Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Selasa, 15 April 2014

~Rezeki no 4... In Shaa Allah geng Hazim n Hazmi lagi~

Memang ada hajat nak tambah no 4... tapi tak lah secepat ini... Memang tak sangka sbb sblm ni memang jenis yg susah nak lekat... Tapi rezeki Allah bagi memang ada sebabnya... dapat juga akhirnya berpindah ke rumah sndiri n berpantang di rumah baru....

Actually lepas je berpantang Saffa baru mula kenal ngn Jamu Susuk Dara @JSD... so mula dari situ satu persatu produk2 JSD aku cuba sehingga lah setia sampai sekarang di samping menambah pendapatan sampingan.. dari pengguna.. jadi AGEN.. sekarang jadi PENGEDAR.. So jangan lupa jom jengah kedai online Jamu Susuk Dara Shila Romli
Boleh juga call/wassapp/wechat ke no 0197725730 (kak Shila)

So memang mementingkan kebersihan diri n dalaman... akhirnya hubungan bersama suami juga makin baik... rata2 setiap wanita akan mempunyai masalah hubungan bersama bila lps bersalin... TIPU rasanya jika setiap wanita tidak menghadapi masalah... jika x banyak.. sedikit pasti ada...

Syukur hubungan sekarang makin mesra n sentiasa rasa macam pengantin baru even anak nak masuk 4...
Akhirnya tanpa diduga semasa Saffa 8bulan akhirnya dapat berita gembira... antara yer atau tidak... rasa macam cepat sangat sbb kalau sblm ni 3 atau 4 tahun baru lekat... Akhirnya...
Terfikir penggunanaan produk2 JSD yg membantu menjaga kebersihan n kesihatan dalaman punca aku lekat dgn cepat... Yer lah dah bersih... hubungan yg baik antara aku n hubby... menjadi faktor utama utk rezeki no 4...  Sebenarnya ramai juga yg berusaha n berikhtiar dgn JSD... dapat rezeki yg mengembirakan... Izin dr NYA

First scan pada 16.12.2013
baru masuk 9weeks..

Last scan baru ni masa 26weeks
kata doctor geng Hazim n Hazmi lagi..
Belum rezeki kak cik Saffa nak dapat geng
Syukur Alhamdulillah nampak gaya babynya sihat
Moga aku n baby sihat hingga lah due date 8/7/2014
bulan puasa tuh... sama macam Hazim dulu.. 
x beraya lah
n turn balik Baling x dapat... nampaknya hanya disini berpantang..

Doakan saya sihat n dipermudahkan semuanya... Aamiin..



Isnin, 14 April 2014

"Ikhwanul Saffa Enterprise"

Tak sangka seumur hidup nak daftarkan syarikat... Sejak berJSD.. ada rezeki tambahan.. akhirnya wat keputusan bersama hubby nak daftarkan syarikat.. Walaupun bisnes online.. rasanya lebih baik beroperasi dengan syarikat...

Pada 27/3/2014... Ke Suruhanjaya Syarikat Malaysia... Daftarkan "Ikhwanul Saffa Enterprise"... Rupanya tak lah susah nak daftar.. Bayaran RM70 setahun.. hantar borang untuk diproses.. tapi nama syarikat tu perlu sediakan lebih  dari 1 sbb takut dah ada yg guna nama yg kita pilih.. actually nama pertama yg kitaorg nak daftarkan "HAZFA Enterprise" tapi dah ada yg guna... So yg terpilih adalah seperti di atas... gabungan nama anak2..

Lepas dah hntr borang... tunggu selama sejam.. akhirnya nama syarikt di panggil... Alhamdulillah
Selesai pendaftaran...
Semoga rezeki bersama JSD semakin bertambah dengan adanya syarikat ni...

So yg nak order JPD meh le rajin2 kan diri jengah kedai online Jamu Susuk Dara Shila Romli

tak pun call/wassapp/wechat.... 0197725730 (kak Shila)
Rundingan diberikan percuma....

Syukur Alhamdulilah... Akhirnya penantian berakhir..

