Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 10 Mei 2017

Apakah Darah Bantal? Jom baca

Apa itu darah bantal?
Darah bantal merupakan sejenis darah yang terkumpul selama di dalam perut ibu yang hamil selama 9 bulan atau kurang ia terkandung bersama uri. Sering dikenali sebagai “alas bayi” kerana persis seperti “bantal” bagi bayi di dalam rahimnya.
==========
Bagaimanakah tekstur Darah Bantal?
Lazimnya ia berbentuk sebesar penumbuk akan tetatapi bertekstur lembut. Amnya ia akan selalu keluar secara berketul-ketul pada hari pertama dan kedua tika ibu itu sedang menjalani masa berpantang. Darah bantal keluar ketika uri dikeluarkan. Kadang-kadang Darah Bantal ini para ibu akan dapat merasakan seperti ada seketul daging keluar dari “bawah faraj.
==========
Apakah kesannya jika Darah Bantal tertinggal dalam badan?
Kesannya jika Darah Bantal tertinggal dalam badan ia boleh menjadi sejenis darah beracun yang boleh menyebabkan ibu merasa sakit di bahagian ari-ari seperti contraction hendak bersalin lagi atau seperti mengalami senggugut teruk. Ada waktu terkadang mengalami sakit yang agak keterlaluan sehingga keadaan ibu berlutut bertemu dagu. Ada sesetengah kes sakitnya menyukarkan ibu untuk berjalan ataupun bergerak.
==========
Bagaimanakah caranya untuk mengeluarkan Darah Bantal?
Biasanya ia akan keluar dengan sendiri. Akan tetapi apbila terasa seperti darah ini masih ada, ibu dalam keadaan sakit bersalin (contraction) yang teramat sangat, maka perlu dipanggil mak bidan yang pro atau ahli perubatan moden untuk melakukan kaedah memutar dibahagian pusat ibu. Apabila Darah Bantal ini dikeluarkan secara keseluruhan, maka badan si ibu akan secara automatik menjadi ringan dan mudah pergerakn seperti biasa.
==========
Sekiranya darah bantal masih tidak keluar, pastikan anda mengambil JAMU JALINAN CINTA dan selepas pantang 45 hari gunakan JAMU PENGANTIN DARA untuk menarik keluar darah bantal, darah kotor dan beku serta membersih saluran peranakan yang sudah tentu mempunyai saki baki yang tidak lawas. ini penting untuk menjaga kesihatan rahim dan miss v agar tidak berbau. Malah miss v juga akan kembali dara seperti sediakala.
==========
WHATSAPP 0197725730

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~