Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Ahad, 2 Ogos 2015

Raya 2015 ~ Raya ke 3

hari ni plan beraya kat rumh mak sedara sebelah ayah.. Mak Ngah
Siap request nasi ulam.. dah lama tak makan sejak kwen ngn hubby... dah 13 tahun dah.. last makan pun masa arwah wan yg buatkan... sedap nak mkn satu gambar makanan pun x snap...

Kebetuan musim buah... so macam2 ada..


sesi bergambar adalah wajib... dan masa ni semua family ada... dan buat pertama kalinya..
RAF's Big family...

bersama tuan rumah
mak ngah n pak ngah

no 1, 2 dan 3
3 RAF's

Wan ngn cucu2nya
lagi 2 belum pandai posing...

me n Hamzi

Sabtu, 1 Ogos 2015

Raya 2015 ~raya pertama

Bestnya raya tahun ni 2015 dapat balik kampung kat Baling , Kedah
2013 memang turn kat jb
Tahun 2014 plak dalam pantang bersalinkan hamzi
Seronoknya dapat balik makan ketupat palas yang mak buat...
Non stop rasanya makan dan makan je...
Tambah plak ngn menu Laksa kegemaran... Dah habis pantang setahun tak makan laksa.. ni makan lah smula.. nikmatnya... tak terkata..

So Pagi2 raya bersalaman semuanya.. Sesi bergambar family selepas sembahyang raya

 my luvly family

my family with ayah n mak

tambah ngn adik bongsu
yg tengah beraya ngn MIL dia..

kesayangan ayah dan mak

Rabu, 29 April 2015

Cantik dengan Jamu Susuk Dara


[Cantik dengan JSD]
As Salam..
Moga semuanya sihat2 belaka..
jom cantik... 
Dengan jamu susuk dara..
Semuanya ada
Kecantikan dalaman dan luaran

Nak cuba... meh pm shila
Call wasap telegram 0197725730

#agen_diperlukan 0197725730

Selasa, 28 April 2015

Coklat Love Habibi (CLH) by Jamu Susuk Dara

Coklat love habibi JSD tidak mgandungi bahan-bahan herba untuk merapatkan faraj,

tiada bahan untuk kesihatan rahim .

Coklat love habibi mengandungi herba-herba yang terdiri daripada

*lada pahit
*mata pelanduk
*mahkota dewa
*belut
*sarsi
*maduherba lain.

Coklat Love Habibi JSD dirumus khas untuk



*menaikkan ghairah seksual untuk lelaki dan wanita.
*melancarkan peredaran darah
*membuang angin dalam badan
*memudahkan sistem pembuangan kecil dan besar
*menghilangkan sakit-sakit badan,
*lenguh2 badan
*mengurangkan keletihan bekerja.
*atasi masalah senggugut


Cara makan Coklat Love Habibi JSD
Cubit sedikit dan gentelkan.
Kunyah dan minum air.
Disarankan ambil ketika sarapan n makan malam.



Boleh juga diganti sebagai kudap kudap.

Digalakkan jauhkan diri dari minum ais ( angin),
Air kelapa ( tawar ubat n herba), alkohol (panas), durian ( panas)

Berminat pm shila
Call wasap telegram 0197725730
#sayajualjamususukdara
#pengedarsahjsd
#coklatlovehabibi
 — at Jamu Susuk Dara Shila Romli.



Isnin, 27 April 2015

Jamu untuk berpantang


Jamu untuk berpantang

As salam
Bagi yang masih mencari2 lagi produk untuk berpantang..
Meh cuba 
#jamujalinancinta_jjc
Memang best utk merawat rahim.. merawat luka dalaman.. mencantik kulit.. dan paling best boleh banyakkan susu badan..
Nak cuba pm shila 0197725730
#sayajualjamususukdara
#sayapenggunategarjsd
#pengedarsahjsd
#agen_diperlukan 0197725730
#naksihatluardandalam
#naktambahsusu
#nakkulitcantik

Ahad, 26 April 2015

~Baby Dan kak Cik~

Lama juga menyepi...
berangan hari tu nak update tiap2 hari.. TAPI..
tak tercapai hajat dihati...huhu

Baby a.ka. Hamzi Ikhwan... 28.4.2015 (Selasa) ni... genap 10 bulan usia hamzi.. 12/4/2015 baru ni de timbang hamzi... baru 8kg.. makan boleh tahan tapi p ke mana berat nya tuh..

