Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Ahad, 25 Disember 2016

[MUDAH LEKAT BUKAN PETANDA SUBUR‼️]

[MUDAH LEKAT BUKAN PETANDA SUBUR‼️]
Baru tau ilmu baru dari bidan sebenarnya ibu ibu yang cepat lekat ni bukan bermakna subur sahaja tapi antaranya sebab peranakan ibu ibu dah ke bawah.
Maksudnya tak naik di tempat sepatutnya di bahagian atas pusat. Tu yang senang lekat. Bahaya kalau biarkan. Boleh tombong. Kalau bersalin silap silap boleh PPH lagi lagi yang jarak dekat dekat.
Biasalah perempuan, semua benda dia kena buat.. Dari angkat anak kecil sampai yang besar..benda benda berat lagi, buat kerja dapur, kerja rumah, layan anak layan suami... Nak tunggu rehat bila waktu betul betul sakit.. tu pun dah tak guna.. jadi jangan abaikan rahim kita yg satu tu.. jagalah sebaiknya.. peranan suami pun besar sebenarnya..rahim tu nak guna lama . mahkota setiap wanita..
" urut peranakan tu kena selalu..bukan sekali lepas bersalin je.. bayangkan 3 tahun sekali baru ada anak.. urut sekali je dlm 3 tahun tu pulaktu gaya hidup memang tak berapa nak sihat..apa jadi kat peranakan kita...makan, pantang,tidur tak jaga,lenjan kasi habis..angkat benda berat dah biasa...lagi lagi kt Bandar ni susah nak cari tukang urut yg betul2 pengalaman dan ikhlas..byk yg urut sekadar tekan2 atas kulit je tp byrn bukan main..sengkak pun xbuat.. pergi spa pun pastikan dibuat sengkak dan kalau ada tungku kt rumah, rajin2kan tungku rahim dan belakang bdn dkt bhgn pinggang dan pinggul seminggu sekurang2nya 3x...beranak putus banyak urat lg2 anak lelaki... jgn buat main rahim ni.. kita rasa kita sihat tp sbnrnya banyak penyakit..lg2 yg hat muda2 ni... "
huhu..terasa beb... baik tokk..cucu ikut pesan atok..patutlahh ibu ni Allah bg senang masuk syurga..sbb besar sgt pengorbanan mereka...
moral of the story, apart from rezeki dan yg memang jenis rahim rendah, senang lekat bukan petanda subur sangat ..check peranakan kita balik..check gaya hidup kita...jaga rahim jaga emosi... inshaaAllah baik semuanya...
Copy paste
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~