Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Selasa, 20 April 2010

mata oh mata...... kenapa engkau sakit?????

Ahad malam.... kata Mak ah " kak Hazim ni sakit mata nih..... " Dgn slamber jer mama ni kata "tak lah..."... Tapi letak gak ubat kat mata hazim tuh.... Rasa pelik cz mata nya bertaik kuning jer.... Malam dah tido dalam kol 2 pagi tengok lagi mata Hazim.... masih sama mkn byk der la taik matanya.... kesian lak tengok mata tu melekat... Ambil kain, basah kan, buang la per2 yg patut....
Pagi Isnin tgk makin byk gak... tak berkurang pun... Lastly msg GB ngn GPK minta cuti nak bawa hazim p klinik.... Kejutkan Hazim bangun.... Tiba2 hazim kata "mama....... tolong mata Hazim dah buta" kesiannya.... mama pun bgtau lah "bukan buta, cuma tak blh buka.... tunggu jap nanti mama dah bersih kan dah boleh buka kita p klinik k"
Siap2 around 10am p klinik.... Biasa la kalau p klinik mesti Klinik Prima kat area Bestmart Taman Nusa Bestari.... Dah serasi la sefmly ngn ubat dr klinik nih... harga pun x lah mahal....
Dah cek doktor lepas tunggu 1jam.... sah Hazim sakit mata.... Hazim dapat MC 3 hari... Dapat ubat 3 jenis, for sure dapat ubat titis mata, ubat bengkak mata dan antibiotik... Cost sumer RM34...
Terpaksa lah mama wat kuarantin sndr kat rumah.... Adik Hazmi hantar kat rumah Mak Nab... kol 6.30pm br ambik takut berjangkit...
Syukur pagi ni (selasa) bgn tadi tgk mata Hazim dah tak bengkak lagi.... Adik Hazmi pun nampak ok.... mama pegi sekolah pun senang hati...harap2 sumer ok... AMIN

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~