Bersyukur sangat... Alhamdulilah.. nak syer kat blog kesayangan... Setelah hampir 10 tahun menyewa rumah di Taman Perling... akhirnya... berjaya juga berpindah ke rumah sendiri.... Penantian dr sign perjanjian sewa beli pada Disember 2009... akhirnya pada 23/2/2014... dengan rasminya dapat berpindah masuk ke rumah sendiri..

Memang lama sangat tunggu.. dr sign agreement.. tunggu progress rumah siap.. sampai lah renovate apa yg patut.. setelah usia perkahwinan kami yg ke 12thn.. dah nak masuk anak ke 4... baru dapat memiliki rumah sendiri.. Aamiin.. Aamiin Ya Rabb memberi rezeki ini... Semoga aku n family makin murah rezeki dgn rumah baru n baby baru nanti pada bln 7... In shaa Allah...

proses renovation tanah bahagian belakang utk dijadikan wet kitchen

Renovation utk tambahan balkoni atas bahagian belakang
ubah suai kedudukan bilik
di mana bilik lama dijadikan ruang tamu dia atss
plan asal rumah ni xde ruang tamu di atas

Proses angkut barang2 besar dengan lori
nasib baik ada kawan nepal dr tempat kerja hubby tolong angkat barang
barang2kecil guna kete hampir 10trips
memang tak sangka byknya barang bila nak pindah
tu pun ada perabot yg ditinggalkan kat rumah sewa 
seperti rak TV, almari dapur, rak  dapur n dapur gas...
Syukur alhamdulillah penyewa baru nak guna perabot2 tu
kalau tak... tak tau nak letak kat ne..

Akhirnya 23/2/2014... semua barang dah selamat masuk rumah baru
masa ni ada laluan utk jalan kaki je
penuh ngn plastik2 hitam.. 
hampir 2 minggu baru jadi cam gambar kat bawah ni
Yg penting terselit order JSD di situ... hehe


Akhirnya.. setelah 2 minggu
dari putih menjadi warna cam gambar kat ats..
nak kata kuning.. bukan.. oren pun bukan.. coklat pun bukan.. 
campur 3 colours ni kot dapat lah colour tu

Syukur Alhamdulillah akhirnya mampu memiliki rumah sendiri... Hazim n Hazmi pun tido dibilik sendiri.. Sampailah sekarang proses deco masih belum selesai... Tambah dengan perut yg makin membesar.. dah nak masuk 7 bulan.. lagi2 lah tak rajin nak mengemas...

Nak wat majlis pun masih belum sempat... disebabkan kengkangan masa setiap sabtu ada aktiviti kat sek... Jumaat ada kls tmbhan tahun 6.. Ahad plak sekolah.. x tau hari pe nak pilih utk wat majlis kesyukuran..

In Shaa Allah.. kalau berkesempatan nanti saya jemput rakan2.. dan juga bekas jiran2 saya di Taman Perling k...

"RumahKu SyurgaKu"

Ahad, 13 April 2014

TQVM... Nuffnang

walaupun dah lama x berblogging... rupa nya En Nuffnang kita masih bermurah hati memberikan iklan di blog ni...
tak sangka pun ada RM dalam akaun ni yg bertambah w/pun tak lah banyak..
betul2 ikut pepatah melayu.. "sikit2 lama2 jadi bukit"...

tak caya.. tengok ada lagi yg still on going... TQ En Nuffnang..


berhabuknya... bersawang lagi...

dah lama .sangat tak update blog ni...
sejak perut makin membesar...
ditambah lagi berpindah rumah... memang x sempat nak update
dah tu plak kat taman yg baru ni internet utk area rumah xde... dah cuba untuk dftr unifi... xde dalam kawasan.. yg lain lemau n lambat sesangat... boleh diharap sikit pada DIGI..
tu pun kadang2 ada... kadang xde..

niat nak aktif semula berblogging... harap2 ada lah masa nanti utk blog kesayangan ni... banyak kenangan n cerita di dalam ni...




Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~