Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 6 Februari 2013

"Segmen: Follow Me FOllow U"

Jom bantu membantu sesama blogger
join segmen anjuran blogger
saya follower ke 254

Just klik banner kat bawah kalau nak join juga


++Al kisah Mangsa Gigit ++

...Assalamualaikum...
Alkisah cerita bermula... sepasang adik beradik lelaki bersetuju bermain bersama2... mamanya bersama adik kecil... terpisah plak dek tangga.. adik dan abg berada di bilik atas... mamanya bersama laptop samada mengadap facebook ataupun blog bersama adik kecil yg tidur lena dibuai alunan elektrik...

nak dijadikan cerita... mamanya tiba2 terkejut mendengar raungan si abang yang agak meruntun jiwa... bergegas si mama berlari ke atas.. apakah gerangan telah terjadi... terkejut bukan kepalang bila melihat si abang menagis sakit teramat... rupanya digigit oleh si adik...


Kisahnya si adik yg tidak pernah mahu kalah setiap kali bermain game... makanya petang tersebut... si abang teringin  untuk menang hatta sekali cukup lah cuma... namun si adik yg mahu menang sahaja... terus menggigit lengan si abang...

mama nya pulak terpana, terus melihat di manakah tempat si abang di gigit... terasa sedih melihat keadaan terus dipeluk abang seorg, lalu ditanya kenapa adik tidak ditolak.. kata si abang terlalu sakit malah adik juga terlalu kuat... alahai abg long.. sedikit pengajaran diberikan kepada si adik... di pukul lengan tanda dimarah... namun si adik yg agak berani... menangis pun tidak lagi melihat dengan mata yg marah... huh.. berani nya kamu si adik...

abang di bawa diletakkan ubat... akhirnya semua turun ke bawah... adik diminta memohon maaf... maaf diminta oleh si adik.. pipi abang dicium tanda maaf di pinta... akhir nya kembali main bersama...itu lah kisah hazim dan hazmi bersaudara...

Muka gembira w/pun dah kena marah
abang ngah... oh abang ngah
garang n berani lah kamu ini
tapi sekarang makin manja sejak beradik

~~sayang kamu semua~~

#Tetiba mood nak mengarang begini rupa# 
#penangan membaca novel karya Ramlee Awang Murshid#
hehe

King of Baking @ Bread, Love and Dreams episode 17

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~