Dah 10 bulan...
#duduk sudah.. tapi kadang2 terbalik juga...hehe
#merangkak pun dah laju... berlawan lagi ngn kak cik Saffa
#Dah berpaut sambil berdiri... kadang berani lepas dua-dua tangan..  tak lama lagi berjalan lah ni...


ka cik Saffa sekarang dah 2tahun 5bulan... Berat dah 13kg...
Mulut... mak aiii.. macam bertih jagung tapi kadang2 kita x faham pun apa yg dia cakap... iyer kan ajer..

Makin nampak keperempuanan nya... TAPI lasak nya mengalahkan abang2...
Suka sangat makan coklat... Masalah nya dari baby sampai sekarang memang susah nak tido... kalau tak jam12 tengah malam ke atas... memang tak tido... mama jadi burung hantu.. datang sekolah tersengguk-sengguk...huhu

mama pulak yang risau lihat gigi kak cik yg jarang2 ni... 

Khamis, 5 Mac 2015

Akhirnya.. Selepas 6 bulan baru dapat gunting rambut

Alkisahnya... Bila mama asyik takde masa je... tertangguh-tangguh 6 bulan nak menggunting rambut Hamzi.. Dah panjang sangat... sekali tengok da macam kak cik Saffa.. panjang siap boleh ikat..

Lagipun my hubby nak cari kedai yang lembut sket bila gunting katanya... kepala budak.. risau plak..
Aku.. ikut kan je..

Semalam tergerak hati nak menggunting kat satu kedai ni.. Yang menggunting boys cina... tapi memang best aa tengok cara dia gunting lembut je kat kepala Hamzi... tak menangis langsung... jadinya sangat2 senang... so yang pasti ada next customer lagi lepas ni...

tak tahan lawak bila mula2 masuk... tukang gunting tu macam tak nak guntingkan... katanya ok aper simpan pajang... puas dok bgtau x nak simpan sebab boy.. dia dok ingat gugurl lah macam kak cik... mula2 gunting tu macam tak happy je dia nak gunting... bila dok cakap ulang kali boy... baru lah laju n happy dia menggunting... Lastly bila cakap kak cik d only girl... baru dia bgtau sy ingatkan yg ni pun girl...hehehe..

 Memang expert lah tukang gunting ni... even Hamzi bergerak sana sini... hasilnya memang sangat memuaskan...


so lepas ni... kedai gunting ni akan jadi kedai gunting family lah... semalam sekali gunting pun 3 orang... Hamzi.. Kak cik Saffa dann abg ngah Hazmi.. return balik nak gunting utk abg long Hazim.. sekali tutup awal lah pulak...

hari ni pulak kita ke sana untuk gunting rambut abg long Hazim plak...

Hasilnya.. dah tido baru dapat selfie rambut baru Hamzi... Nampak makin bulat n garag lah adik..

Memang senang gunting rambut Hamzi... Next entry kak cik plak...


Masalah wanita ~Senggugut~ Sanggup ke tiap2 bulan nak tahan sakit??

[SENGGUGUT....aduuhhh...]
Senggugut teruk smpai guling2??
Merengkot2 dah mcm udang bakar..
Kalo boleh nak bergulung mcm tenggiling..
Sakitnye kan...
Senggugut ni jd sbb darah beku kt dlm rahim tak dpt keluar..
Sebab ape darah jadi beku??
Salah satu sebabnye cik kak..cik puan dok minum ais sblm dan semasa period..
Kalo dh air sejuk, ais dok dlm perut tu tak ke jd beku darah tu..
Kesimpulannye??
Jangan minum air sejuk/ais ketika dlm tempoh period..
P/s:
Nak sentiasa rahim panas??
Nak darah period sentiasa lancar??
Nak hilangkn senggugut??
call wasap telegram 0197725730

Di JSD kami ada penawarnya... tak perlu nak makan pil tahan sakit lagi... tak perlu nak makan ponstan bagai... Jawapan nya kita makan je COKLAT LOVE HABIBI
memang ohsem... Period lancar n lajusss je keluar... 


