Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Isnin, 14 September 2009

Ooooo... Balik Kampung

Sebenarnya takde pe2 sgt nak distorykan pun... Cuma aku n family skunk nie tgh x sabar nak tunggu hari jumaat... Kan per tahun ni turn raya kat Kedah jd dapatla aku balik Kedah... Rasa2 last aku balik dulu pun tahun lps cz arwah nenek meninggal... Aku ni sbenonya org Baling, Kedah tapi dr 1996 aku dah start dok Jb sejak dr mula2 blaja kat UTM Skudai, dah tu plak tahun 2002 aku kawin plak ngn org Gelang patah, Johor. Terus la aku ni melekat kat selatan Semenanjung Malaysia... Bila dah Utara jumpa Selatan, mulalah bila raya jer tunggu turn negeri masing2...
Kira ni la minggu last aku ngajar...

Aku nak citer sket sal tema baju raya tahun ni cz dah kata nak raya kat kedah, Aku pun contact la fmly kat sana tanya warna baju.... nak dijdkan citer adk aku yg tengah tu bgtau la kuning diraja tp nak ke arah warna hijau.... tak ke compius aku dengar.... Tapi xpe la cz hati berkobar2 nak blk Kedah aku n suami p la Shopping kat Plaza Angsana......... Kira kalau kat Johor ni tu la tmpat plg femes.... nak cr parking kat dlm bangunan sure xde so aku prking kat tapak parking dia yg memg besar tp cnfrm x slamat.......... 5 jam aku pusing2 lastly tak jumpa pun warna yg aku cari.... Tensen punya pasal aku main angkut jer la tapi stay warna kuning... Yg jd masalahnya cz suami ku ini beso orgnyr... nak cr XXXL tu yg x jumpa2.... Dah penat aku bl utk aku, suami n Hazim jer... Adik Hazmi tunggu tahun depan br pakai bj Melayu k...

Habis bab shopping, sumer dah penat... Hazim yg x pose tu minta blkan Donut, 6 donut aku bl... Sampai kat kete... bunyikan alarm terus la masuk nak blk rumah aku la....... Singgah kat rmh org yg jaga Hazmi cz takut nak bw dia yg baru 3 bulan lbh tu. Hazim tengur "papa bl tayar baru ker?" Aku n husben pun tengok la tayar nyer, dah lambg proton tu kena kopek... Maka beraya lah aku kat Kedah tahun ni ngn tayar kete yg rongak... Memang bengang cz naper la kete aku yg jd mangsaa????????

Pe2 pun yg berlaku , Hazim hr2 asyik tanya bila nak balik umh Wan... Bukan anak jer yg excited... mama dia pun sama... Yg pasti aku dah apply cuti jd lepas jer sahur hr Jumaat dlm kol 6am... bertolak lah aku satu family blk Baling Kedah... Memang best cuma yg sedey nyer adk aku yg bongsu x dapat beraya bersama thn ni cz di de praktikal kat Petronas Sarawak dan tahun ni juga tahun pertama kami sumer beraya tanpa nenek tercinta.......... Semoga rohnya dicucuri rahmat dan di tempatkan di dalam golongan org2 yg beriman Aminnn....... Semoga sumernyer selamat dan berjalan lancar... Yg paling penting aku stay sana sampai 26.09......... Kira 1 minggu gak la kat Kedah. harap2 aku dpt jumpa ngn kwn2 lama aku kat Kedah....

Sempena hari raya yg bakal tiba nanti aku nak ambl kesempatan ni nak ucapkan
" SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI "
"MAAF ZAHIR DAN BATIN"
"SEMOGA DIMAAFKAN SEMUA SALAH DAN SILAP"

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

salam..dah ada blog nooo...cian dik pi tak blk raya..comel la anak2 kak la..jumpa raya nnt ye!!!m.ndak munie

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~