Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Selasa, 22 Januari 2013

Saffa n Buai ~part 2~

hari tu dah pun citer sal Saffa ngn buai kat entry ni.... tapi hari ni nak citer lagi coz ingatkan dak mentel ni tak demand lagi bila dapat buai... sudahnya nak plak kita buai dia x henti2... berhenti jap jer even nak p toilet pun dia merengek... memang payah lah... tak sangka plak sampai cam ni... huhuhu
nak wat keje kat dapur, masak2 bagai memang x dapat... bergilir buat keje sambil buaikan Saffa... hazim x berbuai... hazmi berbuai tp x lah berayun gini.. Saffa.. hehe pelbagai karenah anak2...

Akhirnya rabu lepas.. my hubby decide belikan ajer lah... satu set lengkap dari buai elektriknya ngn stand nya sekali... siap warna pink lagi... kain nya nanti belikan juga warna pink...hehe
tambah plak yg lama wajib letak kat rumah pengasuh... kang nanti pengasuh lak x leh wat kerja... lg lah susah...
tambah plak peel nya yg suka berjaga malam lagi lah payah... dah tu nak plak kita buaikan dia... jawabnya tak tido mama ngn papa bergilir buaikan... Sekarang ni... even saffa tido kol 2 atau 3 pagi sekurang2 nya dapat juga mama nya tido 3 atau 4 jam... saffa seronok tido dalam buai baru..  hahaha nasib baik mama masih bercuti... cuma kadang2 kesian my hubby bila shift pagi... memang mengantuk lah p keje... aku lak tunggu lah naik ngajar nanti bulan 2... ada juga yg mata lebam...huhu

datang manjanya... terpaksa juga buai tgn dulu nak dengar suara kita berzikir sampai dia tertidur baru on kan yg electrik plak... memang pandai nak berteman... ini pun mama dapat mengadap blog n laptop sbb dia lena diulik mimpi dalam buainya lah...

kadang tu lagi parah bila p ambik atau hantar abg long p sekolah... sekali dia bgn demand nak buai... menangis sepanjang jalan... pujuk la cam mana pun x jalan... sampai rumah masuk buai... onkan ajer... lena diulit intan anak dara sorg ni... 

hari ni mood baik masa tunggu abg long... cuaca sejuk... seronok dia tido...

tapi masa balik dia bgn sudah... menangis lah minta buai... puas mamanya pujuk... bawa kete pun hati x senang... balik masuk buai terus tido... harap2 makin besar makin senang lah karenahnya... 

Ni plak gambar dua tiga hari lepas... dah tiga pagi baru tido... seronok berjaga n berbual...

...sentiasa comel di hati mama...

  Kebenarannya adalah... setuju sesangat....

King of Baking @ Bread, Love and Dreams episode 2

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~