Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Khamis, 5 Mac 2015

Akhirnya.. Selepas 6 bulan baru dapat gunting rambut

Alkisahnya... Bila mama asyik takde masa je... tertangguh-tangguh 6 bulan nak menggunting rambut Hamzi.. Dah panjang sangat... sekali tengok da macam kak cik Saffa.. panjang siap boleh ikat..

Lagipun my hubby nak cari kedai yang lembut sket bila gunting katanya... kepala budak.. risau plak..
Aku.. ikut kan je..

Semalam tergerak hati nak menggunting kat satu kedai ni.. Yang menggunting boys cina... tapi memang best aa tengok cara dia gunting lembut je kat kepala Hamzi... tak menangis langsung... jadinya sangat2 senang... so yang pasti ada next customer lagi lepas ni...

tak tahan lawak bila mula2 masuk... tukang gunting tu macam tak nak guntingkan... katanya ok aper simpan pajang... puas dok bgtau x nak simpan sebab boy.. dia dok ingat gugurl lah macam kak cik... mula2 gunting tu macam tak happy je dia nak gunting... bila dok cakap ulang kali boy... baru lah laju n happy dia menggunting... Lastly bila cakap kak cik d only girl... baru dia bgtau sy ingatkan yg ni pun girl...hehehe..

 Memang expert lah tukang gunting ni... even Hamzi bergerak sana sini... hasilnya memang sangat memuaskan...


so lepas ni... kedai gunting ni akan jadi kedai gunting family lah... semalam sekali gunting pun 3 orang... Hamzi.. Kak cik Saffa dann abg ngah Hazmi.. return balik nak gunting utk abg long Hazim.. sekali tutup awal lah pulak...

hari ni pulak kita ke sana untuk gunting rambut abg long Hazim plak...

Hasilnya.. dah tido baru dapat selfie rambut baru Hamzi... Nampak makin bulat n garag lah adik..

Memang senang gunting rambut Hamzi... Next entry kak cik plak...


Masalah wanita ~Senggugut~ Sanggup ke tiap2 bulan nak tahan sakit??

[SENGGUGUT....aduuhhh...]
Senggugut teruk smpai guling2??
Merengkot2 dah mcm udang bakar..
Kalo boleh nak bergulung mcm tenggiling..
Sakitnye kan...
Senggugut ni jd sbb darah beku kt dlm rahim tak dpt keluar..
Sebab ape darah jadi beku??
Salah satu sebabnye cik kak..cik puan dok minum ais sblm dan semasa period..
Kalo dh air sejuk, ais dok dlm perut tu tak ke jd beku darah tu..
Kesimpulannye??
Jangan minum air sejuk/ais ketika dlm tempoh period..
P/s:
Nak sentiasa rahim panas??
Nak darah period sentiasa lancar??
Nak hilangkn senggugut??
call wasap telegram 0197725730

Di JSD kami ada penawarnya... tak perlu nak makan pil tahan sakit lagi... tak perlu nak makan ponstan bagai... Jawapan nya kita makan je COKLAT LOVE HABIBI
memang ohsem... Period lancar n lajusss je keluar... 


Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~