Rabu, 4 Mac 2015

MASKER VAGINA ~RM25

~MASKER V RM25
KANDUNGAN BAHAN:
*Daun sireh
*cengkih
*manjakani
... *bunga rose putih
*dan serapat
Bahan2 dijemur selama 2minggu kemudian digiling sehingga menjadi serbuk.
Kesan serta merta lebih kurang 30minit:
- lubang vagina menjadi tertutup dan rapat
- rasa kering dan selesa
- rasa gatal-gatal hilang serta merta
Kesan jangka masa panjang:
> jika scrub slowly ketika mencuci, daki2 akan keluar
> faraj akan kembali cerah kemerah - merahan
> tegang
> bibir yang mengelebih akibat kesan beranak akan merapat
> deria sensitif akan menjadi aktif dan membukit tegang
**sesuai digunakan selalu sebagai bedak penjagaan di permukaaan faraj supaya sentiasa awet muda dan nampak dara.**
CARA-CARA:
*diguna selepas setiap kali faraj dibersihkan dan disapu sebagai bedak
*dengan mengunakan jari,sapukan keseluruhan permukaan faraj yang lembab
*setiap kali membersihkan faraj hendaklah scrub keluar daki2 yg melekat pd permukaan faraj
*setelah bersih sapukan kembali masker vagina
PERHATIAN: elakkan menyapu masker ke dalam lubang faraj
Kenapa harus kita bedakkan bunga2 kelopak cinta (miss V) kita tu?
~ kalau dah kawin lama2 berjimak dah berapa banyak kali. bunga2 yang segar pon makin layu. adat benda hidup mcm tu la. tapi...kalau kita bedakkan kelopak2 bunga cinta tu, percaya tak ianya kembali tegang dan membukit. bayangkan tu baru sekali. kalau hari2.
~ pada masa yg sama bila bedak disapu pada miss v, automatik terus rapat. lubang tersebut tertutup. tak ke magic tu namanye.
Kenapa orang mengandung boleh pakai?
~ orang mengandung makin lama baby makin besar dalam rahim. jadi banyak lebihan - lebihan lendir karung baby tolak. jadi no wonder dengan tekanan tu..banyak lendir akan keluar ketika mengandung terutamanya dari masa kesemasa faktor baby membesar. time tu ibu - ibu mengandung sangat susah hati...panties basah, gatal2 semua serba tak kena. so wanita2 mengandung simpan magic powder dalam poket kemana2 u pergi. just sapukan seperti bedak tenang jiwa kamu.
KHASIAT:
¤permukaan faraj akan menjadi tegang dan halus
¤lubang faraj akan menjadi rapat dan tertutup¤menghilangkan kegatalan pada faraj
¤bibir faraj yg mengeleber menjadi rapat kembali dan tegang
¤penggunaan berterusan dan kerap akan mengembalikan warna pink sebenar permukaan faraj
¤area sensitif faraj akan kembali tegang dan akan meningkatkn kemahuan syahwat
Masker vagina RM25 bukan sekadar masker vagina...tapi segala powder
+ boleh rapatkan bibir fajar
+ boleh merawat gatal2 di bahagian faraj...
+ boleh serap keluar keputihan
+ boleh mencerahkan kulit di bahagian faraj
+ menyamankan faraj
+ boleh merawat masalah ruam di bahagian lain
+ boleh jd pengganti deodorant


