Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Isnin, 28 Januari 2013

Ok ker Pump Jenama Pureen ni?.. Risau n Nyesal pun ada :-(

As salam dan selamat malam
Semalam plan nak ke Jusco Bukit Indah.... Tapi lambat keluar dr rumah... so just decide ke Tesco Nusa Bestari ajer... plan ke Jusco sbb nak beli manual pump Avent... Berhajat kali ni nak full breastfeed saffa... Jadinya plan nak wat stok EBM... Doakan yer semua moga hajat tercapai...

kalau ke Jusco... tempat makan nya kurang best... jadi prefer ke Tesco lah... blh mkn utk dinner sekali.. jadi bila dah beli groceries terpandang lah pump jenama Pureen... tgk cam ok... me n my hubby decide lah utk beli yg ni... terfikir lah kalau Avent manual, yg ni blh guna bateri n dapat gak adapter utk elektrik sekali... RM159.90... aku beli juga botol susu jenama Tommee... harap2 Saffa oklah masa guna nanti.. katanya design tu hampir2 macam mama punya.. dalam RM34.90... harap2 Saffa suka..

balik tu... try lah guna bateri, sekali pump dapat lah 2auns.. Firasat aku ok lah... Tapi bila dah upload gambar kat FB my sis kata dia pernah guna n cepat rosak... huhuhu... mula lah tak sedap hati.. kang membazir aku dah spend byk tuh...

So hari ni aku pun search kat intenet lah sal pump jenama Pureen ni... rata2 yg aku baca... memang mengecewakan... semuanya kata x tahan lama... paling lama pun 8bln... oh tidaaakkk!!!!! dah rasa nyesal pun ada nih... tadi try guna elektrik plak... bunyi pun agak kuat... tak sempat nak pump Saffa plak merengek... so belum berkesempatan nak dapat kan stok EBM lagi... harap2 berbaloi lah pump ni pada aku n Saffa nanti... Hope so...

So kat tesco ada satu kedai jual dress n baju utk baby... cantik2... jadi singgah jap kat sana dan kebykkan dress yg cantik2 tu harganya RM45.90... len kali nak juga belikan utk Saffa... semalam aku cuba beli 2 helai legging... first time beli...ada byk juga design yg cantik2
 
Semalam beli size 80
katanya yg ni utk baby 0 - 6 bln
harap2 sesuai utk Saffa

#ibu2 di luar sana... atau rakan2 blogger yg pernah guna pump Pureen... leh le syer kan pendapat korang k...

King of Baking @ Bread, Love and Dreams episode 8

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~