Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 28 Mei 2014

~~Saffa Ridhwah @ Kak Chik # 1thn 6 bln~~

lama tol x update sal Saffa Ridhwah... tapi sekarang ni lebih mesra ngn panggilan kak cik..
dah pun setahun 6 bulan... tinggal beberapa minggu lagi secara rasminya hilang title adik.. dah besar dah jadi kakak pun...

makin banyak keletah... dan yang pasti anak perempuan sangat2 berbeza dengan ank lelaki dari segi perwatakan... memang nampak gegurl nya tuh...

So nak tempek gambar2 nya...


kak chik with abg ngah



Selasa, 27 Mei 2014

.:Happy 5th Birthday Hazmi Ikhwan @Abg Ngah:.

Happy Birthday Abg Ngah a.k.a Hazmi Ikhwan untuk yg ke 5...
Semoga membesar jadi insan yg soleh dan cemerlang di dunia dan akhirat..

kali ni 21 Mei 2014 hari Rabu... so decide celebrate kat pra sekolah aja... hazmi n kawan2 nya... So mama minta abg long masuk celebrate sama2.. sbb nya waktu rehat...

Kat rumah memang xde celebrate pe2 pun.. yg penting empunya diri happy sambut ngn kawan2 nya...

Birthday boy

kek birthday

gigih memotong kek bersama abg long

eiikk???
abg long ke abg ngah yg potong kek ni

Happy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday to Hazmi Ikhwan
Happy birthday to you

Isnin, 26 Mei 2014

~Happy Birthday My Hubby... Dah pun 43thn~

Entry terpendam....
Happy Birthday utk my hubby pada 11 Mei 2014 (Ahad)
Dah pun 43 tahun..
Semoga panjang umur dan murah rezeki.. diberkati dan dirahmati selalu
Semoga menjadi suami yg terbaik dan papa yg terhebat untuk anak2 kita..

tak celebrate ke mana2 pun... just celebrate kat rumah...
My hubby cuti pada Ahad.. tapi me n anak2 sekolah... jadinya memang susah nak plan... So balik sekolah terus ambik Saffa dr rumah pengasuh n singgah belikan kek Secret Recipe... "choclate indulgence"




Ahad, 25 Mei 2014

Sambutan Hari Guru 2014

memang lambat kali ni update entry tentang sambutan hari guru tahun ni...
Actually sambutan setiap tahun pada 16 Mei tapi tahun ni sekolah sambut pada 18 Mei 2014 (Ahad) sbb Jumaat sekarang Johor cuti...

banner hari guru untuk tahun ni

Wajib interframe
dah pun 33 minggu
dapat juga pakai baju kurung lagi..
terperasan cam x ngndung lah plak.. 

So cam biasa pagi ada sambutan yg bermula dgn perarakan guru2 dengan paluan kompang bergerak ke dataran...pastu ucapan demi ucapan... di akhiri dengan ikrar oleh guru2 dan juga nyanyian lagu "Guru Malaysia"... acara pemotongan kek hari Guru...

kek Sumbangan dr YDP PIBG

Sempat lagi selfie sambil dengar ucapan
ye ke idak dengarnya... hehe

Seterusnya acara sukaneka di mana tahun ni cuma satu acara sahaja... Nak tau acara apa... biar gambar berbicara... leh tengok kesungguhan cikgu2 memecahkan belon rakan2 guru...

Bukan main suka cikgu2 nya
apataknya time ni lah nak happy2 tak fikir sal mengajar
satu hari jer pun lupa sekejap tentang pdp

Serius berbincang cam ne nak pecahkan belon kawan agaknya

Lepas rehat... acara pertukaran hadiah dan juga cabutan bertuah.. Tahun ni memang bertuah bawa baby... nama dipanggil untuk yg pertama menerima cabutan bertuah.. no 1... agak besar juga hampernya...

ingatkan xde hadiah .. almaklum lah cikgunya jd mak tiri kalau kat sekolah
Syukur alhamdulillah masih ada yg sudi memberi
dan yg pasti tulah hamper cabutan bertuah

Sebelah petang acara makan2 kat hotel M-Suite... set lunch.. for me.. makan2 tu ok2 jer lah..

acara pemotongan kek dan makan2 di hotel


Rabu, 14 Mei 2014

TERKINI .:PENGAMBILAN AGEN JAMU SUSUK DARA 12/5/2014~30/6/2014:.

Sesiapa yang berminat nak sertai n menjadi AGEN bagi jamu susuk dara...
Tawaran telah dibuka semula bermula dari 12/5/2014 sehingga 30/6/2014
Bayaran Pendaftaran adalah RM125 dan akan mendapat 2kotak Herbarium..
Bayaran pos RM9 adalah PERCUMA!!!!!
Jom wat duit raya sambil kulit cantik di hari raya..

So jom joun group Ummu JsDara
Meh pm saya Rafshila Pengedar Jsd
atau call/wasap 0197725730


ni step2nya :

1 step: buat promotion..
- klu xtau, akak akn ajar mcmana nk promote..
- testimonial, pengenalan produk, dll akak akn ajarkan & bekalkan..
- teknik perniagaan di fb Ade caranye..
Kena caranya, senang2 awak dpt tambah duit belanja..

2nd step: dah Ade pembeli
- terangkan cara penggunaan produk
- akak akn ajar mcmana nk buat bila ada pembeli..

Step ke3:
ambik order
- ambik order dr customer
- buat pembayaran ke akaun akak
- ambik komisyen produk yg dijual..

Step ke 4:
- akak pos barang customer.
- tracking number akan diberi pd awak.

Senang kan..
Duk ngadap fb je pn..
Klik2 situ, klik sini..
Ade jualan..
Klik2 maybank @Cimb , duit pun masuk..

detail lebih lanjut pm akak k.... 
Rafshila Pengedar Jsd.