Selasa, 3 Mac 2015

Coklat Love Habibi _ CLH ~~ Maajun Kuat~~ JSD

Coklat Love Habibi JSD tidak mgandungi bahan-bahan herba untuk merapatkan faraj,
tiada bahan untuk kesihatan rahim .
Coklat Love Habibi mengandungi herba-herba yang terdiri daripada
*lada pahit
*mata pelanduk
*mahkota dewa
*belut
*sarsi
*maduherba lain.
Coklat Love Habibi JSD dirumus khas untuk:
*menaikkan ghairah seksual untuk lelaki dan wanita.
*melancarkan peredaran darah
*membuang angin dalam badan
*memudahkan sistem pembuangan kecil dan besar
*menghilangkan sakit-sakit badan,
*lenguh2 badan
*mengurangkan keletihan bekerja.
*atasi masalah senggugut
Cara makan Coklat Love Habibi JSD
Cubit sedikit dan gentelkan.
Kunyah dan minum air.
Disarankan ambil ketika sarapan pagi n makan malam slps mkn.
Boleh juga diganti sebagai kudap kudap.
Digalakkan jauhkan diri dari minum ais ( angin),
Air kelapa ( tawar ubat n herba), alkohol (panas), durian ( panas)
Mai lekas sapa yg nk kurus, buang angin, ringan2 badan, tambah tenaga, naikkan ghairah bersama pasangan, nak lancarkan period, nk legakan senggugut, semua boleh...
berminat meh lekas pm Rafshila Pengedar Jsd JB
call wasap 0197725730
Syukur Alhamdulillah
rezeki berjaya hamil dengan asbab makan CLH
melawaskan perut
yang rasa susah nak membuang
digalakkan makan
tak caya???
tengok dari 5-6 hari sekali 
dah jadi 2hari sekali p toilet
ok lah tu kan :-)


Isnin, 2 Mac 2015

Hamzi Ikhwan turns 8 months ~28 Februari 2015~

Syukur Alhamdulillah Hamzi sihat dan membesar dengan baik... Semalam cek up bulanan macam biasa kat Klinik Gelang patah... Macam mana lah masa nurse tu tanya aku leh jawab Hamzi baru 7months... padahal dah 8months pun... diam tak diam lagi 4bulan cukup setahun...

Semalam timbang cuma naik 100g ajer.. sekarang ni baru 7.7Kg.. Tapi tengok gambar n masa dukung.. terasa semangat nya...

rasa macam baru je bersalin kan dia... Mamanya lom ganti lagi puasa sebulan sbb Hamzi tahun lepas nak sangat keluar malam nak puasa tuh... huhuhu :-(

dah lama juga tak bercerita tentang bujang bongsu ni... harapnya lah kan... hehe
#dah pun meniarap
#bergerak ke depan pun sudah
#sekarang main angkat2 bontot... tak tahu lah nak duduk dulu or merangkak dulu
#dah makan solid food ikut kesesuaian bulan lah kan... yg pasti belum ada tambahan garam dan gula
#sayangnya mama dah bagi campur dgn susu formula (kat rumah pengasuh). blik rumah BF ajer...

So cam biasa lah kan gambar sebagai kenang-kenangan...

8 months
Rambut dah panjang.. x sempat nak p kedai gunting rambut..
Kesian selsema n batuk..

