Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Jumaat, 11 Oktober 2013

kursus kssr rbt tahun 4 2014 #day3

as salam... 
sesi petang.. 
kursus utk kerja berkumpulan lagi..
projek elektronik dengan bahan bukan logam
lebih kurang cam buat lampu tido..

ni hasil our group
simple

gigih tangan cikgu memasang

antara hasil yang telah siap

inilah yg bakal dibuat oleh murid tahun 4 tahun 2014

kreatif

yang berjaya
cantikkan

Ahad, 6 Oktober 2013

kursus kssr rbt tahun 4 2014 #day3

hari ke 3... jahitan... kerja individu
silibus baru thn 4 ada sains rumah tangga iaitu jahitan... perlu menjahit artikel jahitan seperti mini kusyen.. alas dulang.. tetapi hanya  3 jahitan asas yg perlu di pelajari berbanding kh thn 5 sekrg.. 3 jns jahitan asas ialah...
jahitan asas

hasil kerja diri sendiri
plan asal nak buat alas dulang
akhirnya jadi bantal kecil
masalah bila tak minat menjahit
wajib pulak ajar murid thn 4.. tahun depan
perlu memaksa diri utk minat menjahit

antara hasil jahitan guru2 yg berkursus
kreatif
nak tengok banyak lagi gambar
boleh ke page JU RBT JOHOR

pelbagai bentuk mini kusyen

khusyuk menjahit

petang plak lepas rehat perlu buka n pasang semula kit model kereta lumba
 buka n pasang kan semula

Sabtu, 5 Oktober 2013

kursus kssr rbt tahun 4 2014 (2~5 okt 2013)

As salam semua... hari Isnin dapat surat dr gpk 1 perlu pg kursus rbt thn 4 2014 di dewan SK Angkatan Tentera... ni lah pertama kali ke sana... even sek kat dlm jb... x tau pun kat ne...hehe


Sudahnya survey dulu sblm pg.. tp akhirnya my hubby yg hntr coz dia ambk cuti sbb xde yg blh hntr n ambk hazim pg balik sek... sudahnya my hubby yg hntr ambk... bahagianya rasa...

Hari ni hr terakhir.. br drve sndr.. sbnya my hubby keje.. jom lihat hasil kerja khusus dari hari pertama ke hari ke4...

hari pertama dengar2 org bercerita tentang standard kurikulum rbt thn 4...

hari ke 2 ramai2 buat projek eksperimental dari straw... buat meja dan projek utk  x bagi telur pecah...

..excited cikgu2 buat meja..
yg pasti tak nak meja tu tumbang bila letak bata
dan keputusannya meja tu still kukuh lps letak 2 bata

our keja khusus

salah satu projek x bg telur pecah
telur ada kat dalam straw
nak best... sepatutnya jatuhkan dr bangunan tingkat 3

sambung esok utk hari kedua kursus

Rabu, 2 Oktober 2013

jenjalan kat jetty nelayan pendas

Sabtu lepas... ambil kesempatan jumpa ngn fil sebelum dia bertolak menunaikan haji pada 3hb okt 2013...
Kebetulan time tu my fil sedang tunggu utk hntr org memancing di kelong... sementara tunggu ambik peluang berbual2 jap... hazim n hazmi sibuk nak naik bot.. fil ada 6 buah bot sbb sda yg sewa utk pg memancing...
Hazim sgt2 excited... siap berangan paddle the boat lg... padahal atoknya pegang boat tu kat jetty... bergerak lah sgt...








Hazmi puas pujuk... takut nak naik... dah nak balik baru berani... 

Selasa, 1 Oktober 2013

~~Kembali bersua di alam maya~~

As salam....
Dah hampir 3 bulan x menjengah rumah sndr... byk habuk... lalang dah tinggi... jap eh semua... bersihkan jap..

Dah lama x upload gambar anak2 n aktiviti fmly mahupun sek...
Bz ngn upsr sblm ni... bertmbh bz layan keletah saffa yg mkn membesar... lasak mengalahkan abg2 nya....
Syukur alhamdulillah anak2 aktif dan sihat...
Saffa dah pun 10bln.. dah blh sebut mama.. papa.. berjalan belum tapi suka memanjat... skrg ni dlm percubaan utk keluar sndr dr walker..

Jom tengok saffa
 Di pagi hari
Sibuk mama bersiap nak ke sekolah
Sibuk juga dia melepak di atas printer
Pantang free ni lah tempat plg best nak melepak....

 Riadah petang
Excited 

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~