Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Khamis, 26 Februari 2015

Jalan2 @Tesco Mutiara Rini, Jb

Last day cuti CNY hari Isnin 23/2/2015

Bawakan anak2 ni berjalan2 kat Tesco Extra Mutiara Rini. Misinya mencari meja study n rak untuk koleksi novel2 Hazim...

Hazim suka sangat ke sana sebab nya dia mesti nak beli novel BI yg dia suka.. Setiap kali mesti ambil 2buah buku...

Berbeza ngn mak dia dulu kumpul novel penyiasatan tapi dalam BM lah... Hazim plak semua novelnya dalam BI... Ada 2 buah je novel Bm tu pun... puas paksa soh baca...

Sambil2 nak tunggu buku yg dia pilih... mula lah mama nyer snap2 gambar jap...

buzy memilih buku sbb banyak sangat nak wat koleksi
tak pasti yg mana dia perlu baca dulu

Bukan senang nak dapat gambar Hazim tengok camera

Menunggu papa bayar
kita rehat jap..
Hazim n Hamzi

Kakak saffa
Semua benda dalam tesco klau boleh dia nak beli

Abang Ngah Hazmi
Budak ini memang suka bergambar

Geram nya saya....

Peneman setia
kakak.. Peace or Hi 5!

Ini lah rak buku yang Hazim pilih
gambar meja lupa plak nak ambik..
next entry nanti kita tunjukkan gambar meja n rak buku yg telah siap deco


Rabu, 25 Februari 2015

Atasi masalah resdung bersama set resdung dari JSD

Klu anda Bleh tahan bersin pagi2..
Klu anda Bleh tahan gatal2..
Sila abaikn post ni..
Anda ada tanda- tanda seperti berikut????
>> Hidung tersumbat dan berbau busuk ???
>> Gatal-gatal di kawasan muka, telinga, mata dan hidung???
>> Hidung kerap berair walaupun tidak selsema???
>> Kerap bersin terutama di waktu pagi????
>> Rasa berat muka atau sakit terutama di kawasan antara mata???
>> Sakit tekak sacara berpanjangan serta berulang???
>> Mengalami demam atau rasa tidak sedap badan secara berpanjangan????
>> Kerap sakit kepala atau migraine???
Tanda-tanda diatas muncul secara berulang terutama di waktu pagi, cuaca sejuk, tempat berhabuk, selepas mengambil makanan laut, belacan, budu, cencalok dan sebagainya. Sekiranya anda mempunyai tanda-tanda tersebut, kebarangkalian anda mempunyai penyakit resdung dan jika dibiar belarutan, masalah resdung boleh menyebabkan kecacatan. Sehingga memerlukan rawatan pembedahan yang mana kosnya lebih tinggi.
Kepada anda yang mcengalami tanda resdung seperti di atas, cepat-cepatlah bertindak sebelum penyakit resdung anda menjadi lebih kronik. Oleh itu bertindaklah segera, cegah sebelum parah dapatkan rawatan anda sekarang. Di Jsd kami ada produk boleh merawatnya….. cubalah
MAGIC CLEAR SINUS SOAP
Kebaikan:
~ Menghilangkan hama resdung dan mencegah hidung tersumbat.
~ Mengurangkan kegatalan pada mata dan muka.
~ Menghilangkan jerawat, bintik-bintik hitam dan parut nipis dimuka dengan membunuh bakteria yang menjadi punca jerawat halus dan jerawat batu.
~ Membantu dan mencerah, melembut serta menyegarkan kulit muka.
Cara Penggunaan:
Buih dan gosokkan dengan lembut ke seluruh muka dan
badan kemudian bilas sehingga bersih.
Sesuai untuk semua jenis kulit terutama yang bermasalah
JAMU SERI CAHAYA
~Fungsi: Merawat masalah resdung seperti alahan cuaca, makanan (makanan laut)
~ Mengurangkan masalah selsema, bersin dan gatal-gatal dibahagian seluruh muka terutama hidung, kerongkong dan telinga
~ Mengurangkan masalah hidung berbau busuk
Cara pengambilan:
~ 2 biji pagi dan 2 biji malam selepas makan
BEDAK SERI CAHAYA
Fungsi :
~Menghilangkan bintik hitam dan parut jerawat.
~Menghilangkan resdung dan gatal-gatal di bahagian muka, hidung.
~Merawat masalah hidung berbau busuk, mata berair dan jerawat kasar.
~Melicinkan kulit muka.
~Juga boleh digunakan untuk masalah ruam dan kayap.
Cara penggunaan : Goncang dan sapu pada bahagian yang diperlukan sekerap yang mungkin (seperti memakai bedak sejuk)
(@‿@) ✿ (@‿@)
JOM berJSD.. Inshaa allah JSD ada penyelesaian...
"your secrecy is our priority..
Jom baca Testimoni dari pengguna yang berjaya mengurangkan gatal.. 
bukan muka aje.. malah satu badan.