Hamzi Ikhwan 7months

7months

5months


saya bulat
5months

4 months
gigih kak cik Saffa nak tolong pegangkan
bukan main excited lagi







Kurus dengan murah mudah ala2 slimming centre. dari JSD

Kurus dengan murah mudah ala2 slimming centre.
1. Medicated Deep Heat Lotion JSD
Membantu untuk memecahkan lemak2 berlebihan. Boleh disapu pada bhgn:
》bwh dagu
》perut
》paha
》lengan
》digunakan sebagai urutan refleksiologi bagi mengurangkn tekanan pada kaki bagi melancarkan peredaran darah.
2. Magic Body Slim Soap.
Digunakan ketika mandi. Ala2 scrub badan. Kandungan utama adalah seaweed dan pegaga. Murah jimat dan berkesan
Digunakan diseluruh badan terutama tmpt bermasalah seperti:
》selulit
》jerawat badan
》tumit pecah
》pelipat gelap seperti ketiak, celah peha dan buku lali
》kesan reganggan selepas bersalin
Kenapa saya promote Medicated Deep Heat Lotion & Magical Bodyslim Soap ni 1 set??
Bila kita guna Medicated Deep Heat Lotion ni, kita akan rasa panas sangat dan pedih..Sebab Hot Lotion ni keluaran hampir setanding dengan slimming centre terkemuka
kat malaysia ni..
Magical Bodyslim Soap dikeluarkan bersama untuk melegakan rasa kesan panas dan rasa pedih/panas dan gatal Medicated Deep Heat Lotion..
Fungsi Magical Bodyslim Soap ini untuk memberikan kesan segar dan semulajadi dingin..
Berminat.. pm Pengedar Jsd JB Rafshila
Call wasap 0197725730
terkezut n terkujat
dah boleh pakai baju size M
lawasnya
kurang lah buncit perut tuh

Ahad, 1 Mac 2015

Selesa bershopping??? nak tau caranya..

Hari ini ramai orang keluar shopping kan?


Tahu tak bila badan wanita penat, rahim akan mengeluarkan sejenis cecair dan turun sebagai keputihan. 

Lebih2 lagi kalau menggunakan public toilet memang permukaan faraj akan merenyam - renyam.
Tahu tak tips apa yang best untuk keselesaan bershopping dan bersantai2 bersama keluarga?
Sapukan magic powder masker vagina setiap kali menggunakan tandas awam.


Sila ajarkan kepada anak2 yg seawal umur 3tahun supaya permukaan faraj tidak gatal2.

Ibu2 gunakan bonus ini, meruang setiap kali masuk tandas menggunakan magic powder masker vagina.


Big bonus !!!


Big bonus !!!


Faraj bersih, sehat dan sempit.
Masker Vagina (MV)
RM 25

Berminat nak cuba, meh pm Rafshila Pengedar Jsd JB
call.. wasap... telegram 0197725730

Khamis, 26 Februari 2015

Jalan2 @Tesco Mutiara Rini, Jb

Last day cuti CNY hari Isnin 23/2/2015

Bawakan anak2 ni berjalan2 kat Tesco Extra Mutiara Rini. Misinya mencari meja study n rak untuk koleksi novel2 Hazim...

Hazim suka sangat ke sana sebab nya dia mesti nak beli novel BI yg dia suka.. Setiap kali mesti ambil 2buah buku...

Berbeza ngn mak dia dulu kumpul novel penyiasatan tapi dalam BM lah... Hazim plak semua novelnya dalam BI... Ada 2 buah je novel Bm tu pun... puas paksa soh baca...

Sambil2 nak tunggu buku yg dia pilih... mula lah mama nyer snap2 gambar jap...

buzy memilih buku sbb banyak sangat nak wat koleksi
tak pasti yg mana dia perlu baca dulu

Bukan senang nak dapat gambar Hazim tengok camera

Menunggu papa bayar
kita rehat jap..
Hazim n Hamzi

Kakak saffa
Semua benda dalam tesco klau boleh dia nak beli

Abang Ngah Hazmi
Budak ini memang suka bergambar

Geram nya saya....

Peneman setia
kakak.. Peace or Hi 5!

Ini lah rak buku yang Hazim pilih
gambar meja lupa plak nak ambik..
next entry nanti kita tunjukkan gambar meja n rak buku yg telah siap deco


