoal semasa perhimpunan... cepat2 dia jawab soalan...

Utk permulaan ... Bulan Bahasa Inggeris... bila cikgu BI soh murid thn 2 nyatakan 2 things in the classroom.... laju jer Hazim angkat tgn naik atas stage bg jawapan... sayang hadiah yg dia dapat kena curi oleh murid lain... maybe berkenan ngn hadiah tuh... yg membuat aku turut bersedih bila hazim excited nak tunjukkan kat papanya... puas cari x jumpa... sedih sgt... hazim memangis sambil baca doa spy xder lagi orang yg curi barangnya...huhuhu

Sudahnya aku tanya cikgi BI tu kalau ada hadiah lebih aku nak beli bg kat Hazim... Syukur masih ada rezeki Hazim... cikgu BI tu replace jer yg baru... TQ Teacher Deva....

Semlm hari Isnin dapat plak tempat pertama utk kuiz bln Bahasa Malaysia utk thn 2

mamanya malas nak bangun snap dr depan
kang ada plak yg fikir mak nyer yg over excited anak dapat hadiah
Ngee~~
sudahnya hazim terlindung kat belakang tiang bendera

Hazim n hadiahnya
TAHNIAH!!!!

Hari ni plak ada aktiviti utk bulan matematik plak... Ada jer soalan masa perhimpunan pagi terus Hazim angkat tgn... dapat hadiah cam kat bwh ni
aku memang x tau pun dia dpt hadiah... bila dah blk n nak pg sekolah agama excited Hazim bg tau... katanya "Cikgu hairil Fitri tanya soalan... hazim jawablah... mesti papa gembirakan hazim dapat hadiah"...

tahniah utk hazim... next moga2 hazim akan success utk story telling plak...hari2 practise ngn cikgu BI... moga apa yg dirancangkan menjadi... Semoga hazim menjd seorg anak yg soleh n berjaya....AAMIIN

Isnin, 11 Mac 2013

2 in 1 ~birthday wishes~

Makin x sempat nak update...huhuhu
actually nak wish birthday mak n ayah dalam satu entry
Birthday mak 8/3 (Jumaat) dan ayah plak 10/3(Ahad)

 Selamat ulang tahun kelahiran ke 55 untuk mak tersayang 
dan
Selamat ulang tahun kelahiran ke 57 untuk ayah tersayang

semoga sihat selalu, panjang umur dan dimurahkan rezeki
diberkati dan dirahmati selalu
Semoga apa yg dirancang akan berjalan lancar 
dan dipermudahkan dengan semua urusan

Sempena ulang tahun kelahiran mak n ayah 
kak memohon maaf di atas keterlanjuran kata dan perbuatan 
terima kasih diatas segala jasa n bantuan mak n ayah 
selama membesarkan kak sehinggalah sekarang
sayang mak n ayah selalu

Selasa, 5 Mac 2013

++Saffa Ridhwah again++

dah byk hari juga x wat entry tentang Saffa... start 22hb feb.. secara rasminya hantar saffa pada pengasuh... aku dah pun start keje... baru2 naik ni biasalah byk keje n time management lintang pukang...huhuhu cam x menang tgn jadinya... saffa laks ok jer... cuma masalah pada minum susu... dia lebih suka direct feeding... masalah nya byk juga puting aku cuba tapi gitu lah juga... any idea kawan2 blogger.... kongsilah sikit...

 keje mama bila menggodek hp
suka suki budak comel

Stock EBM aku pun x lah byk sgt n byk juga yg terbuang sbb aku x simpan kat tempat beku... Saffa lak minum sikit sgt.. lbh kurang 1/2 auns jer... sudahnya dia minum byk bila aku balik dr skul... memang minum byk sgt.. kadang2 sampai membuang lps minum... yg penting susu yg Saffa minum masih mencukupi... berat bertambah secara normal... harap lepas ni Saffa akan minum dgn lbh baik...

sekarang dah 3bulan 9hari... dua 3 hari lepas saffa dah pun boleh meniarap w/pun lehernya x lah begitu kuat lagi...
berusaha gigih petang kelmarin nak meniarap

pagi tadi bangun jer tidur
terus meniarap
kesian lak tengok rambutnya makan/cukur bantal
dah meniarap ni harapnya dapat lah rambutnya tumbuh cepat sket

Isnin, 4 Mac 2013

Mesyuarat Agung PIBG kali ke 39

tahun ni pihak sek telah memilih tarikh 2 Mac 2013(Sabtu) untuk mengadakan Mesyuarat Agung PIBG kali ke 39... Me sebagai AJK PIBG sbb ada anak yg bersekolah n AJK hadiah utk majlis kali ni... 
 apa yg paling menarik utk majlis kali ni apabila Hazim terlibat ngn persembahan murid.. Persembahan Action song oleh murid2 tahun 2Arif... yg penting Hazim semakin berani untuk menonjolkan diri... berbanding tahun lepas... malunya dia... harap2 perangai n sikapnya semakin bertambah baik... persembahan Hazim... ok lah lah kan w/pun agak sedikit keras... yg penting Hazim berani mencuba n berusaha buat yg terbaik... Semoga Hazim juga terpilih utk mewakili sekolah bagi pertandingan story telling murid2 tahap 1... yang pastinya my hubby n abg ngah pun datang sama  untuk melihat persembahan Hazim... bagi sokongan...



Aku lak... sebaagai AJK hadiah tak lah bz mana pun cuma bila sesi cabutan bertuah di penghujung majlis baru lah nak menyibukkan diri... hadiah tahin ni agak banyak jugalah... ada 49 hadiah.. antara yg bernilai... oven, rice cooker, blander, dan hamper... yg lain2 tu nak cakap pun dah berbalut cantik2... TAPI... aku n my hubby x bertuah utk hari tersebut... kedua2 nombor tak terpilih.. harap2 ada rezeki tahun depan...

 wajib bergambar
bukti ni datang w/pun x punch card
hehe
dalam kol 1ptg gak baru habis semua... penat nya.. kekonon nak bawa budak2 ni berjalan2... tangguh, balik nak rehat....  
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~