Nak try meh le pm kita Rafshila Pengedar Jsd JB
tak pun boleh call wasap 0197725730

bersin kurang
jerawat pun makin kurang
muka makin cerah berseri
jamu seri cahaya RM48
Bedak Seri cahaya RM36
Magic clear sinus soap RM28.90

Selasa, 24 Februari 2015

Kosmetik by JSD

As salam semua yang sudi singgah n baca blog ni...

JSD lagi... Dah nama nye berniaga jamu susuk dara... mestilah nak story lagi produk2 dari JSD... Kali ni Kosmetik dari JSD

magic collagen kiss RM25
Magic pretty dara RM76 

Ni hasilnya 
Dulu x boleh berlipstik tapi sekarang dah boleh
foundation palk.. memang best.. tak berminyak n tahan lama
bak kata hubby... dr muka kusam.. touch up sket je dah macam make up artis
suka aii suami puji..

Nak try meh le pm Rafshila Pengedar Jsd JB
tak pun boleh call wasap 0197725730

Isnin, 23 Februari 2015

Cuti2 CNY @Gelang Patah, Johor

Cuti CNY tahun ni cuma 6hari bermula dari Rabu (18/2/15) sampai hari Isnin (23/2/2015)
xde plan nak berjalan ke mana2... buat masa sekarang nak tunggu anak2 besar sket exspecially Saffa ngn Hamzi.. baru lah senang nak bergerak ke sana sini.. Kalau ikut hati ni nak ajer ke mana2 hilangkan stress bekerja...  Memikirkan penatnya... tahan2 sket hajat di hati tuh.

Sudahnya 2hari mengemas rumah... Hari Jumaat baru balik rumah MIL... Kebetulan ada plak sedara hubby dr Spore datang sana... Jadi meriah lah sket... Decide tido sana sbb dah lama sgt tak dapat tido.. memandangkan cuti yg tak sama antara hubby... Aku cuti Jumaat n Sabtu... Hubby plak cuti Ahad.. Pastu Sabtu aku ada je aktviti kat sekolah... bila masa nya nak berkumpul n tido kampung... :-(
Balik sana... sepupu sepapat Budak2 ni juga ada sbb cuti kan... Lagi lah meriah suasana.. dapat juga budak2 tu rasa bercuti...

so cam biasa lah layan gambar2 masa kat rumah MIL...

 Hamzi dah kepenatan

pagi Sabtu.. berkumpul di pagi hari.. playing games
Petang berbasikal.. berlari2.. bersuka ria..

Budak kecik ni paling happy
suka sangat tengok abang2 n kakak2 berlari sana sini
kak cik Saffa.. pening mama ngn papa
anak dara sorg ni takut org.. berkepit ajer..
parah lah anak dara sorg nih

Dah penat berlari
jatuh luka
sudahnya dua2 mengadap tab
hilangkan sakit..

Seronok sangat bila dapat tengok sepupu sepapat ni berkumpul... bukan selalu pun dapat bersama... 
Moga ikatan sesama keluarga akan bertambah baik dan semakin utuh...

Khamis, 19 Februari 2015

LIPSTICK JSD ~ MAGIC COLLAGEN KISS (MCK)

Magic Collagen Kiss
untuk bibir yg menawan dgn collagen agar bibir anda sentiasa lembab..
seksi warna mengikut drh anda :) 

RM25 postage sem rm6/ssrm10



 -Sebagai penyeri warna bibir semulajadi mengikut suhu badan dan darah.

 -Melembapkan bibir yang kering dan merekah.

 -Sesuai juga untuk bibir yang gelap akibat merokok dan faktor keturunan.

 -Sesuai digunakan oleh lelaki dan wanita. 

-boleh pink kan puting dan bibir vagina

 -dijadikan blusher semulajadi 

-tahan lama 

-mengandungi kolagen 

-bibir nampak mungil dan penuh. 

Hanya di JAMU SUSUK DARA

call wasap 0197725730

TESTIMONI


Testimoni dari diri sendiri
memang dah x pakai lipstick lain sbbnya memang alergy
dengan lipstick ni baru merasa balik bibir ada lipstick.. 
Dah hampir lbh 10thn tau x pki lipstick sbb kalau pakai je bibir jadi bengkak
dengan MCK bibir jadi merah semula



Rabu, 18 Februari 2015

FOUNDATION JSD ~MAGIC PRETTY DARA (MPD)

JSD long lasting foundation 

complete dalam 1 sapuan 

1) tahan sehingga 16jam tanpa touch up. 

2) kalis air 

3) kalis peluh

 4) uv protector 

5) mengawal minyak dimuka ( oil control ) 

6) menutup bekas jerawat dan parut jeragat 

7) menutup benjolan jerawat dgn kemas sambil merawat mempercepatkan jerawat mengecut 

8) hanya sapu cream foundation jsd tanpa perlu bedak compact atau bedak debu. 

