Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Ahad, 18 Disember 2016

Jom bercuti ke Melaka

Cuti sekolah...
Plan hubby ajak anak2 jalan-jalan..

on d way ke Melaka

Kebetulan ada jemputan kenduri kawen cikgu sekolah pada 17.12 di Merlimau...

So decide pergi awal pada Khamis 15.12... Stay sana 2 hari hingga 17hb

Biasalah kalau ke melaka kena booking awal... gatal x booking... bila nak g baru nak cari...
Hotel2 yg ada swimming pool dah penuh..

Cari homestay dapat lah kat d'alai homestay

memandangkan harga semalam RM90... lihat plak gambar2 kat d'alaihomestay.com
punya lah yakin ada lah ruang tamu dan dapur pada satu kawasan..

Tinggi sangat harapan... dok fikir bila homestay mesti ada ruaang tamu n dry kithen n satu bilik tido...
Sampai je sana...

hurmmmm.... memang frust sesangat... hanya ada satu bilik dgn 1 katil besar...
ruang tamu bangunan lain.. dapur pun bangunan lain..
Lagi menyedihkan kat ruang bilik air besi pengangkut tuala pun takde...
tempat nak letak sabun pun xde...

Ruang utk tido tu... ada tv yg xde remote.. ada aircond pun xde remote.. berangan bangun pagi nak wat air panas.. pun xde juga cerek air..

memang rasa tertipu sangat lah ngn pihak pengurusan d'alai homestay.. berbual dgn family2 lain yg dtg pun rata2 katanya tertipu dgn gambar blog yg ditunjukkan..

Cuma yg jadi pengubat balik.. ada 3buah kolam yg menyebabkan anak2 happy mandi2.. itu je lah yg sedikit menarik...

so betul2 gunakan untuk tidur sahaja... utk relax bercuti memang tak disyorkan...
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~