Rabu, 25 Februari 2015

Atasi masalah resdung bersama set resdung dari JSD

Klu anda Bleh tahan bersin pagi2..
Klu anda Bleh tahan gatal2..
Sila abaikn post ni..
Anda ada tanda- tanda seperti berikut????
>> Hidung tersumbat dan berbau busuk ???
>> Gatal-gatal di kawasan muka, telinga, mata dan hidung???
>> Hidung kerap berair walaupun tidak selsema???
>> Kerap bersin terutama di waktu pagi????
>> Rasa berat muka atau sakit terutama di kawasan antara mata???
>> Sakit tekak sacara berpanjangan serta berulang???
>> Mengalami demam atau rasa tidak sedap badan secara berpanjangan????
>> Kerap sakit kepala atau migraine???
Tanda-tanda diatas muncul secara berulang terutama di waktu pagi, cuaca sejuk, tempat berhabuk, selepas mengambil makanan laut, belacan, budu, cencalok dan sebagainya. Sekiranya anda mempunyai tanda-tanda tersebut, kebarangkalian anda mempunyai penyakit resdung dan jika dibiar belarutan, masalah resdung boleh menyebabkan kecacatan. Sehingga memerlukan rawatan pembedahan yang mana kosnya lebih tinggi.
Kepada anda yang mcengalami tanda resdung seperti di atas, cepat-cepatlah bertindak sebelum penyakit resdung anda menjadi lebih kronik. Oleh itu bertindaklah segera, cegah sebelum parah dapatkan rawatan anda sekarang. Di Jsd kami ada produk boleh merawatnya….. cubalah
MAGIC CLEAR SINUS SOAP
Kebaikan:
~ Menghilangkan hama resdung dan mencegah hidung tersumbat.
~ Mengurangkan kegatalan pada mata dan muka.
~ Menghilangkan jerawat, bintik-bintik hitam dan parut nipis dimuka dengan membunuh bakteria yang menjadi punca jerawat halus dan jerawat batu.
~ Membantu dan mencerah, melembut serta menyegarkan kulit muka.
Cara Penggunaan:
Buih dan gosokkan dengan lembut ke seluruh muka dan
badan kemudian bilas sehingga bersih.
Sesuai untuk semua jenis kulit terutama yang bermasalah
JAMU SERI CAHAYA
~Fungsi: Merawat masalah resdung seperti alahan cuaca, makanan (makanan laut)
~ Mengurangkan masalah selsema, bersin dan gatal-gatal dibahagian seluruh muka terutama hidung, kerongkong dan telinga
~ Mengurangkan masalah hidung berbau busuk
Cara pengambilan:
~ 2 biji pagi dan 2 biji malam selepas makan
BEDAK SERI CAHAYA
Fungsi :
~Menghilangkan bintik hitam dan parut jerawat.
~Menghilangkan resdung dan gatal-gatal di bahagian muka, hidung.
~Merawat masalah hidung berbau busuk, mata berair dan jerawat kasar.
~Melicinkan kulit muka.
~Juga boleh digunakan untuk masalah ruam dan kayap.
Cara penggunaan : Goncang dan sapu pada bahagian yang diperlukan sekerap yang mungkin (seperti memakai bedak sejuk)
(@‿@) ✿ (@‿@)
JOM berJSD.. Inshaa allah JSD ada penyelesaian...
"your secrecy is our priority..
Jom baca Testimoni dari pengguna yang berjaya mengurangkan gatal.. 
bukan muka aje.. malah satu badan.

Nak try meh le pm kita Rafshila Pengedar Jsd JB
tak pun boleh call wasap 0197725730

bersin kurang
jerawat pun makin kurang
muka makin cerah berseri
jamu seri cahaya RM48
Bedak Seri cahaya RM36
Magic clear sinus soap RM28.90

Selasa, 24 Februari 2015

Kosmetik by JSD

As salam semua yang sudi singgah n baca blog ni...

JSD lagi... Dah nama nye berniaga jamu susuk dara... mestilah nak story lagi produk2 dari JSD... Kali ni Kosmetik dari JSD

magic collagen kiss RM25
Magic pretty dara RM76 

Ni hasilnya 
Dulu x boleh berlipstik tapi sekarang dah boleh
foundation palk.. memang best.. tak berminyak n tahan lama
bak kata hubby... dr muka kusam.. touch up sket je dah macam make up artis
suka aii suami puji..

Nak try meh le pm Rafshila Pengedar Jsd JB
tak pun boleh call wasap 0197725730
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~