Rabu, 7 Mei 2014

.:Kursus Orientasi DSKP RBT Tahun 5 bagi tahun 2015 ~ 5-6 Mei 2014 @SKAT:.

As salam... Ambik masa je sekarang ni nak update blog kesayangan ni... kadang2 teringat2 ja nak update tapi masa sgt2 tak mengizinkan...huhuhu

Memandangkan aku ni d only one cikgu yg opsyen KH kat sek ni... makanya, RBT thn 4 ngn KH thn 5 dan 6 pun aku juga lah yg ajar... Terus merangkap jd Ketua panitia.. Bila dah macam tu bila dapat surat utk Kursus RBT bagi tahun 5 tahun depan... automatiklah yg kena pergi tu aku... jadilah... "Saya yang menurut perintah"...

Nasib baik kursus tahun ni hanya 2 hari sahaja... kalau tahun lepas 4hari... tempat nya masih sama.. SK Angkatan Tentera.. Yg pasti susahnya nak parking kalau p kursus kat sini.. kebetulan my hubby keje shift malam.. dia pun offer nak tolong hantar... cnfrm lah mak buyung ni sgt2 suka...

Bila tgk je surat utk pg kursus... mak aiii.. byknya barang n peralatan yg perlu dibawa... sudahnya kursus pada hari pertama cikgu2 bawa diri je... kesimpulannya duduk mendengar DSKP untuk mata pelajaran REKA BENTUK DAN TEKNOLOGI (RBT) bagi tahun 5 untuk tahun depan..... Penerangan tentang bab asas teknologi dan rekabentuk di mana murid2 perlu mempelajari tentang kit model kereta kawalan jauh...

Sebelah petang.. pembahagian kumpulan dan juga pembahagian tugas untuk bab Sains rumah tangga di mana setiap kumpulan perlu menyediakan bahan untuk menu sarapan pagi dan juga minum petang... Persedian perlulah lengkap dengan hiasan meja termasuklah cara2 melipat napkin untuk 4 orang... yg ni memang aku fail.. x pernah melipat pun.. Untung juga kan datang kursus... dapat ilmu untuk dipraktik dgn murid2.. tapi sekarang zaman IT kan... pakcik GOOGLE pun ada... blh ajer google cari cara2 melipat napkin.. jgn lipat napkin baby sudah...hehe

Menu sarapan pagi our group

menu minum petang
karipap atau epok2
teh o
ada anggur juga

Our team
bersama JU kebangsaan KH/RBT
En Daud B Kamsany
En Nasrum B Chemali

Gambar2 untuk menu minum pagi

gambar2 untuk menu minum petang

yang pasti memang meriah... Semoga apa yg telah diparaktikkan dapat dilaksanakan dosekolah bersama murid2 tahun 5 pada tahun depan...

Akhirnya... my group decide yg munah... sandwich ngn teo.. pastu utk petang.. tea o n karipap.. ni gambar2 aktiviti sepanjang penyediaan menu sarapan pagi n minum petang... sudahnya sblm mkn tgh hari cikgu2 semua kekenyangan dgn menu yg disediakan...

kat sini aku sertakan link untuk dapatkan DSKP bagi RBT tahun 5...
http://web.moe.gov.my/bpk/v2/kssr/

atau terus ke sini
DSKP Tahun 5

bahan sokongan modul DSKP tahun 5
bahan sokongan

Ahad, 4 Mei 2014

Cuti hujung minggu Jumaat atau Ahad

As salam...
Rasanya ramai yg dah tahu... start awal tahun ni.. Johor telah pun tukar cuti hujung minggu dari Sabtu dan Ahad ke Jumaat dan Sabtu...

So.. Peringkat permulaan... rata2 warga Johor agak susah menerimanya.. tambah lagi ianya tidak berkuat kuasa kepada semua... hanya pihak2 tertentu2 sahaja terutamanya gomen... ada juga pihak2 lain yg ikut serta TETAPI kebykkn pihak swasta masih lagi bercuti pada Sabtu dan Ahad...

Masalahnya... bila sama2 keje gomen ataupun yg cutinya sama.. xde masalah.. tapi bagi yg serg gomen.. sorg lg swasta... sangat2 terasa tiada lagi kuantiti masa cuti bersama keluarga... mencari kualiti masa bercuti..
apatah lagi kalau my hubby yg keje shift.. lagi2 terasa..

Mula2 dulu.. x lah rasa sangat... tapi skrg ni.. dah xde masa nak bercuti... Yg mengumumkan cuti ni dulu announce dah kaji betul2 ke tak... atau ada sebab yg tak terucap perlu ubah hari cuti hujung minggu...

Yg hari ni... isteri bekerja... suami kat rumah... nanti jumaat plak suami bekerja.. suami kat rumah... yang hari Saibtu tu bercuti.. ok lah ada juga hari sabtu... yg sabtu bekerja.. bila nak berholiday... moralnya dok umah.. simpan duit...huhuhu

Kalau kat sek... peratus kehadiran murid pada hari Ahad... xde nye 100%.. sbb... fikirlah sendiri..

Mungkin ambik masa untuk merima perubhn ni... walaupun ada kebaikkannya..

TAPI... sangat2 merindui malam minggu dan weekend bersama suami n anak2...

Penangan Mak buyung dah masuk 31weeks...
Mulalah rasa tak terlarat nak membawa... makanya terluah juga di sini tentang cuti...

Makin x larat makin memerlukan yg tersayang sentiasa di sisi..
Masih bersyukur kerana suami tersayang sentiasa disisi berbanding suami yg jauh diperantauan...

Bestnya andai dapat bersantai di sini...





Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~