9) sapuan yg nipis dan ringan serta sangat ringkas 

10) tidak melekit 


Harga pasaran : 

20mg RM128 
(Sekarang harga promosi RM76)

10mg RM76


Memang best guna
dari pagi sampai petang flawless jer tau

Berminat nak cuba
call pm wasap 0197725730



Selasa, 17 Februari 2015

Jamu Susuk Dara (JSD) ~ di Gelang Patah, Johor

Bila sebut je Jamu udara... Mest ramai yg risau mendengarnya..
Macam2 isu yg panas-panas... TAPI kami pengguna tegar samada AGEN, PENGEDAR dan STOKIS yang SAH tak pernah ambik pusing... Bila HOT... GLAMER lah kan... So ada2 ajer yg akan tolong "mempromosikan" JAMU SUSUK DARA atau singkatannya JSD.....

So yang masih tercari2 di mana nak mendapatkan JAMU hebat ini...
Meh pm Rafshila Pengedar Jsd JB
tak pun kita calling2... pm... wasap 0197725730
yg dekat kita set time jumpa blh COD...
Tak pun...  boleh ajer kita guna khidmat pos laju... tunggu ajer depan rumah... barang sampai terus pada anda...

Jom baca testimoni...

Coklat Love Habibi (CLH) RM48

Femenine Wash (FW) RM48

Masker Vagina (MV) RM25
Femenine Wash (FW) RM48


Ahad, 15 Februari 2015

.:Jamu susuk dara ~susuk moden:.

Diam tak diam dah 2 tahun dah jadi pengguna tegar JSD... dah boleh celebrate birthday 2th guna JSD pada 22/2/2015... Bersyukur sangat dipertemukan dengan produk hebat ni... Bukan sajer2 nak cakap... TAPI sebab dah katanya TEGAR... semua produk dah guna n tetap sampai sekarang dan pastinya kesannya juga cukup memuaskan...

Bukan saya je guna TAPI suami n anak2 juga pengguna TEGAR JSD...

Ni Testimoni tau...Jom baca MANIS... MANTAP... PENUH RAHSIA...

Asal dengar Jamu susk dara je... semua mesti fikir utk hubungan suami isteri ajer... JANGAN lah macam tu... Actually banyak kegunaannya... Nak cantik! nak sihat!.. Nak wangi! nak anak2 CERDAS!
 Semuanya ada...  Meh pm Rafshila Pengedar Jsd JB
tak pun boleh juga SMS wasap 0197725730


Lamanya menyepi~Rindu

Dah lama sangat tan buka blog kesayangan ni.... hari ni berkesempatan n tiba2 rasa rindu nak update blog... Masuk tahun baru ni teramat lah bizy ngn kerja hakiki...
ditambah dengan kepenatan melayan 4org anak (bukan merungut K)... tapi tu lah hakikatnya... memang terasa..

sekali tengok last post pada 14/10/2014 dan hari ini 15/02/2015... Diam tak diam 4 bulan sudah tak buka langsung blog.. rasa rindu sgt nak mcam dulu hari2 dapat update..

 Bukannya tak nak TAPI GB baru sekrg ni agak kurang prihatin bila setiap Sabtu ada je program sekolah.... w/pun ada pekeliling yg menyatakan sebulan hanya 2 kali Sabtu... TAPI setakat ni dah  berturut Sabtu ada jer program yg dirancang...

Tambah lagi dengan meeting yg kadang2 sampai jam 4 petang.... masa bersama family juga jadi terbatas... Sedih bila lihat anak2 yg kerinduan sbb masa mak nya byk habis masa kat sek ajer..

Saffa dah makin membesar... makin pandai tunjukkan sifat kewanitaannya.. berjalan ke mana dah pandai nak bawa bag aje...  Ikut tahun ni dah pun masuk 3thn.. ikut bulan tunggulah November nanti...

Adik Hamzi dah pun 7 bulan... dah mula bergerak ke depan... nak merangkak atau duduk dalam usaha..

Abg Ngah Hazmi dah 6thn... masih lagi di Pra Sekolah yg sama mama mengajar... senang nak uruskan... Sukanya dia bila tahun ni dapat jadi ketua kelas even dekat pra je pun... Itu lah kan keletah kanak2 yg menghiburkan


Abg Long this year dah darjah 4.. Banyak sangat perubahan... bantu mama jaga Hamzi... Bantu Hazmi bersiap pagi2 sebelum ke sekolah.. makin nampak tanggung jawab sebagai abg long...
kenangan tahun lepas bila rezeki dapat grand prize masa hari keusahawanan sekolah

Semoga anak2 mama n papa sentiasa sihat n berjaya...



Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~