Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Isnin, 14 April 2014

Syukur Alhamdulilah... Akhirnya penantian berakhir..

Bersyukur sangat... Alhamdulilah.. nak syer kat blog kesayangan... Setelah hampir 10 tahun menyewa rumah di Taman Perling... akhirnya... berjaya juga berpindah ke rumah sendiri.... Penantian dr sign perjanjian sewa beli pada Disember 2009... akhirnya pada 23/2/2014... dengan rasminya dapat berpindah masuk ke rumah sendiri..

Memang lama sangat tunggu.. dr sign agreement.. tunggu progress rumah siap.. sampai lah renovate apa yg patut.. setelah usia perkahwinan kami yg ke 12thn.. dah nak masuk anak ke 4... baru dapat memiliki rumah sendiri.. Aamiin.. Aamiin Ya Rabb memberi rezeki ini... Semoga aku n family makin murah rezeki dgn rumah baru n baby baru nanti pada bln 7... In shaa Allah...

proses renovation tanah bahagian belakang utk dijadikan wet kitchen

Renovation utk tambahan balkoni atas bahagian belakang
ubah suai kedudukan bilik
di mana bilik lama dijadikan ruang tamu dia atss
plan asal rumah ni xde ruang tamu di atas

Proses angkut barang2 besar dengan lori
nasib baik ada kawan nepal dr tempat kerja hubby tolong angkat barang
barang2kecil guna kete hampir 10trips
memang tak sangka byknya barang bila nak pindah
tu pun ada perabot yg ditinggalkan kat rumah sewa 
seperti rak TV, almari dapur, rak  dapur n dapur gas...
Syukur alhamdulillah penyewa baru nak guna perabot2 tu
kalau tak... tak tau nak letak kat ne..

Akhirnya 23/2/2014... semua barang dah selamat masuk rumah baru
masa ni ada laluan utk jalan kaki je
penuh ngn plastik2 hitam.. 
hampir 2 minggu baru jadi cam gambar kat bawah ni
Yg penting terselit order JSD di situ... hehe


Akhirnya.. setelah 2 minggu
dari putih menjadi warna cam gambar kat ats..
nak kata kuning.. bukan.. oren pun bukan.. coklat pun bukan.. 
campur 3 colours ni kot dapat lah colour tu

Syukur Alhamdulillah akhirnya mampu memiliki rumah sendiri... Hazim n Hazmi pun tido dibilik sendiri.. Sampailah sekarang proses deco masih belum selesai... Tambah dengan perut yg makin membesar.. dah nak masuk 7 bulan.. lagi2 lah tak rajin nak mengemas...

Nak wat majlis pun masih belum sempat... disebabkan kengkangan masa setiap sabtu ada aktiviti kat sek... Jumaat ada kls tmbhan tahun 6.. Ahad plak sekolah.. x tau hari pe nak pilih utk wat majlis kesyukuran..

In Shaa Allah.. kalau berkesempatan nanti saya jemput rakan2.. dan juga bekas jiran2 saya di Taman Perling k...

"RumahKu SyurgaKu"

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~